Stugor i Grønninghoved
Destination

Grønninghoved

Grønninghoved

Hyr semesterstuga i Grønninghoved - Boka här

Stuga i Grønninghoved, Sydöstjylland, Danmark till uthyrning!

Det populära sommarstugeområdet Grönninghoved ligger precis vid Kattegatt. I Grönningshoved kan ni njuta av den vackra stranden, de natursköna omgivningarna och den mysiga atmosfären. Sommarsommarstugorna ligger på en sluttning, vilket innebär, att många sommarstugor har havsutsikt. Grönninghoved är en härlig semesterort för hela familjen.

Område

Semesterstugorna i Grønninghoved ligger på ett kort avstånd till den barnvänliga badstranden och småbåtshamnen. Bortom kusten, är husen omgivna av grönska, Grønninghoved Strandskov och fågelreservat Hejlsminde Nor. Ni kan njuta av områdets vackra natur genom att följa den nyöppnade Hejlsminde naturstig, som leder förbi Grønninghoved. I närheten av Grønninghoved finns det många sevärdheter och aktivitetsmöjligheter för hela familjen. Ni kan köpa dagligvaror i området eller shoppa, äta, njuta av en stunds wellness och besöka sevärdheter i Kolding, som bara ligger 14 km från Grønninghoved.

Strande

När ni har semester i Grønninghoved, kan ni utnyttja en fin och barnvänlig sandstrand med lugnt vatten och Blå Flagga (garanterar rent vatten, säkerhet och goda förhållande på stränderna). Ni kan antingen gå ut i det grunda vattnet eller hoppa i vattnet från en badbrygga. Grønninghoved Strand är också en populär plats att surfa på. Från stranden har ni utsikt över Fyn.

Natur

Precis ovanför kusten ligger Grønninghoved Strandskov, där ni bland annat kan se en dubbel långdös från den yngre stenåldern. Lite längre söderut, bakom slussen i Hejlsminde, kan ni uppleva fågelreservatet Hejlsminde Natursti - ett stort, grunt område med många intressanta fåglar. Genom att följa den 12 km långa naturstigen Hejlsminde Natursti, som också leder er genom Grønninghoved, kan ni uppleva områdets landskap, natur och fågelliv på nära håll. I närheten av sommarstugeområdet, vid det vackra naturområdet Skamlingsbanken, ligger några av Danmarks finaste bokskogar. Skamlingsbanken är med sina 113 meter över havet Sønderjyllands högsta punkt, och härifrån kan ni njuta av en enastående utsikt över Lilla Bält och Fyn.

Aktiviteter

Sportfiskare har goda förutsättningar i detta område, som erbjuder både kustfiske, havsfiske, åar, vattendrag och Put & Take fiskesjöar. Ni kan spela golf och fotbollsgolf på flera ställen i området. Inom en radie av 20 km finns det hela 5 golfbanor. Lilla Bält bjuder även in till aktiviteter som segling, vindsurfing och bad. Om ni hellre vill stanna kvar på land, är området idealiskt för vandring och cykelturer i den omväxlande och vacker naturen.

Attraktioner

Upplev Christiansfeld, som på grund av sin unika arkitektur är upptat på UNESCO:s lista över världsarv i juli 2015. Ni kan följa med på en guidad stadsvandring och höra mer om stadens historia. Christiansfeld är också känd för sina goda honungskakor (12 km).

Utflykter

Besök Kolding, som bjuder på ett charmigt stadsliv med affärer, restauranger och sevärdheter för hela familjen. Ni kan bland annat uppleva det imponerande, 700 år gamla kungliga slottet Koldinghus, Geografisk Have med exotiska växter från hela världen, Kolding Miniby, kurbadet Drottning Dorothea s Badstue samt flera intressanta museer och konstgallerier. På norra sidan av Kolding Fjord kan ni besöka det vackra konstmuseet Trapholt (18 km). I den 700 år gamla staden Haderslev kan ni uppleva ett centrum med varsamt renoverade hus samt Haderslev Domkyrka (24 km). En dagsutflykt till LEGOLAND är också en möjlighet. Här finns det aktiviteter, nöjen och underhållning för hela familjen bland de många vackra LEGO- husen och -figurer (59 km).