Stugor i Brunsnæs
Destination

Brunsnæs

Brunsnæs

Hyr semesterstuga i Brunsnæs - Boka här

Stuga i Brunsnæs, Sydöstjylland, Danmark till uthyrning!

Brunsnæs är ett gammalt mysigt färjeläge i ett historiskt och naturskönt område.

Område

Semesterområdet Brunsnæs är fridfullt beläget på sydvästkusten av Broagerland ute vid Flensborg Fjord. Vid den lilla byn finns en bra badstrand, ett mysigt gammalt värdshus och en härlig natur. Flera av husen i detta trevliga område har utsikt över Flensborg Fjord och till den tyska kusten. Det är 5 km till Broager, 11 km till Gråsten och 14 km till Sønderborg från Brunsnæs. Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i området.

Strande

Det finns bra badstrand med rent vatten vid Brunsnæs. För vindsurfare och andra vattensportutövare är betingelserna goda här.

Natur

Från sandhöjderna Nejsbjerg och Brombjerg längs Gendarmstien, som går från Brunsnæs till Rendbjerg Strand, är det en vacker utsikt över Broager Vig. Kobbelskoven är en statlig skog med höga bokar, som går helt ut till den branta kustlinjen. Skogen är belägen längst in i Broagerland, c:a 7 km från Brunsnæs. Från utkanten av skogen är det en storslagen utsikt över Sønderborg Bugt, Sønderborg, halvön Kegnæs samt Dybbøl Mølle.

Aktiviteter

Genom att följa Gendarmstien från Brunsnæs förs ni genom flera olika, natursköna och frodiga landskap. Stigen slutar vid det charmiga semesterområdet Rendbjerg Strand. Golfspelare har flera möjligheter i området. De närmaste banorna ligger vid Gråsten och Augustenborg. Fritidsfiskare kan pröva lyckan längs hela kusten på Broagerland. Längs de många små vandrings- och cykelstigarna i området väntar härliga naturupplevelser.

Attraktioner

Cathrinesminde Teglværksmuseum vid Broager är en välbevarad industrianläggning från slutet av 1800-talet. Tegelverket är idag inrättat som museum (5 km). I den södra delen av Kobbelskoven kan ni hitta många intressanta forntidsminnen; två långdösar, två runddösar och sju bronsåldershögar (7 km). Gråsten är en liten trevlig by som ligger alldeles nere vid vattnet. Här hittar ni, förutom en mysig bymiljö, också Gråsten Slott och slottsträdgård, som är omgiven av vacker, sydjylländsk natur med skog och sjö. Den rikt utsmyckade slottskyrkan och den blomsterrika slottsträdgården är tillgänglig för allmänheten (11 km).

Utflykter

Broagerland är rikt på historiska minnesmärken i form av kvarnar, slott och liknande. Besök ev. Sønderborg med den vackra hamnen, de historiska byggnaderna, slottet, de bra inköpsmöjligheterna, de mysiga matställena och det livliga nattlivet (14 km). Sønderborg Slott är renoverat i barockstil och innehåller bl.a. ett museum för den sydjylländska historien. Dybbøl Mølle (ursprungligen från 1744) låg tidigare mitt i ett militärt område och är idag inredd med bilder och minnesmärken från slagfältet.