Stugor i Lögstör
Destination

Lögstör

Lögstör

Hyr semesterstuga i Lögstör - Boka här

Stuga i Lögstör, Limfjorden, Danmark till uthyrning!

Med sitt unika läge vid Limfjorden är den före detta fiskebyn Løgstør i dag ett attraktivt semestermål.

Område

'Musslornas stad' Løgstør är en charmerande småstad med en fiske- och småbåtshamn, en rik konstnärsmiljö, små, trevliga hus, ett spännande maritimt museum och bra inköpsmöjligheter. Staden är omgiven av en vacker oskadad natur med fjord, fågelreservat, ljungarealer, höga kullar och skogsområden. Många konstnärer och konsthantverkare känner sig dragna till detta område p g a den vackra, fräscha naturen och det speciella ljuset. Ni kan besöka de flesta av dem i deras verkstäder och ateljéer eller i hamnen, där de samlas på Konstnärstorget. Løgstør med omnejd har bra badstränder, fridlysta naturområden, bra aktivitetsmöjligheter, kulturella sevärdheter och nöjen för hela familjen.

Strande

Tätt inpå kanalen i Løgstør finns en härlig badstrand med svaga, barnvänliga vågor. Det finns flera bra badstränder i området kring Limfjorden, som dessutom passar bra för vattensportsaktiviteter som t. ex segling och surfing. Bl. a kan stränderna i Lenderup och Trend rekommenderas. Om Ni vill bada i Västerhavets svallande vågor, kan Ni besöka en av de härliga badstränderna i Jammerbugten, som ligger 22 km utanför Løgstør.

Natur

Frederik VII:s kanal, som rinner genom Løgstør, är 4 km lång och blev utgrävd för hand. I dag är kanalen fridlyst, och längs den kan Ni se ett rikt växt- och djurliv. Løgstør är omgiven av Limfjorden och kulliga, natursköna områden. I den östra utkanten av Løgstør hittar Ni Oudrup Hede - ett stort natur-/ hedeområde med ljung. Nära Løgstør kan Ni besöka den fridlysta Christiansminde Skov. Det fantastiska Løgstør Bredning Viltreservat består av flat havsbotten, strandängar, vass och grunda sjöar och är ett internationellt fågelreservat med bl. a Knipor, Bläsänder och vattenfåglar. I den vackra Trend Skov, som ligger utanför byn Trend, finns den Kungliga Jaktstugan och ett antal bra vandringsleder (16 km söderut).

Aktiviteter

I den pittoreska hamnen i Løgstør kan Ni gå runt på Konstnärstorget, där de lokala konstnärerna träffas och ställer ut. Är Ni i behov av avkoppling och vila, kan Ni njuta av en wellness behandling på Løgstør Park Hotel. Løgstør Golf Klubb har en 18-håls bana och en par 3 bana med 9 hål. I Gatten kan Ni uppleva Nordeuropas största golfanläggning 'Himmerland Golf & Country Club' med utmaningar för golfspelare på alla nivåer (15 km). Mot en avgift på Rønbjerg Feriecenter, har Ni tillgång till ett subtropiskt badland, ett hälsocenter och ett antal andra aktiviteter för såväl barn som vuxna (12 km). Sportfiskare har bra möjligheter för fångst i Limfjorden samt i områdets åar och Put & Take fiskesjöar. Limfjordsområdet är som gjort för en aktiv semester. Bl. a kan Ni bada, segla, fiska och kite- och vindsurfa på fjorden eller vandra, rida och cykla längs de bra stigarna i det omväxlande och natursköna landskapet.

Attraktioner

Limfjordsmuseet är ett maritimt museum i hamnen och har spännande samlingar om sjöfart, fiske, färjeverksamhet och båtbyggande. Utanför museet kan Ni se på gamla fiskefartyg. Fästningen Aggersborg i Aggersund från 980 är en av de största ringborgarna i Danmark med spår från 48 långhus. Vikingaborgen ligger mycket strategiskt vid Limfjordens smalaste del. Vid ringborgen kan Ni se en utställning om borgens uppbyggnad (5 km). Fjerritslev Bryggeri- och Egnsmuseum är Nordeuropas bäst bevarade lantbryggeri. Bryggeriet ser ut som i gamla tider med 100 år gamle bryggkittlar, jäskar och öltunnor. Bryggerigården, som nu är inrett som museum, omfattar också ett mälteri och en tapphall (15 km). I Fjerritslev kan Ni dessutom besöka Han Herred Naturcenter och lära mer om området, naturen och djurlivet. Vid Bjørnsholm Bugt, 16 km söderut, ligger det imponerande 3-längade medeltida klostret Vitskøl från 1157. Här kan Ni se på kyrkoruinen, örtaträdgården och platsen med de vackra byggnaderna.

Utflykter

Från Rønbjerg kan Ni ta färjan till den vackra ön Livø, som är bilfri och mycket naturskön. Ön har ett rikt djurliv, och Ni kan bl. a se sälar här. Dessutom har ön flera bra badstränder och utstakade vandringsleder. Det vackert belägna Stenåldercentret i Ertebølle skildrar naturen i och omkring Ertebølle och människor liv i denna miljö före 6-7000 år sedan. Bl. a ställs stenåldersfynd ut från forntida hushållsavfall. En rekonstruerad boplats visar hur den tidens stugor såg ut (21 km). Från den 47 m höga kalkklinten vid Bulbjerg får Ni en fantastiskt utsikt över hela Jammerbugten. En liten utställning är inrättad i bunkern på toppen av klinten, som är Danmarks enda fågelfjäll (34 km). I nöjesparken Fårup Sommerland & Aquapark kan Ni prova mer än 50 attraktioner för hela familjen, inkl. Danmarks största vattenland och Danmarks största rutschbana, Falken (62 km). Jesperhus Blomsterpark på ön Mors i Limfjorden, är Nordens största blomsterpark med junglezoo och lekplats (64 km).