Stugor i Rinkenæs
Destination

Rinkenæs

Rinkenæs

Hyr semesterstuga i Rinkenæs - Boka här

Stuga i Rinkenæs, Sydöstjylland, Danmark till uthyrning!

Rinkenæs är vackert belägen vid Flensborg Fjord.

Område

Semesterområdet vid Rinkenæs ligger nära Flensborg Fjord och bara 13 km från den tyska gränsen. Den sønderjylländska naturen, som omger Rinkenæs, präglas av romantiska skogar, äventyrliga slott och ovanliga aktiviteter, som t ex ringridning. Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i området. De närmaste större städerna med sevärdheter och bra inköpsmöjligheter är Flensborg och Sønderborg, som båda ligger på ett avstånd av c:a 20 km.

Strande

Det finns inga bra badmöjligheter direkt vid sommarstugeområdet, men Alnor Strandpark ligger bara 4 km från semesterområdet. Den härliga sandstranden är mycket barnvänlig och här finns bl.a. en lekplats till förfogande. Stranden vid Rendbjerg (8 km) är en liten sandstrand med en badbrygga och en båthamn. Vid Rendbjerg Strand är det också bra förhållanden för vindsurfing.

Natur

I Gråsten Skovene kan ni uppleva ett ovanligt omväxlande växt- och djurliv samt fina utsiktsplatser längs de många vandrings- och cykelstigarna, t ex Humlebjerg. Njut av naturskogen med de 500 år gamla ekarna jättehöga, vilt, ruvande rovfåglar, Danmarks största koloni av häger, sjöar med abborre, fiskrika åar och sjöar som namngivits efter danska prinsessor (6 km). Kværs Plantage är en våtmark och ett hedområde. Heden är en storslagen syn när den blommar i augusti och september (11 km). Om ni följer 'Gendarmstien', som startar vid Rendbjerg Strand (8 km), leds ni genom Vemmingbund och vackra landskap. Stigen slutar vid Brunsnæs, som är ett gammalt mysigt färjeläge med en bra badstrand och ett värdshus.

Aktiviteter

Sønderjylland bjuder på många aktiviteter, speciellt om sommaren. Upplev bl.a. byfester, ringridning, lantbruksutställningar och marknader. Ta en tur med den historiska järnvägen som går mellan Aabenraa (37 km) och Rødekro (41 km) eller en tur med hjulångaren från Aabenraa. Golfbanan vid Benniksgaard Golf Center, som ligger några få hundra meter från semesterområdet är en av Danmarks vackraste, och den enda som ligger i ett fridlyst område. Härifrån kan ni njuta av den vackra utsikten över Flensborg Fjord. Ni kan fiska direkt från kusten, längs de många stränderna och från pirarna, eller från fiskekuttern M/S Alma, som seglar ut från Gråsten (6 km). I semesterområdet kan ni spela minigolf eller käglor, rida och cykla. Cyklar kan hyras vid Gråsten turistinformation.

Attraktioner

Rinkenæs Gl. Kyrka, som byggdes år 1158 i romansk stil, är en av de äldsta kyrkorna i Danmark. Kyrkmurarna och kyrkogården med de många minnesstenarna vittnar om de många krig som utspelats här. Den största sevärdheten i semesterområdet är Gråsten Slott och den tillhörande slottsträdgården, som Dronning Ingrid med sitt intresse för trädgårdskonst har utformat (6 km). Den rikt utsmyckade slottskyrkan och den blomsterrika slottsträdgården är öppna för allmänheten. Kyrkan i byn Broager har två torn och är utsmyckad med fresker från 12- och 1500-talet (11 km). På kyrkogården hittar ni många krigsgravar från 1864. Tegelverket Cathrinesminde är en välbevarad industrianläggning från slutet av 1800-talet. Tegelverket är idag inrättat som museum (14 km).

Utflykter

Dybbøl Mølle från 1744 låg tidigare mitt i ett militärområde och är idag inredd med bilder och minnesmärken från slagfältet (15 km). I den södra delen av skogen Kobbelskoven kan ni uppleva många intressanta fornlämningar som bl.a. två långdösar, två stendösar och sju gravhögar från bronsåldern (17 km). Besök Sønderborg med den vackra hamnfronten, de historiska byggnaderna, de bra inköpsmöjligheterna och slottet, där ni kan uppleva samlingar från medeltiden och fram till nutiden (20 km). Sønderjyllands största nöjespark. Høruphav på Als är ett litet, mysigt fiskeläge (28 km). Här hittar ni glashyttan Dansk Glaskunst är den enda glashyttan i Nordeuropa som arbetar in sten i massivt, handgjort glas.