Stugor i Saksild
Destination

Saksild

Saksild

Hyr semesterstuga i Saksild - Boka här

Stuga i Saksild, Sydöstjylland, Danmark till uthyrning!

Saksild Strand är ett charmerande, lugnt och familjevänligt sommarstugeområde med en härlig, inbjudande strand.

Område

Staden Saksild ligger på Jyllands östkust, 3 km söder om Rude Strand, 3 km norr om Dyngby Strand och 6 km öster om handelsstaden Odder, som bjuder på kulturella sevärdheter, bra inköpsmöjligheter, trevliga torgdagar och flera restauranger. Sommarstugeområdet Saksild Strand är omgivet av Kattegatt och vacker, varierande natur. Härifrån kan Ni njuta av utsikte till öarna Tunø och Samsø och Ni kan segla till bägge öarna från Hou, som ligger 7 km söder ut. Det finns möjlighet för inköp av dagligvaror samt ett par restauranger i Saksild. Området har ett centralt läge i förhållande till sevärdheter, större städer och härliga naturområden och vänder sig till barnfamiljer, naturälskare, sportfiskare och andra som värdesätter områdets kvaliteter.

Strande

Den kilometerlånga Saksild Strand, som sägs vara Östjyllands bästa strand, är en skön, bred badstrand med vit sand. Stranden har ¿Blå Flagga¿ (av myndigheterna godkänt badvatten) och är mycket barnvänlig ¿ både på grund av sin bredd och det grunda vattnet vid strandkanten. Det är behagligt att vara på stranden, eftersom den ligger i lä för västanvinden. Den härliga stranden lockar till bad, solbad samt diverse strand- och vattensportsaktiviteter.

Natur

Saksild är omgivet av en mycket omväxlande natur, som karaktäriseras av kulliga arealer, jordbruk, skogar, viltreservat, gräsbevuxna stränder, sandstränder, Kattegatt, Kysing Fjord och diverse åar. En av de många, vackra skogarna i området er Vejlskoven, strax söder om Odder, som har flera markerade vandringsleder. Skogen är mycket varierande med både slätmarker och mycket kuperade områden. Från det högt belägna naturområdet ovanför kusten finns det möjlighet att se ända bort till Mols, Samsø och Tunø. Precis i den södra delen av Århus ligger Marselisborgsskovene, som är ett verkligt vackert område med många cykel- och vandringsstigar. Här har Ni också möjlighet för att komma helt tätt inpå bl. a rådjur och vildsvin inom ett avgränsat område.

Aktiviteter

Saksildbukten bjuder på speciellt bra möjligheter för bad, fiske och vattensport. Det går att fiska direkt från kusten, från en båt samt i inlandets Put & Take fiskesjöar. Det är ideala förhållanden för vindsurfing här, eftersom vinden är svag och vattnet är grunt utanför Saksild. Båtar och vattencyklar kan hyras i området. Golfspelare kan besöka 18-håls banan på Odder Golfklubb, som är designad av en arkitekt med specialinriktning på golfbanor och är belägen i mycket vacker natur. Odder Svømmehal kan med sina tre bassänger, erbjuda aktiviteter för hela familjen med klättervägg, trampoliner och vattenrutschbanor (6 km). Den mycket vackra och omväxlande naturen, uppmanar till både cykelturer och promenader, och då kan Ni se på vegetationen på närmare håll. Under hela sommaren kan Ni titta på byfester, hamnfester och marknadsdagar i Saksild och de små, omkringliggande orterna.

Attraktioner

Saksild ligger i ett område, som är rikt på kulturella sevärdheter såsom kyrkor, herrgårdar, forntidsgravar, ruiner, monument, minnestenar och lämningar från vikingatiden. Vid Rude Strand (3 km) kan Ni t. ex hitta en forntidsgrav med flera stenkistor från den tidiga stenåldern. Besök Odder och njut av den charmerande stämningen i staden, som har flera gamla byggnader, grönområden, skulpturer, en vacker å, ett spännande museum och bra möjligheter för att shoppa och äta (6 km). Traktens historia kan följas på Odder Egensmuseum, där Ni bl. a kan få se den fridlysta Odder Vand- och Dampmølle, en bondstuga från 1700-talet och flera intressanta utställningar. Den Økologiske Have i Odder är Nordens största ekologiska trädgård öppen för besökare med bl. a tematrädgårdar, djur, sädesfält och blomsterängar. Den gamla Gylling Mølle är i dag helt totalrenoverad, fullt funktionsduglig så nu mals det mjöl i kvarnen igen (12 km).

Utflykter

Från Hou, 7 km söder om Saksild Strand, går färjan dagligen till både Tunø och Samsø. Tunø har en vacker och omväxlande natur, ett milt klimat och en trevlig, by full av atmosfär. Samsø bjuder på en fantastisk natur, lugn och ro, idyll och många aktivitetsmöjligheter. Mosegård Museum ligger i herrgården Mosegård och visar sina arkeologiska samlingar från Danmark och den Persiska Golfen (20 km). Besök Jyllands huvudstad Århus med Tivoli Friheden, Den Gamle By, Konstmuseet Aros, Musikhuset, Latinerkvarterets små, intima gator med spännande butiker, de trevliga gågatorna, den livliga atmosfären på caféerna vid Vadestedet osv (26 km). Djurs Sommerland är en rolig och spännande upplevelse för hela familjen. Här finns det bl. a vattenland, action och mer än 60 olika aktiviteter (78 km). LEGOLAND - 'den roligaste lekplatsen för hela familjen' - inbjuder till mer än 50 aktiviteter, fart, spänning, riddare i rustning, pirater, tuffa cowboys, vilda indianer och mycket, mycket mera (92 km).