Stugor i Hejlsminde
Destination

Hejlsminde

Hejlsminde

Hyr semesterstuga i Hejlsminde - Boka här

Stuga i Hejlsminde, Sydöstjylland, Danmark till uthyrning!

Den populära semesterorten Hejlsminde, ligger intill Lilla Bält och erbjuder en bred sandstrand, stadsliv, en småbåtshamn och många vackra sommarstugor, varav flera är mer högt belägna och med havsutsikt. En sommarstuga i Hejlsminde är en bra utgångspunkt för en aktiv familjesemester.

Område

Hejlsminde ligger vid Lillebælt och med utsikt till Fyn i ett område med vacker natur nära skog, strand, sevärdheter och naturattraktioner. Staden har en trevlig båthamn. Strax utanför staden och slussen ligger fågelreservatet Hejlsminde Nor och ännu längre in i landet finner Ni det natursköna området Skamlingsbanken. Hejlsminde sommarstugeområde ligger i en omgivning med lugn och ro. I Hejlsminde finns badland, minigolf, tennisbana, inköpsmöjligheter och restauranger.

Strande

Stranden i Hejlsminde är en barnvänlig badstrand. Här finns beach-volley banor, som fritt kan användas av alla.

Natur

Naturen omkring Hejlsminde är präglad av kullar, dalar, grön områden och vackra bokskogar, som växer ända ned till vattnet. Fågelreservatet Hejlsminde Nor är en långgrund vik med en vattenyta på ca 350 ha, som gränsar upp till vass- och högväxande gräsområden, åkrar och ängar. Från Skamlingsbanken i norr sluttar landskapet jämnt ned mot Hejlsminde Nor. Skamlingsbanken är ett vackert naturområde, som med sina 113 m ö h är Sønderjyllands högsta punkt. Härifrån är det en enastående utsikt över Lillebælt till Fyn och landet mellan Kolding och Christainsfeld. Området utmärker sig med sina höga höjder och djupa klyftor. Landskapet framträder frodigt med något böljande åkrar, bokskogar, levande häckar längs vägarna och gränsmärken.

Aktiviteter

Det finns en minigolfbana i Hejlsminde och golfbanor i Kolding, Haderslev och Joels. Bunker Golf är till för alla - med eller utan kännedom om golf - och det kan provas precis utanför Hejlsminde. Lillebælt erbjuder möjligheter för såväl seglatser som vindsurfing och bad. Området är perfekt för vandringsturer längs vattnet eller i den vackra naturen. Likaså finns det många markerade cykelleder i området. Sportfiskare har ideala förhållanden här, eftersom man kan fiska direkt från kusten och från båt på havet. Dessutom finns det flera fiskrika åar och vattendrag samt Put & Take fiskeparker i området.

Attraktioner

Fågelreservatet Hejlsminde Nor ligger strax utanför staden och slussen. De bästa utsikterna finns från sydsidan samt från hamnen i Hejlsminde, eftersom vägen här är upphöjd ovanför vattenytan. Christiansfeld ligger ca 9 km utanför Hejlsminde och är berömt för sina originella honungskakor.

Utflykter

Besök Kolding med de trevliga, gamla gatorna, grön områden, bra shopping möjligheter, museer, konstgallerier, teater, Slotssøen och den mer än 700 år gamla kungaborgen Koldinghus. Kolding ligger ca 18 km från Hejlsminde. LEGOLAND, ca 65 km från Genner Strand, är uppbyggt av 50 mio byggklossar. Här finns massor av aktivitetsmöjligheter för hela familjen. Givskud är en kombinerad lövträdspark och zoo. Här kan Ni köra runt bland de vilda djuren och komma helt nära inpå både flodhästar och lejon. Tag t ex en dagstur till den tyska gränsen, som bara ligger 75 km från Hejlsminde.