Stugor i Hostrup
Destination

Hostrup

Hostrup

Hyr semesterstuga i Hostrup - Boka här

Stuga i Hostrup, Limfjorden, Danmark till uthyrning!

Hostrup på Salling är en trevlig och familjevänlig semesterort vid en utmärkt badstrand.

Område

Sommarstugeområdet Hostrup ligger på Sallings sydkust i Limfjorden, ut mot Venø bukt och Kås Bredning och nära Vinderup. Hostrup är omgiven av lugn och orörd natur. Det finns möjligheter till inköp av dagligvaror i Lihme och Lem, bägge ligger 4 km från Hostrup, eller i Skive, som ligger 21 km öster ut. Det finns en restaurang i Gyldendal hamn, 2 km norr ut. Här har Ni möjligheter för att koppla av, vara aktiva i naturen och ha semester i lugna och natursköna omgivningar tätt vid fjord, fågelområden, herrgårdar, en borg och andra intressanta, kulturella sevärdheter.

Strande

Hostrup Strand består av sand och sten. Vattnet är grunt, rent och klart, vilket gör stranden barnvänlig. 2 km upp med kusten ligger Gyldendal Strand, som är 15 m bred och 1 km lång. Här finner Ni en fin sandstrand med grunt, rent vatten samt 'Blå Flagga' (av myndigheterna godkänt badvatten). På flera ställen utmed kusten har man satt upp badbryggor, så att man kan hoppa i vattnet om man vill. Ejsingholm strand, 6 km söder ut är också en fin strand med bra surfingförhållanden. Här finns dessutom ett surfing center.

Natur

Från Hostrup er det bara 5 km till fågelreservatet Geddal Enge. Den fridlysta naturen på halvön Kås ligger 8 km norr ut, och här kan Ni bl a få uppleva en naturlig skog, en gräsbevuxen hed med 18 gravkullar, snår med träd och buskar samt herrgården Kås. Det är framkomlighet till halvön söderifrån och då är det är en god idé att vandra runt halvön längs med stranden. I Spøttrup hittar Ni Vendal Høj, en ca 3500 år gammal gravkulle från bronsåldern. Gravkullen ligger vackert inhöljd i landskapet och från toppen har Ni en fantastisk utsikt över Limfjorden, Thyholm och Venø bukten (10 km). Sallings naturlandskap bjuder på många upplevelser. På heden vid Flyndersø, som är Danmarks största och vackraste, kan Ni njuta av en härlig promenad (18 km). Omkring den 8 km långa sjön finns ljunghedar, snår, barrskogsplanteringar och ett rikt fågelliv, som kan upplevas under alla årstider. Detta gör sig också gällande i området runt Spøttrup sjö, där Ni t o m kan ha turen att få uppleva uttern.

Aktiviteter

Salling är känd för sina bra fiskeställen och här är det möjligt att fiska i fjorden och i ån vid viken i södra Lem samt i områdets fiskeparker. I Ejsingholm, 6 km norr om Hostrup, ger det grunda vattnet, lugna vågor och den säkra vinden bra förutsättningar för surfing. Här finns dessutom ett surfing center med en surfar skola. Förutsättningarna vid fjorden är också ideala för segling och annan vattensport. För golfspelaren finns det också bra möjligheter. Sallings kan erbjuda golfbanor vid Skive Golfklubb (21 km) och Harre Vig Golfklubb i Vile (35 km). Det finns flera utstakade cykel- och vandringsstigar i omnejden, som dessutom finns utmärkta på en karta.

Attraktioner

Den gamla herrgården, Hostrup Hovedgård, ligger precis nere vid Limfjorden, omgiven av åkrar och grönområden. Från Lihme (4 km) kan Ni åka på seglats på Limfjorden med veteranfärjan Cathrine K. och njuta av en underbar sommardag på vattnet med vacker utsikt in mot land. Hjerl Hede Frilandsmuseum i Vinderup är ett spännande och levande museum för hela familjen. Gå och titta på hur utställningen levandegör hur folk på landet levde sitt dagliga liv för 150 år sedan (13 km). Spøttrup Borg i Spøttrup, är Danmarks bäst bevarade medeltidsborg. På Spøttrup Borgmuseum kan Ni se, hur människor under årens lopp, har levt under tuffa omständigheter i den vackra medeltidsborgen. Upplev också läke- och krydd- och rosenträdgården (14 km). Det arrangeras dessutom aktiviteter, musik, utställningar, teater och marknadsdagar här.

Utflykter

Besök det vackert belägna Skive, som är rik på museer och gallerier. Här finns dessutom en charmig småbåtshamn, en trevlig gågata med bra inköpsmöjligheter samt flera bra restauranger (21 km). Daubjerg Kalkgruvor i Stoholm är en ändlös labyrint med 2 km upplysta gruvgångar med såväl djupa schakt som smala gångar (36 km). Jesperhus Blomsterpark på Limfjords sjön Mors, är Nordens största blomsterpark med jungelzoo och lekpark och vattenland (39 km).