Stugor i Bjolderup
Destination

Bjolderup

Bjolderup

Hyr semesterstuga i Bjolderup - Boka här

Stuga i Bjolderup, Sydöstjylland, Danmark till uthyrning!

Bjolderup är beläget ca 15 km från den gamla köpstaden Aabenraa - mitt i den vackra sönderjylländska naturen.

Område

Bjolderup är en liten by som ligger halvvägs mellan Tinglev och Rødekro och knappt 20 kilometer från den dansk / tyska gränsen. Hærvejen leder tätt förbi detta vackra område, som bjuder på vackra skogar och flera gravhögar från forntiden - bland annat Toppenhøj och Bredhøj. 15 km härifrån ligger den mysiga staden Aabenraa med en trevlig marina, gågator, en gammal stadsdel och konstmuseet Brundlund Slott. När ni har semester i Bjolderup kan ni njuta av den friska luften och från tomten den orörda naturen runtomkring eller besöka den vackra Bolderslev skogen, som har en djungelliknande prägel. Bjolderup är också centralt beläget för utflykter till hela södra Jylland.

Strande

Den vackra och mycket barnvänliga Sønderstrand hittar ni nära Aabenraa. Här är fin sand, grunt vatten och en härlig sandbotten. På sommaren arrangeras olika aktiviteter på stranden. Runt omkring Aabenraa Fjord finns det också andra bra badstränder, till exempel vid Skarrev och Loddenhøj.

Natur

Mellan Bolderslev och staden Uge, 5 km bort, hittar ni de stora och varierande skogsmarkerna, som utgör Bolderslev Skog. Skogarna blev för några år sedan fridlysta, och ni kan se det rika djurlivet och flera sällsynta arter av fåglar längs de många vandringslederna. Detta gäller även vid Tinglev Mose, där ni på vandringsleder eller från ett uppsatt torn kan njuta av fågellivet.

Aktiviteter

Nära Bjolderup finner ni flera bra fiskesjöar, bland annat Lovstrup Sportfiskesjö och Uge sportfiske. I Tinglev ligger Sönderjyllands Golf Klubb, som erbjuder bra banor i en vacker, kuperad terräng. Aabenraa har ett rikt utbud av aktiviteter, som till exempel simhall och bowlinghall.

Attraktioner

Den vackra gamla köpstaden Aabenraa är i sig en verklig sevärdhet. Många gamla hus och gator är mycket välbevarade, och man blir på en promenad genom de krokiga gatorna förd tillbaka till förr i tiden (15 km).

Utflykter

Ta en dagstur till den tyska gränsen, som ligger bara 24 km från Bjolderup. Kanske ni besöker Frøslevlejren vid den tyska gränsen med flera intressanta museer. Området runt Aabenraa är rikt på historiska minnesmärken i form av väderkvarnar, slott och liknande. Gråsten Slott och slottsträdgård är omgivna av vacker sönderjylländsk natur med skog och sjö. Den rikt dekorerade slottskyrkan och blomstrande slottsträdgårdar är öppna för allmänheten (30 km). Kvarnen Dybbøl Mølle (ursprungligen från 1744) stod tidigare mitt i ett militärt område och är nu dekorerad med bilder och minnen från slagfältet (39 km). Sønderborg slott har renoverats i barockstil och omfattar bl.a. ett museum om den sönderjylländska historian (40 km). På flera platser i Sönderjylland kan ni under sommarhalvåret uppleva byfester, där den gamla sporten, ringridning, utövas.