Stugor i Ertebölle
Destination

Ertebölle

Ertebölle

Hyr semesterstuga i Ertebölle - Boka här

Stuga i Ertebölle, Limfjorden, Danmark till uthyrning!

Ertebölle ligger i Himmerlands vackra natur, precis ut mot Limfjorden.

Område

Det fridfulla området omkring Ertebølle bjuder på en vacker natur, frisk luft och massor av plats. Dessutom har geologiska och arkeologiska fynd genom åren givit området stor historisk betydelse. Vid Ertebølle finner Ni en härlig strand med utsikt till ön Livø. Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror nära sommarstugeområdet. Flera affärer och restauranger hittar Ni på de intilliggande orterna Løgstør, Farsø och Aars.

Strande

Ertebølle Strand är en underbar strand med mycket klart vatten. Stranden kännetecknas av höga, bevuxna klinter/branter och djupt vatten. P g a det djupa och klara vattnet är Ertebølle Strand ett bra ställe att dyka på. Det finns - med lite tålamod - möjlighet att hitta historiska fossiler och försteningar här. En härlig, barnvänlig strand med sandbotten och grunt vatten hittar Ni vid Trend, ca 3 km norr om Ertebølle.

Natur

Från Ertebølle berg kan Ni njuta av den vackra utsikten över Limfjorden. I Trend skog, som ligger bakom byn Trend, finns den kungliga Jaktstugan samt många, bra vandringsstigar. Trend å, som rinner från Vester Hornum och ut till Limfjorden, är populär bland sportfiskare. Urhehøj- och Myrhøj Plantage var tidigare en kulturskog, men är nu en orörd urskog och ett spännande utflyktsmål. Hyllebjerg Bakker är ett underbart naturlandskap med bra vandringsstigar. Området är med sina sjöar och mossar ett fantastiskt ställe för flyttfåglar och ett eldorado för ornitologer. Njut av utsikten över Himmerland och Limfjorden från toppen av backarna. Från Rønbjerg, 12 km norr om Ertebølle, kan Ni ta färjan till den lilla ön Livø. Ön är bilfri och erbjuder en skön natur med stora ekskogar, flera markerade vandringsstigar, klinter, ett rikt djurliv med bl a sälar - en fantastiskt rogivande plats.

Aktiviteter

Vid Gatten nära Farsø ligger en av Nordeuropas största och flottaste golfbanor; Himmerland Golf & Country Club. Det finns också bra möjligheter för sportfiskare i sjön Sjørup, i ån Trend, i Limfjorden samt i områdets Put&Take fiskesjöar. Inom Rønbjergs semesteranläggning har Ni tillgång till subtropiskt badland och massor av andra attraktioner för såväl barn som vuxna. Attraktionerna är avgifts-belagda. Upplev den vackra naturen på nära håll längs flera cykel- och vandringsstigar i området. På Limfjorden finns det möjligheter att vindsurfa och segla eller köra motorbåt. Dessutom finns det i området, en bowlingbana, inomhus go-cartbana, segelflyg klubb och två hamnar för segelsport.

Attraktioner

Ertebølle kulturen vittnar om bosättningar omkring Limfjorden under stenåldern för mer än 6000 år sedan. I Ertebølle grävde man fram det första arkeologiska hushålls-avfallet 1890. I stenålderscentret finns upplysningar om stenålderssamhället, genom spännande utställningar och aktiva verkstäder. I Bjørnsholm bukten ligger det imponerande 3-längade medelåldersklostret Vitskøl Kloster från 1157. Här ges möjligheter att få uppleva kyrkoruinen, köksträdgården med olika sorters örter och hela denna plats med de vackra byggnaderna. Herrgårdsmuseet Hessel ligger på halvön Louns vid Hvalpsund (18 km). Fästningsanläggningen Aggersborg från 980, är en av de största ringborgarna i Danmark med spår från 48 långhus. Vikingaborgen ligger mycket strategiskt vid Limfjordens smalaste passage (25 km).

Utflykter

På ön Fur, som ligger utanför Trend, finner Ni olika och speciella landskap, som präglas av slätter, sjöar, ängsmarker, kullar, ett kustband med branta stup, skogar och molergravar (moler: bergart med inlagrade skikt av vulkanisk aska, tertiär ålder). Jespershus Blomsterpark på Limfjordsön Mors, är Nordens största blomsterpark med jungelzoo, lekplats och vattenland (46 km). Mønsted Kalkgruvor i Stoholm är en ändlös labyrint med 2 km upplysta gruvgångar med såväl djupa schakt som smala gångar. Varje timma uppförs en show, där ljus avspeglar sig i gruvans största sjö (52 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum i Vinderup är ett spännande och levande museum för hela familjen. Gå och titta på hur utställningen levandegör hur folk på landet levde sitt dagliga liv för 150 år sedan (63 km).