Stugor i Sönderby
Destination

Sönderby

Sönderby

Hyr semesterstuga i Sönderby - Boka här

Stuga i Sönderby, Sydöstjylland, Danmark till uthyrning!

Sønderby ligger på halvön Bjerreherred, mellan Horsens och Juelsminde, och utanför ön Endelave.

Område

Sommarstugeområdet vid Sønderby ligger i ett ostört och mysigt område i As Vig vid Kattegatt. Naturen kring Sønderby präglas av skog, backar, hedar, ängar, åkrar och strand. Sønderby är ett stillsamt område och tilltalar dem som vill ha lugn och härlig natur omkring sig under sin semester. Skall det hända lite mer, så finns det många aktivitetsmöjligheter och sevärdheter i närheten av Sønderby.

Strande

Sønderby Strand är en 5 km lång, bra och barnvänlig sandbadstrand. Det är långgrunt. Från stranden som ligger ut mot Kattegatt, kan ni njuta av soluppgången.

Natur

Det väntar många fina naturupplevelser längs cykel- och vandringsstigarna i den härliga, varierade naturen kring Sønderby. I Palsgård Skov, ett par km söder om Sønderby, hittar ni en stor träd- och blomsterpark samt Palsgård Gods och Slottspark. Runt om den natursköna sjön Teglværkssøen vid Juelsminde finns det gröna områden med bänkar och bord. En idealisk plats för en picknick. Stouby-Grund skov, som ligger c:a 20 km från Sønderby, är en skog i backig terräng med bra vandringsstigar.

Aktiviteter

För fritidsfiskare finns det bra möjligheter direkt från kusten i As Vig och på näset As Hoved eller i områdets många sjöar, bl.a. i Teglværkssøen vid Juelsminde. Juelsminde Golfklub ligger bara några få km från Sønderby. Förhållandena för vindsurfing är bra kring Juelsminde.

Attraktioner

Vid Palsgård Gods, som ligger i Palsgård skog, hittar ni Palsgård Slottspark med träd, blommor, guldfiskdamm och slottssjö. Glud Museum, c:a 4 km från Sønderby, är ett friluftsmuseum med bl.a. en fyrlängad bondgård, öppna verkstäder osv. Besök ev. några av de många gallerier, keramikverkstäder och konsthantverkare som finns på Juelsmindehalvön.

Utflykter

7 km norr om Sønderby kan ni åka med färjan från det lilla, idylliska fiske- och färjeläget Snaptun vid Horsens Fjord till öarna Endelave och Hjarnø. På den fridfulla ön Hjarnø, som ligger mycket nära fastlandet, hittar ni bl.a. ett fågelreservat. Ön Endelave, som ligger c:a 10 km ut i Kattegatt, präglas av härlig natur som inbjuder till cykel- och vandringsturer under hela året. Här är dessutom vattenkvalitén hög. En lite större hamn i området är Juelsminde Havn och Marina, som ligger c:a 8 km söder om Sønderby. Besök Horsens, som blev 'Årets By' 2002. Horsens är, med sin natursköna placering, sina många kulturella erbjudanden, Nordeuropas bredaste gågata, fjorden, Danmarks Industrimuseum, Horsens Museum och den trevliga stämningen, alltid värd ett besök. Givskud är en kombinerad lejonpark och zoo. Här kör ni runt bland de vilda djuren och kommer helt nära både flodhästar och lejon.