Stugor i Sandersvig
Destination

Sandersvig

Sandersvig

Hyr semesterstuga i Sandersvig - Boka här

Stuga i Sandersvig, Sydöstjylland, Danmark till uthyrning!

Sandersvig är belägen vid Jyllands östkust, mellan Haderslev och Kolding, och direkt ut mot Lillebælt.

Område

Sommarstugorna vid Sandersvig ligger i ett lugnt och mysigt område, omgivet av härliga stränder, fält och skog. Då området är lätt kuperat, är det utsikt över Lillebælt från flera av husen. Sandersvig är en idealisk semesterdestination för bl.a. fritidsfiskare och naturälskare. Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i området, och 17 km härifrån bjuder Haderslev på bra inköpsmöjligheter, restauranger, aktivitetsmöjligheter och sevärdheter.

Strande

Sandersvig Strand är en härlig och mycket barnvänlig sandstrand med grunt vatten, sandbotten och badbrygga. Stranden har Blå Flagg och inbjuder till strandaktiviteter. Det är dessutom bra förhållanden för vindsurfing.

Natur

Området kring Sandersvig präglas av omväxlande, frodig och lätt kuperad natur med skog, strand och fält. Fågelreservatet Hejlsminde Nor är ett grunt nor med en yta på c:a 350 ha, som gränsar mot vass-skog, fält och ängar (7 km norrut). Norr om Hejlsminde ligger Skamlingsbanken ¿ ett vackert naturområde med bl.a. Sønderjyllands högsta punkt, som ligger 113 m ö h. Härifrån är det en fantastisk utsikt över Lillebælt till Fyn och landet mellan Kolding och Christiansfeld (14 km).

Aktiviteter

Det finns bra möjligheter för kustfiske i området, men det är också möjligt att ta en fisketur på Lillebælt och att fiska i områdets fiskeparker. Golfspelare kan prova banorna hos Haderslev Golf Klub (17 km) och Royal Oak Golf Club vid Jels (40 km). Den härliga och varierade naturen som omgärdar Sandersvig, inbjuder till cykel- och vandringsturer ev. i skogen eller längs stranden. Lillebælts lugna och rena vatten är lämpligt för många former av vattensport, som t ex segling och vindsurfing. Vid Hejlsminde Badehotel kan ni nyttja ett härligt subtropiskt badland (7 km). Haderslev bjuder på diverse aktivitetsmöjligheter, som t ex bowling.

Attraktioner

Christiansfeld ligger c:a 12 km från Sandersvig och är berömd för sina originella honungskakor. Besök den 350 år gamla handels- och fästningsstaden Haderslev med den mysiga gågatan, många grönområden, bl.a. Damparken, en gammal stadsdel med varsamt renoverade hus, flera intressanta museer och samlingar samt den vackra domkyrkan (17 km).

Utflykter

Besök Kolding med mysiga gamla gator, grönområden, bra shoppingmöjligheter, museer, konstgallerier, teater, atmosfärfyllda torg med restauranger och kaféer, ett rikt musik- och nattliv, Slotssøen och den mer än 700 år gamla kungaborgen Koldinghus (30 km). Den vackra trädgården 'Geografisk Have' i Kolding består av bl.a. en krydd- och läkeörtsträdgård, en rosenträdgård, doftträdgård och ett växthus. På museet Trapholt kan ni uppleva intressanta utställningar av modern dansk bildkonst, möbeldesign och konsthantverk (36 km). LEGOLAND är byggt av 44,5 milj. byggklossar. Mer än 50 aktiviteter borgar för fart, spänning och upplevelser! 'Den sjoveste legeplads for hele familien' bjuder på riddare i rustning, pirater, tuffa cowboys, vilda indianer och mycket, mycket mer (70 km). Ta ev. en dagstur till den tyska gränsen, som ligger bara 74 km från Sandersvig. Givskud är en kombinerad lejonpark/zoo. Här kör ni runt bland de vilda djuren och kommer helt nära både flodhästar och lejon (80 km).