Stugor i Norsminde
Destination

Norsminde

Norsminde

Hyr semesterstuga i Norsminde - Boka här

Stuga i Norsminde, Sydöstjylland, Danmark till uthyrning!

Det härliga semesterområdet Norsminde, ligger alldeles intill Kysing Fjords utmynning i Århus Bugt och Kattegat.

Område

Norsminde är känd för de många utgrävningar som gjorts längs fjorden och som har resulterat i betydelsefulla fynd från stenåldern. Men byn lockar också på grund av stranden, småbåtshamnen och den härliga fridfulla naturen som omger Norsminde. Njut av den mysiga atmosfären i byns lilla småbåtshamn och prova ev. den lokala fiskrestaurangen. Det finns dessutom värdshus och inköpsmöjligheter i byn.

Strande

Norsminde Strand är en bra och barnvänlig badstrand med flera badbryggor.

Natur

Bakom Norsminde ligger ett härligt, öppet landskap varifrån det är utsikt över Kysing Fjord och det fridlysta område med ett fågelreservat som ligger ned mot fjorden. Fuldendalen och Fløjstrup Skov, längre norrut, är ett kuperat skogsområde med sprickbildningar; dessutom ängsområden, en å som slingrar sig genom trakten samt ett rikt djurliv. Här finns ett otal vandringsstigar. Från de högt belägna naturområdena är det möjligt att se till Mols, Samsø och Tunø. Alldeles i den södra utkanten av Århus ligger Marselisborgskovene, som verkligen är ett naturskönt område med många cykel- och vandringsstigar. Här har ni också möjlighet att komma helt nära t ex rådjur och vildsvin, inom ett inhägnat område.

Aktiviteter

Längs kusten samt i Odder Å, som utmynnar i Norsminde Fjord, finns det bra fiskemöjligheter. Det finns åtskilliga golfbanor i den sydöstra delen av Danmark. De närmaste klubbarna är Aarhus Golf Club och Odder Golfklub. Det finns cykelstigar längs kusten norrut. De många vandringsstigarna i naturområdena och skogarna som omger Norsminde ger tillfälle till många härliga naturupplevelser.

Attraktioner

Trakten är rik på historiska sevärdheter, ni kan bl.a. uppleva kyrkor, kyrkoruiner, en gravhög med stenkistor, monument, minnesstenar och ruiner från vikingatiden. Moesgård Museum på herrgården Moesgård rymmer arkeologiska samlingar från Danmark och Persiska Viken. Platsen är idylliskt belägen och omgiven av härlig skog, som leder ända ned till Århus Bugt (9 km). Den Økologiske Have vid Odder är Nordens största ekologiska besöksträdgård. Hämta inspiration i den stora trädgården med temapark, djur, sädes- och blomsterfält (14 km). Traktens historia kan följas på Odder Hembygdsmuseum, där ni bl.a. kan uppleva den fridlysta Odder Vand- og Dampmølle, ett bondehus från 1700-talet samt flera spännande utställningar (15 km).

Utflykter

Från Hov, som ligger 13 km söder om Norsminde, kör färjan dagligen till Samsø. Ta ev. med cykeln till ön, som bjuder på en enastående natur, ro, stillhet, idyll och många aktivitetsmöjligheter. Besök Jyllands huvudstad Århus med Tivoli Friheden, Den Gamle By, Musikhuset, Latinerkvarterets små, intima gator med spännande butiker, de mysiga gågatorna, den livliga atmosfären vid kaféerna vid Vadestedet, Marselisborgskoven osv. (21 km). Horsens har också många kulturella erbjudanden, Nordeuropas bredaste gågata, fjorden och många museer (42 km). LEGOLAND, c:a 115 km från Norsminde, är byggt av 50 milj. byggklossar. Här finns massor av aktivitetsmöjligheter för hela familjen.