Stugor i Sönderballe Hoved
Destination

Sönderballe Hoved

Sönderballe Hoved

Hyr semesterstuga i Sönderballe Hoved - Boka här

Stuga i Sönderballe Hoved, Sydöstjylland, Danmark till uthyrning!

Sønderballe Hoved ligger i den vackra Genner Bugt, direkt vid den sønderjylländska östkusten.

Område

Semesterområdet Sønderballe Hoved ligger i Genner Bugt och är omgivet av härliga naturområden som inbjuder till vandrings- och cykelturer. Semesterområdet ligger bara några få hundra meter från en skön badstrand och mycket centralt i förhållande till Sønderjyllands sevärdheter. Dagligvaror kan ni handla inom en radie av 5 km och städerna Aabenraa och Haderslev ligger båda inom ett avstånd av c:a 15 km. Här kan ni handla, gå på kafé eller besöka ett museum.

Strande

Semesterområdet ligger nära den härliga Sønderballe Strand. Badstranden vid Diernæs, som har Blå Flagg, kan också rekommenderas (5 km). Stranden är mycket barnvänlig, eftersom vattnet är fridfullt och grunt. Här kan ni bada, sola, spela boll, segla eller surfa.

Natur

Semesterområdet präglas av kuststräckningar, strand, fält och skogar. C:a 4 km från semesterområdet ligger den lilla ön Kalvø som har en härlig orörd natur och som är förbunden med fastlandet via en fördämningsvall. Såväl Kalvø som också en del av Genner Bugt är idag utsatt som naturreservat med ett mångfaldigt djurliv. Naturen på Løjt Land skiljer sig från det övriga landskapet i Sønderjylland, för att här är naturen mer backig (11 km). Varnæs Hoved är ett fridlyst område där det backiga landskapet präglas av fält, små mossar, skogar och en sjö (31 km). Vid kusten finns det stränder och sluttningar.

Aktiviteter

Ni kan fiska från stranden vid Sønderballe, i Hoptrup Å ( 6 km), som är känd för sina fina öringar, i Put & Take fiskeparkerna, som befinner sig inom en radie av 10 km, eller från en fiskekutter som seglar ut från antingen Aabenraa (15 km) eller Haderslev (15 km). Golfentusiasten kan välja mellan Sønderjyllands hela nio golfbanor. Dessutom lämpar sig området väl till vandringsturer längs kusten och stränderna samt genom skogarna. Området bjuder även på flera markerade cykelleder. Paintball, go-cart och dykning hör också till de populära aktiviteterna i området. Ni kan också ta en kanottur på den återskapade sjön Slivsø, som ligger i Hoptrup Ås förlängning och som bjuder på ett rikt djurliv. I området arrangeras byfester, ringridning, lantbruksutställningar och mycket annat, hela sommaren.

Attraktioner

Det finns ett stort antal forntidsminnen i området. En av Danmarks bäst bevarade gravhögar, Myrpold, är vackert belägen mitt emot Skarrev (11 km), härifrån är det en storslagen utsikt över fjorden mot Als och Fyn. Då gravkammaren upptäcktes hittade man där gravgåvor och tio skellett. Ett par km öster härom ligger långdösen Tvekløft. De halmtakstäckta husen på halvön Løjt Land är också värda ett besök. Besök ön Barsø, där de gamla grusvägarna och gårdarna har bevarats. Njut också av den vackra utsikten från de många kullarna ut över fälten, de många gårdarna, Sønderballe Hoved, Genner Bugt och Løjt Land.

Utflykter

Nära Haderslev hittar ni den stora parken Dyrehaven (23 km). Här kan ni uppleva ett landskap med skog, gräsarealer, ängar, rådjur och kronvilt. Museet i Haderslev är ett arkeologiskt museum med en friluftsavdelning och en utställning om byn. Dessutom bjuder byn på en mysig gågata, många grönområden, bl.a. Damparken, en gammal stadsdel med varsamt renoverade hus samt en vacker domkyrka. Besök Aabenraa och upplev hamnen, stranden, den fina gågatan med marknader, den gamla stadsdelen samt Aabenraa slott, som är omgärdat av vatten och träd (15 km). Sommerland Syd i Tinglev, bjuder på actionland, vattenland, fart och spänning för både stora och små (33 km). LEGOLAND är byggt av 50 milj. byggklossar. Mer än 50 aktiviteter borgar för fart, spänning och upplevelser! 'Den sjoveste legeplads for hele familien' bjuder på riddare i rustning, pirater, tuffa cowboys, vilda indianer och mycket, mycket mer (85 km).