Stugor i Vesterlund
Destination

Vesterlund

Vesterlund

Hyr semesterstuga i Vesterlund - Boka här

Stuga i Vesterlund, Sydöstjylland, Danmark till uthyrning!

Sommarstugeområdet Vesterlund ligger i hjärtat av Jylland och omges av vacker natur. Vesterlund är ett idealiskt semestermål för er, som gärna vill fiska, vandra, segla och cykla i naturen eller bara koppla av i er sommarstuga i de fridfulla omgivningarna.

Område

Vesterlund är en fridfull liten by, som ligger mitt inne i den södra delen av Jylland, c:a 12 km norr om Give. En idealisk semesterort för dem som vill njuta av naturen och fiska i områdets många fiskesjöar och åar. I Vesterlund finns det möjlighet till inköp av dagligvaror. I Give finns det flera kulturella erbjudanden och bra inköpsmöjligheter.

Strande

Vill ni bada i havet är det c:a 55 km från Vesterlund till Juelsminde vid Kattegatt, 75 km till Stavning vid Ringkøbing Fjord och 90 km till Nymindegab vid Vesterhavet.

Natur

Natursköna, fridlysta skogs-/plantageområden med sjöar, åar och rikt djurliv omger Vesterlund. Norr om Vesterlund ligger den övre delen av Skjernådalen, och här finns långsjöarna Rørbæk Sø, Nedersø och Kulsø. Rørbæk Sø är den största av långsjöarna. Sjön omgärdas av fridlysta skogar och sluttningar med ljung och enbuskar. Här kan ni fiska eller vandra i området kring sjön. Nedersø är en djup sjö med bra fiskemöjligheter. Vid södra delen finns ett större friluftsbad. Kulsø är också en härlig fiskesjö, omgiven av varierat, backigt landskap med skogar och ängar.

Aktiviteter

Det finns många fiskemöjligheter här i områdets åar och sjöar. De två mest nyttjade sjöarna är Rørbæk Sø och Nedersø. Det finns åtskilliga Put & Take-sjöar i trakten, bl.a. Vester Mølle Dambrug i Vesterlund. Åarna lämpar sig förutom till fiske också utmärkt till kanotpaddling. Härliga naturupplevelser väntar längs de markerade cykel- och vandringsstigarna i området, bl.a. finns det markerade vandringsleder kring Midtsø, i Barsbøl Skov och i Klaskeroj Skov. I Give finns en 18-håls golfbana och tennisbanor.

Attraktioner

Det kulturhistoriska museet Give-Egnens-Museum rymmer bl.a. en utställning om hedbondens liv och leverne, kryddträdgård, äppellund, 25 ha skog med sjö och stigar samt ett historiskt kök. Hærvejen är en flera tusen år gammal oxväg och pilgrimsrutt, som går från den tyska gränsen, tätt förbi Vesterlund, och ända till Viborg. Den natursköna vägen leder genom backar, hedlandskap, ådalar och lövskogar, förbi gravhögar från järn- och bronsåldern och stensättningar från vikingatiden.

Utflykter

Givskud är en kombinerad lejonpark och zoo. Här kör ni runt bland de vilda djuren och kommer helt nära både flodhästar och lejon. Djurparken ligger endast c:a 18 km från Vesterlund. LEGOLAND, c:a 30 km från Vesterlund, är byggt av 50 milj. byggklossar. Här finns massor av aktivitetsmöjligheter för hela familjen. I Jelling kan ni se Danmarks Dåbsattest (dopattest) i form av Jellingestenene. Runstenarna är resta av Gorm den Gamle och Harald Blåtand. Besök ev. Vejle, som är omgiven av fjord, skog och stränder eller 'Årets By' 2000, Horsens, med de många kulturella erbjudanden, Nordeuropas bredaste gågata, fjorden och de många museerna.