Stugor i Kollund
Destination

Kollund

Kollund

Hyr semesterstuga i Kollund - Boka här

Stuga i Kollund, Sydöstjylland, Danmark till uthyrning!

Semesterområdet vid Kollund Strand är ett mysigt och familjevänligt område i historiska och natursköna omgivningar.

Område

Kollund är ett skogrikt område, beläget ända ner till Flensborg Fjord och bara några få km från gränsen till Tyskland. Flera av husen i detta område har utsikt över fjorden och den tyska kusten. Det fridfulla och natursköna området är idealiskt för dem som gärna vill njuta av naturen, få kulturella upplevelser eller besöka Tyskland. Kollund ligger nästan mitt emellan Flensborg och Gråsten, med c:a 12 km till båda orterna. Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror samt ett par matställen i området.

Strande

Badstranden Kollund Strand består av både sand och sten. Vattnet är djupt och träden växer nästan ända ner till strandkanten.

Natur

Kollund präglas av en härlig och ren natur med fjord, fält, skog och strand. Det är dessutom ett rikt djurliv i trakten med flera sällsynta och fridlysta djurarter. Ön Store Okseø ligger c:a 500 m utanför kusten, nära Kollund. Färjan från Sønderhav går dagligen till ön där ni hittar en vandringsstig som tar er runt hela ön. Kruså Skovene, som består av Åbjerg Skov och Kruså Mølleskov, ligger i gränsområdet och i dessa rekreativa omgivningar hittar ni bl.a. en grillplats.

Aktiviteter

För golfspelare finns det flera banor i området, bl.a. hos Benniksgaard Golf Klub i Gråsten, 14 km från Kollund. För fritidsfiskare finns det goda möjligheter längs hela kusten utanför Kollund. Längs de många vandrings- och cykelstigarna i området och i skogarna kan ni uppleva den härliga naturen. Även Gendarmstien leder från Padborg och upp genom området, förbi skogar, stränder och grönområden. Ni kan både cykla och vandra på stigen. Det arrangeras ringridningsfester flera gånger varje sommar - en upplevelse ni inte får missa.

Attraktioner

Besök ev. den tyska handelsstaden Flensborg med den mysiga gågatan, hamnmiljön, de många matställena och de bra inköpsmöjligheterna (12 km). Gråsten är en liten mysig by som ligger alldeles nere vid vattnet. Här hittar ni förutom en angenäm bymiljö också Gråsten Slott och slottsträdgård, som är omgiven av vacker, sønderjylländsk natur med skog och sjö. Den rikt utsmyckade slottskyrkan och den blomsterrika slottsträdgården är öppna för allmänheten (14 km).

Utflykter

Cathrinesminde Teglværksmuseum vid Broager är en välbevarad industrianläggning från slutet av 1800-talet. Tegelverket är idag inrättat som museum (20 km). Frøslevlejrens Museum ser delvis ut som 1945 och visar en utställning över lägrets historia (20 km). Besök Sønderborg med den vackra hamnfronten, de historiska byggnaderna, slottet, de bra inköpsmöjligheterna de mysiga matställena och det livliga nattlivet (30 km). Sønderborg Slott är renoverat i barockstil och innehåller bl.a. ett museum för den sønderjylländska historien. Dybbøl Mølle (ursprungligen från 1744) vid Sønderborg låg tidigare mitt i ett militärt område och är idag inredd med bilder och minnesmärken från slagfältet.