Stugor i Hejsager
Destination

Hejsager

Hejsager

Hyr semesterstuga i Hejsager - Boka här

Stuga i Hejsager, Sydöstjylland, Danmark till uthyrning!

Det trevliga sommarstugeområdet är beläget vid Hejsager Strand, precis vid Lillebælt och ca. 12 km från den gamla handelsstaden Haderslev.

Område

Hejsager Strand ligger i Sandvig Bugt i fridfulla och familjevänliga omgivningar. Här finns härlig natur med skog och fågelområden, fina stränder, bra aktivitetsmöjligheter samt intressanta och historiska sevärdheter. Det finns matvarubutiker i Hejsager, som ligger ett par kilometer inne i landet och i Haderslev finner Ni flera restauranger och bra inköpsmöjligheter.

Strande

Hejsager Strand är en bra, sandstrand i söderläge med djupt vatten och 'Blå Flagga' (av myndigheterna godkänt badvatten). Stranden i Kelstrup, strax söder om Hejsager, har flera badbryggor, små vågor och inga svallvågor. Vattnet här i Sandvig Bugt och i Lillebælt är otroligt väl passande för vindsurfing och segling. Några få kilometer norr ut ligger Flovt Strand, som med sitt grunda vatten och sandbotten är ännu barnvänligare. Stranden har finkornig sand, sanddyner och 'Blå Flagga'.

Natur

Precis bakom sommarstugeområdet ligger en liten skog, Hejsager Skov. Längs med kusten i Hejsager finns några mycket fågelrika områden. Kelstrup Plantage är en härlig granskog med ett rikt djurliv, som omgärdar sommarstugeområdet vid Kelstrup Strand, strax söder om Hejsager. Naturen utanför kusten är otroligt omväxlande. Anlagda stigar och leder inbjuder till promenader, cykel- eller ridturer. Hadeslev Tunneldal, ett par kilometer söder om Haderslev, innehåller bl. a Tunneldalen, Pamhule Skov och Haderslev Dyrehave. Haderslev Dyrehave och Haderslev Dyrehave. Haderslev Dyrehave är ett 100 ha stort, flott och kuperat område med skog, öppna grässlätter och ängar. Här lever ca 100 rådjur. Den flotta Pamhule Skov är en ca 300 ha stor skog med ett rikt djurliv och många kullar och sluttningar. I Tunneldalen finns 4 markerade vandringsleder samt ett antal stigar, som ger möjlighet till att uppleva den enastående naturen till fots eller på cykel.

Aktiviteter

För golfspelare finns det utmärkta möjligheter på en av Sønderjyllands 9 golfbanor, där bl. a Haderslev Golfbana kan rekommenderas. Det är bra fiskemöjligheter längs med kusten, där det är bra fiskevatten med både sandbotten, sten och tång och i områdets Put & Take fiskesjöar samt ute på havet. Havsfiske arrangeras med kutter fån både Aabenraa och Haderslev. En segeltur genom den 12 km långa, smala och buktande Haderslev Fjord med båten 'Helene', är en vacker naturupplevelse. Turerna avgår från Haderslev under hela sommaren. Haderslev stad erbjuder också aktivitetsmöjligheter som t ex, simhall, bowlingbana och tennisbanor. Det finns möjlighet att hyra cyklar och ridhästar i området. Den rika vegetationen på havsbottnen och en gammal tysk u-båtsstation, gör också att området omkring Diernæs, ca 10 km söder om Hejsager, blir en spännande plats att dyka på.

Attraktioner

I Kelstrup Plantage kan Ni se på gravar från sten-, brons- och järnåldern Besök den gamla handelsstaden Haderslev. Här finner Ni trevliga gågator, många grön områden, bl. a Damparken, en gammal stadsdel med varsamt renoverade hus, flera intressanta museer och samlingar samt den vackra domkyrkan (12 km). Runde Mølle ligger på Løjtland, söder om Hejsager, där Ni dessutom kan se de många, renoverade, husen med halmtak. Ön Barsø som ligger 1 km utanför Diernæs, fungerade under !:a världskriget som u-båts bas. Två gamla bunkers från 2:a världskriget ligger fortfarande i bukten i Diernæs. Det finns flera intressanta slott i området, bl. a Aabenraa Slot, Gram Slot och Gottorp slot (det sistnämnda i Tyskland).

Utflykter

På Orion Planetariet i Rødding kan Ni gå på upptäcksfärdunder planetariets stjärnkupol och lära Er mer om bl. a vikingarnas sätt att använda sig av himlakropparna (46 km). Ta t ex en dagsresa till den tyska gränsen, som ligger 57 km från Hejsager. LEGOLAND, ca 81 km från Hejsager, är uppbyggt av 50 mio byggklossar. Här finns massor av aktivitetsmöjligheter för hela familjen. överallt i Sønderjylland finner Ni historiska minnesmärken och kulturskatter. Besök t ex Frøslevlejren vid den tyska gränsen med flera intressanta museer. I Sønderborg ligger Historisk Center Dybbøl Banke, där Ni kan lära Er mer om det som hände under år 1964. På flera ställen i Sønderjylland kan Ni under sommarperioden uppleva byfester, där den gamla sporten ringridning fortfarande utövas.