Stugor i Hjarbæk
Destination

Hjarbæk

Hjarbæk

Hyr semesterstuga i Hjarbæk - Boka här

Stuga i Hjarbæk, Limfjorden, Danmark till uthyrning!

Hjarbæk är ett fridfullt och trevligt sommarhusområde med vacker natur och många aktivitetsmöjligheter.

Område

Den gamla och stämningsfyllda byn Hjarbæk ligger i natursköna omgivningar vid Hjarbæk Fjord i det sydvästliga Himmerland och har sin egen hamn och marina. I hamnen finns en trevlig krog. Det finns möjligheter till inköp av dagligvaror i byn. Bara 13 km från Hjarbæk ligger domkyrkostaden Viborg med diverse sevärdheter, bra inköpsmöjligheter och flera restauranger.

Strande

Den 10 m breda stranden i Hjarbæk, består mest av sand och bottnen är av både sand och sten. Vattnet är mycket friskt här, eftersom stranden ligger långt från det öppna havet. Här finns möjligheter till att surfa.

Natur

En varierande natur med skog, åkrar och ängar, fjord, vackra ådalar och stora våtmarker omger Hjarbæk. Området har ett rikt djurliv. Hjarbæk Fjord är både vilt-och fågelreservat.

Aktiviteter

Bara några få kilometer från Hjarbæk, ligger det vackra Hjarbæk Fjord Golf Center, där golfspelare verkligen kan 'släppa loss'. Med sin omväxlande natur, inbjuder området till vandrings- och cykelturer. Bål a finns det vid herrgården Taarupgaard, två vandringsstigar, varifrån Ni har en storslagen utsikt över den vackra Hjarbæk Fjord.

Attraktioner

Lynderupgård vid Hjarbæk Fjord, är landets äldsta och största korsvirkes herrgård. Det ovanliga med denna byggnad är, att korsvirket är grönt. Herrgården är omgiven av en vallgrav. Herrgården Taarupgaard mellan Knudby och Kvols är också värt ett besök. Vid herrgården och från de omkringliggande stigarna är det en tjusig utsikt över fjorden (5 km). I Virksundhøjene vid Louns Bredning är de vackrast placerade gravkullarna i området. Gravkullarna är från den tidiga bronsåldern.

Utflykter

Besök Viborg med bl a Nordens största granitkyrka, Viborg Domkyrka. Ett rikt konst- och kulturliv, många intressanta museer, en trevlig gågata och många restauranger (13 km). Mønsted Kalkgruvor i Stoholm är en ändlös labyrint av 2 km upplysta gruvgångar med såväl djupa schakt som smala gångar (21 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum i Vinderup är ett spännande och levande museum för hela familjen. Gå och titta på hur utställningen levandegör hur folk på landet levde sitt dagliga liv för 150 år sedan (43 km). Världskartan vid Klejtrup sjö i Hobro, är hela världen i miniatyrformat med sjöar, floder, bergskedjor och de flesta nationers respektive flaggor. Världskartan är byggd vid kanten av sjön som en utbredd atlas (45 km). Jesperhus Blomsterpark på Limfjordsön Mors, är Nordens största blomsterpark med jungelzoo och lekpark (49 km).