Stugor i Kolding
Destination

Kolding

Kolding

Hyr semesterstuga i Kolding - Boka här

Stuga i Kolding, Sydöstjylland, Danmark till uthyrning!

Tillbringa er semester i Kolding och njut av stadsliv, kultur, historia, natur och wellness.

Område

Skulle ni vilja bo med stadsliv, sevärdheter, kulturella upplevelser, restauranger, caféer och butiker precis utanför dörren, så är Kolding ett idealiskt semestermål för er. Ni kan gå på upptäcktsfärd på Koldings charmiga gamla gator, njuta av grönområden och parker, och besöka de många museerna, konstgallerierna och teatrarna, som staden erbjuder. Koppla av på de stämningsfulla torgen med restauranger och caféer och utnyttja er av det rika musik- och kulturlivet. Bland Kolding mest berömda sevärdheter är den mer än 700 år gamla kungaborgen Koldinghus vid Slottssjön, konst- och designmuseet Trapholt samt det inbjudande badlandet och wellness-centret Slotssjöbadet.

Strande

Det finns många bra och barnvänliga stränder i närheten av Kolding. Prova till exempel Rebæk strand med fin sand och en lång brygga, som ligger nära stan eller Elvig Høj strand, som är vackert belägen i yttersta kanten av Drejenshalvön (9 km). Løverodde strand i Sdr. Stenderup är en barnvänlig strand med fin sand, grunt vatten och en lång brygga (15 km). Hejlsminde strand är också en vacker, barnvänlig strand, som vetter mot öster med fin sand och grunt vatten (17 km söderut).

Natur

Ni kan följa Kärlekesstigen runt om Slotssjön, mitt i Kolding och se på naturen och Koldinghus härifrån. I Kolding finns det också flera parker och vackra trädgårdar. Den idylliska skogen Marielund ligger nära det centrala Kolding. Området erbjuder orörd natur, vandringsleder och den vackra Møllesjön vid den nedlagda Skogskvarnen. Besök Kolding ådal, njut av den vackra naturen, följ vandringslederna och titta på de spännande landskapsutställningarna. Ni kan också fiska i ådalen. Stenderup skogarna på halvön Stenderup, söder om Kolding, består huvudsakligen av bokskog. Här kan ni se ett rikt djurliv och en del historiska forntidsminnen, som. t.ex. stendösar och befästningar från medeltiden. Skamlingsbanken, Sønderjyllands högsta punkt, är ett naturskönt utflyktsmål, från vilket ni kan njuta av utsikten över Lilla Bält.

Aktiviteter

Lekparken ligger i natursköna omgivningar i Bypark Vest och erbjuder en mängd lekmöjligheter för barn i alla åldrar. Ni kan segla på den stora sjön i roddbåtar eller köra med vattencyklar, eller försöka mooncar-banan och linbanan. Slotssjöbadet ligger precis intill Slottsjön i hjärtat av Kolding. Här kan ni plaska runt i badlandet, besöka wellness-avdelningen 'Drottning Dorotheas Badestue' och kanske njuta av en avkopplande behandling. Sportfiskare kan fiska från stranden och i områdets Put & Take sjöar. Det finns flera utmärkta golfbanor i närheten av Kolding, bl.a. Kolding Golf Club och Birkemose Golfcenter. Den vackra naturen kring Kolding, inbjuder till vandring och cykelturer.

Attraktioner

Geografisk Trädgård är en stor, vacker botanisk trädgård, där växterna är klassificerade efter deras ursprungsland. Trädgården innehåller också tre växthus, en djurinhägnad, två lekplatser och flera tematrädgårdar. I det gamla kungliga slottet Koldinghus kan ni besöka en spännande fängelsehåla, ett museum med permanenta och växlande utställningar och ett historiecentrum. På Trapholt kan ni låta er inspireras av museets utställningar av bildkonst, konsthantverk, design och möbeldesign.

Utflykter

LEGOLAND® erbjuder fart, spänning och roliga upplevelser för hela familjen! Upplev Star Wars® figurer, riddare i rustning, pirater, tuffa cowboys, vilda indianer och mycket, mycket mer (40 km). På Givskud Zoo kan ni köra igenom ett safariområde i egen bil eller med en safaribuss och helt inpå djuren från Afrika, Nordamerika och Sydamerika (50 km).