Stugor i Vemmingbund
Destination

Vemmingbund

Vemmingbund

Hyr semesterstuga i Vemmingbund - Boka här

Stuga i Vemmingbund, Sydöstjylland, Danmark till uthyrning!

Vemmingbund är den idealiska utgångspunkten för en härlig familjesemester i Sønderjylland.

Område

Sommarstugeområdet Vemmingbund är vackert beläget på Broagerlands östkust, ut till Sønderborg Bugt, mellan Broager och Sønderborg på Als. Här är det skön strand, härlig natur, fridfulla omgivningar, och samtidigt är ni mycket nära aktiviteter och sevärdheter. Det finns ett matställe i Vemmingbund, och det finns inköpsmöjligheter i Broager (3 km) och Sønderborg (8 km).

Strande

Här hittar ni en av Sønderjyllands absolut bästa badstränder med Blå Flagg. Sandstranden i viken är fin, barnvänlig och ganska bred. Här kan ni spela beachvolley och boll, simma, vindsurfa, solbada eller segla. Det är inte tillåtet att köra bil på stranden.

Natur

Genom att följa 'Gendarmstien', leds ni genom Vemmingbund och flera olika, natursköna och frodiga landskap. Kobbelskoven är en statlig skog med höga bokar, som går helt ut till den branta kustlinjen. Från utkanten av skogen är det en storslagen utsikt över Sønderborg Bugt, Sønderborg, halvön Kegnæs samt Dybbøl Mølle. Vid Stensigmose Klint, lite söder om Vemmingbund, kan ni följa en markerad led på c:a 3,5 km runt i ett varierat landskap. Utsiktsplatsen Grattelund ger med sina 57 m, en fin utsikt över Vemmingbund och Dybbølområdet.

Aktiviteter

Vandringsturer på Gendarmstien, vid Stensigmose Klint och i skogarna kring Vemmingbund bjuder på härliga naturupplevelser. Det finns minigolfbana i Vemmingbund samt flera golfbanor i området. Vid den härliga sandstranden finns det möjlighet att utöva allvärldens strandaktiviteter, såsom beachvolley, bollspel, simning, vindsurfing osv. För fritidsfiskare finns det bra möjligheter längs hela Broagerlands kust.

Attraktioner

I den södra delen av Kobbelskoven kan ni hitta många intressanta forntidsminnen. Broager Kyrka är utsmyckad med kalkmålningar från 12- och 1500-talet. På kyrkogården finns det fortfarande många krigsgravar från 1864.

Utflykter

Ta ev. en dagstur till den tyska gränsen, som ligger bara 30 km från Vemmingbund. De närliggande, historiska minnesmärkena såsom Dybbøl Mølle och slotten i Gråsten, Sønderborg, Augustenborg och Nordborg är också värda ett besök. Dybbøl Mølle (ursprungligen från 1744) låg tidigare mitt i ett militärt område och är idag inredd med bilder och minnesmärken från slagfältet. Gråsten Slott och slottsträdgård, är omgivna av vacker, sønderjylländsk natur med skog och sjö. Den rikt utsmyckade slottskyrkan och den blomsterrika slottsträdgården är öppna för allmänheten. Sønderborg Slott är renoverat i barockstil och innehåller bl.a. ett museum för den sønderjylländska historien. Besök också staden Sønderborg med de mysiga kaféerna och restaurangerna, det livliga nattlivet, de många kulturerbjudandena och aktivitetsmöjligheterna samt den vackra småbåtshamnen.