Stugor i Nörre Kettingskov
Destination

Nörre Kettingskov

Nörre Kettingskov

Hyr semesterstuga i Nörre Kettingskov - Boka här

Stuga i Nörre Kettingskov, Sydöstjylland, Danmark till uthyrning!

Nørre Kettingskov är belägen på Als östkust, c:a 17 km från Sønderborg, och helt ut mot Lillebælt.

Område

Det lilla fridfulla och mysiga sommarstugeområdet vid Nørre Kettingskov är beläget ända ner mot stranden och med utsikt över Det Sydfynske Øhav. Bakom byn hittar ni härlig natur samt många kulturella och historiska sevärdheter. Den gamla staden Sønderborg bjuder på bra inköpsmöjligheter och matställen, många sevärdheter och aktiviteter, och på kvällen är det en otroligt mysig atmosfär kring stadens kaféer och barer.

Strande

Stränderna på Sydals är i allmänhet bra stränder med klitter och sandbotten, men på många ställen är vattnet djupt. Nørre Kettingskov Strand är en sandstrand med sten och lugnt vatten. 5 km norr om Nørre Kettingskov ligger Fynshav Strand, som är känd för sina bra faciliteter och som har Blå Flagg. C:a 12 km söder om Nørre Kettingskov ligger den 5 km långa sandstranden vid Skovmose, som sägs vara den härligaste badstranden på Als. Vattnet här är också mycket lugnt eftersom stranden ligger i lä bakom Fyn, Ærø och den tyska kuststräckningen.

Natur

Naturen på Als är mycket fruktbar och Nørre Kettingskov är omgiven av gröna områden. Längre in på Als präglas landskapet av skog, backar, dalar och fält. Längs den 165 km långa kusten är naturen mycket allsidig. Fjordar och vikar avlöses av klinter och badstränder. Als har några av Danmarks vackraste skogsområden. Nørreskoven är den största skogen på ön, och detta 700 ha stora område är idealiskt för cykelturer och promenader. Det är också möjligt att köra bil genom skogen. I skogarna Blommeskobbel och Oleskobbel finns Nordeuropas största samling av stendösar. Dybbøl Banke med sina tio skansar är idag utsatt som nationalpark.

Aktiviteter

Här finner fritidsfiskaren idealiska betingelser. Det är möjligt att fiska från kusten längs Als 165 km långa strand, i Put & Take-sjöar, i vattendrag samt på havet. Därutöver arrangeras det fisketurer med en äkta träfiskekutter från Mommark Havn och från Sønderborg. Nära Augustenborg vid Alssund Golfklub finns en mycket vacker golfbana, som är värd ett besök, både för nybörjare och mer tränade. I området finns det flera cykelleder som går genom det natursköna landskapet. Det är idealiskt att vandra längs stranden, i skogen och över ängarna.

Attraktioner

Den lilla byn Mommark ligger c:a 5 km söder om Nørre Kettingskov, och här finns en fridfull och idyllisk hamn, som både fungerar som fiske- och småbåtshamn. Här är atmosfären helt speciell. De gamla stendösarna i skogarna Blommeskobbel och Oleskobbel är några av Als historiska sevärdheter. Dessutom finns det hela tre slott samt ett otal vackra väder- och vattenkvarnar på Als. Besök Sønderborg med den vackra hamnfronten, de historiska byggnaderna, de bra inköpsmöjligheterna och Sønderborg Slott. Sønderborg ligger c:a 17 km från Nørre Kettingskov.

Utflykter

Från Mommark Havn, 5 km söderut, kan ni åka båt till den mysiga och stämningsfulla ön Ærø. Överfarten från Mommark till Søby på Ærø tar c:a en timme. På den 34 km långa ön hittar ni bl.a. många kvarnar, slott, stendösar och gravhögar. Upplev t ex: Augustenborg Slott med slottskyrka och -park, där det är möjligt att få en rundvisning (9 km). Vattenkvarnen Vibæk Mølle vid den heliga bäcken Vibæk. Sønderborg Slott, som är renoverat i barockstil och det tillhörande museet för den sønderjylländska historien (17 km). Nordborg Slott från 1150. Den historiska Dybbøl Mølle från 1744, som tidigare låg mitt i ett militärt område och som idag är inredd med bilder och minnesmärken från slagfältet (22 km). Ta ev. en dagstur till den tyska gränsen, som ligger bara 45 km från Nørre Kettingskov. Gråsten Slott och slottsträdgård, är omgiven av vacker, sønderjylländsk natur med skog och sjö. Den rikt utsmyckade slottskyrkan och den blomsterrika slottsträdgården är öppna för allmänheten (32 km).