Stugor i Elvighöj
Destination

Elvighöj

Elvighöj

Hyr semesterstuga i Elvighöj - Boka här

Stuga i Elvighöj, Sydöstjylland, Danmark till uthyrning!

Elvighøj är belägen vid Drejens Odde i den nordliga delen av Kolding Fjord, 10 km från Kolding.

Område

Det lilla sommarstugeområdet vid Elvighøj ligger helt nära fjorden i ett naturskönt område. Från de flesta husen är det fin utsikt över Kolding Fjord och Lillebælt. Det gröna, lugna och rekreativa området vänder sig primärt till fritidsfiskare och naturälskare. Det finns möjlighet att göra inköp av dagligvaror ett par km från området. I de närliggande större städerna, Kolding (10 km) och Fredericia (27 km), hittar ni ett stort utbud av aktiviteter, kulturella sevärdheter, attraktioner, butiker och matställen. Sommarstugeområdet vid Elvighøj ligger naturskönt vid skog och strand med utsikt över Lillebælt.

Strande

Vid Elvighøj och Drejens Odde finns det möjlighet att bada från badbryggan i det härliga vattnet. C:a 12 km från Elvighøj ligger Skærbæk Strand, som är en fin vit sandstrand med rent vatten och sandbotten. Skærbæk Strand är belägen i det natursköna området Strandparken, där ni har en fin utsikt till Løverodde på den andra sidan av fjorden.

Natur

Houens Odde är en landtunga mellan Gudsø Vig och Eltang Vig, norr om Elvighøj. Här finns branta, skogsklädda sluttningar och fin utsikt över Kolding Fjord. Vid spetsen av udden ligger två små öar, Kidholmene, och här kan ni uppleva ett rikt fågelliv. Längst in i Gudsø Vig är det vass och här kan ni ofta se svanar. Børup Skov ligger helt ned till stranden, några få km från Elvighøj, och här hittar ni också Hønneborg Slotsbanke, där det tidigare låg ett kungligt slott. Stendrup Skovene på halvön Stendrup, söder om Kolding, består av lövskog och bokskog. Här finns också historiska forntidsminnen som t ex långdösar och vallanläggningar från medeltiden. Solkærenge norr om Binderup är ett stort ängsområde där en del fåglar rastar om våren. Några av landets finaste bokskogar finns kring Skamlingsbanken - ett vackert naturområde, som med 113 m.ö.h. är Sønderjyllands högsta punkt. Härifrån är det en praktfull utsikt över Lillebælt till Fyn och landet mellan Kolding och Christiansfeld (18 km).

Aktiviteter

Det finns bra fiskemöjligheter utanför Elvighøj, och speciellt vid Drejens Odde. Därtill finns bra fiskeplatser längs kusten och vid Fredericia Havn. Från Skærbæk (12 km) arrangeras havsfisketurer med kutter. Området har dessutom flera Put & Take-sjöar. Kolding Fjord är också utmärkt väl lämpad för vindsurfing, dykning, segling och kanot- eller kajakpaddling. Det ligger tre golfbanor i omedelbar närhet av Elvighøj. Prova t ex banorna hos Birkemose Golf Club vid Kolding (7 km), Kolding Golf Club (11 km) eller Fredericia Golf Club (30 km). Slotssøbadet i Kolding är ett äventyrsbad för barn och vuxna. Badet kan bl.a. erbjuda ett stort vattenland med rutschbanor, fontäner, spabad, bastu, romerskt bad, motionsrum, solarier och hälsorum. Lekparken i Kolding är ett rekreativt område för både barn och vuxna. Här kan ni segla på den stora sjön, köra mooncars eller bara koppla av. De vackra naturområdena med skog, vacker kust och rikt fågelliv inbjuder till vandrings- och cykelturer.

Attraktioner

På det vackert belägna museet Trapholt, 5 km väster om Elvighøj, kan ni uppleva intressanta utställningar av modern dansk bildkonst och möbeldesign. Museets samling av konsthantverk omfattar keramik och textil. Keramiksamlingen är en av landets största. Besök Kolding med mysiga gamla gator, grönområden, bra shoppingmöjligheter, museer, konstgallerier, teater, atmosfärfyllda torg med restauranger och kaféer, ett rikt musik- och nattliv, Slotssøen och den mer än 700 år gamla kungaborgen Koldinghus (10 km). Den vackra trädgården 'Geografisk Have' i Kolding består av bl.a. en krydd- och läkeörtsträdgård, en rosenträdgård, doftträdgård, ett växthus, samt områden inspirerade av Kina, Japan, Sydamerika, Nordamerika, Canada, Europa och Asien. Området är dessutom känt för sina många, fina naturområden som t ex Skamlingsbanken, Stendrup Skovene och Solkærenge.

Utflykter

Egtvedpigen blev funnen 1921 och är en av Danmarks bäst bevarade bronsåldersfynd. Ett museum på platsen informerar om det sällsynta fyndet och visar kopior av hennes kista och klädesföremål (25 km). Den gamla fästningsstaden Fredericia är 350 år gammal. Staden är vackert belägen ute vid Lillebælt och är omgiven av Nordeuropas bäst bevarade vallanläggning (27 km). Den fridlysta Børkop Vandmølle ligger idylliskt i natursköna omgivningar och är bl.a. rikskänd för den gourmetrestaurang som inrättats på platsen. Här finns också ett lokalhistoriskt museum (36 km). Jellingestenene med sina runinskriptioner stammar från vikingatiden och kallas Danmarks dåbsattest (dopattest) (43 km). LEGOLAND, är byggt av 50 milj. byggklossar. Här finns massor av aktivitetsmöjligheter för hela familjen (45 km). Givskud är en kombinerad lejonpark och zoo. Här kör ni runt bland de vilda djuren och kommer helt nära både flodhästar och lejon (51 km).