Stugor i Rendbjerg
Destination

Rendbjerg

Rendbjerg

Hyr semesterstuga i Rendbjerg - Boka här

Stuga i Rendbjerg, Sydöstjylland, Danmark till uthyrning!

Rendbjerg är ett charmigt, familjevänligt och historiskt semesterområde i skön natur.

Område

Rendbjerg ligger på sydsidan av Broagerland, ut mot Broager Vig och Flensborg Fjord, bara 6 km från Gråsten västerut och 17 km till Sønderborg österut. Många av sommarstugorna i detta lugna, natursköna område har utsikt över Flensborg Fjord och ända till den tyska kusten. Det finns inköpsmöjligheter och matställen c:a 3 km från Rendbjerg.

Strande

Stranden vid Rendbjerg är en liten sandstrand med badbrygga och jollehamn. Det finns bra surfmöjligheter vid Rendbjerg Strand.

Natur

Naturen på Broagerland är kuperad och frodig. Flera av sommarstugorna i området ligger upp mot Rendbjerg Skov. Kobbelskoven är en statlig skog med höga bokar som går ända ut till den branta kustlinjen. Från utkanten av skogen är det en storslagen utsikt över Sønderborg Bugt, Sønderborg, halvön Kegnæs samt Dybbøl Mølle.

Aktiviteter

Genom att följa 'Gendarmstien', som startar på Rendbjerg Strand, leds ni genom flera olika, natursköna och frodiga landskap. Stigen slutar vid Brunsnæs, som är ett gammalt mysigt färjeläge med en bra badstrand och ett värdshus. Det finns flera golfbanor i området. För fritidsfiskare finns det bra möjligheter längs hela kusten på Broagerland. Längs de många små vandrings- och cykelstigarna i området väntar några härliga naturupplevelser.

Attraktioner

I den södra delen av Kobbelskoven kan ni hitta många intressanta forntidsminnen; två långdösar, två runddösar och sju bronsåldershögar. Cathrinesminde Teglværksmuseum vid Broager är en välbevarad industrianläggning från slutet av 1800-talet. Tegelverket är idag inrättat som museum. Broager Kyrka har två spiror och är utsmyckad med kalkmålningar från 12- och 1500-talet. På kyrkogården finns det fortfarande många krigsgravar från 1864.

Utflykter

Ta ev. en dagstur till den tyska gränsen, som ligger bara 25 km från Rendbjerg. Området kring Rendbjerg är rikt på historiska minnesmärken i form av kvarnar, slott och liknande. Gråsten Slott och slottsträdgård, är omgivna av vacker, sønderjylländsk natur med skog och sjö. Den rikt utsmyckade slottskyrkan och den blomsterrika slottsträdgården är öppna för allmänheten. Dybbøl Mølle (ursprungligen från 1744) låg tidigare mitt i ett militärt område och är idag inredd med bilder och minnesmärken från slagfältet. Sønderborg Slott är renoverat i barockstil och innehåller bl.a. ett museum för den sønderjylländska historien. Besök också staden Sønderborg med de mysiga kaféerna och restaurangerna, det livliga nattlivet, de många kulturerbjudandena och aktivitetsmöjligheterna samt den vackra småbåtshamnen.