Stugor i Öslös
Destination

Öslös

Öslös

Hyr semesterstuga i Öslös - Boka här

Stuga i Öslös, Limfjorden, Danmark till uthyrning!

Øsløs - Semester mitt i ett fågelparadis

Område

Om ni älskar fåglar, är Øsløs ett av de mest passande semestermålen i Danmark för er. Øsløs är omgivet av den vackraste natur i Limfjordsområdet och alldeles i närheten av fågelreservatet Vejlerne och Bulbjerg. Men Øsløs kan även bjuda på badsemester. Er stuga ligger bara 1 250 meter från vattnet. Avgörandet ligger hos er, om ni vill kunna hoppa ut direkt i Limfjordens grunda, milda vatten eller bada 20 km längre bort mot väst i Västerhavets skummande vågor. I Øsløs finns det också bra möjligheter för sportfiskare och golfspelare. Den närmaste golfbanan ligger bara 18 km längre bort.. Dagligvaror kan inköpas strax i närheten, på Bygholm Camping och det finns mycket bra inköpsmöjligheter i de närmaste större städerna Fjerritslev (17 km) och Thisted (26 km). Om ni har lust för att åka på utflykt en dag, kan ni köra i bil genom det idylliska Limfjordslandet och efter en god timmes körning komma till några av Jyllands mest spännande attraktioner - t. ex Aalborg Zoo.

Strande

Om ni gärna vill bada i Limfjorden, finns det en härlig badstrand bara några få hundra meter från er stuga och ca 4 km därifrån ligger den barnvänliga Amtoft Strand. Om ni gärna vill bada i Västerhavet, kan t. ex Lild Strand (20 km) rekommenderas. Denna strand med få stenar har klart badvatten och sandbotten.

Natur

Ert fritidsområde är perfekt för fågelentusiaster: Er stuga ligger precis i närheten av Vejlerne (7 km), Europas största fågelreservat, och Bulbjerg, Danmarks enda fågelfjäll, ligger bara 2 mil längre bort. Bulbjerg är en 47 m hög kalksluttning, som skjuter ut från det släta kustlandskapet. Här ruvar fåglarna på de branta sluttningarna och härifrån är det en fantastisk utsikt över hav och land. Det vackra rekreativa området, Østerild Plantage ligger bara 12 km från er stuga. På den här odlingen, som också förfogar över den ursprungliga skogen och en hundskog, har ni möjlighet för att följa många markerade leder på 2, 8 och 6 km.

Aktiviteter

Det finns fina möjligheter för sportfiskare i Limfjorden och i områdets sjöar och åar. Dessutom kan Gøttrup Fiskepark (12 km), en av Danmarks största och vackraste Put & Take fiskeparker, rekommenderas. Här sätts dagligen öringar ut på 0,8 till 10 kg och runt omkring sjön finns det bord och bänkar, regn- och vindskydd och en grill. Om ni gärna vill spela golf, kan ni antingen besöka Jammerbugtens Golfklub (18 km) eller Vigsø Bugt Golf (24 km). Jammerbugtens Golfklub har en spännande, 'naturlig' 18-håls bana med flera utmanande hål och 9-håls banan Vigsø Bugt Golf (Pay & Play) ligger direkt ut mot Västerhavet i ett inbjudande klittlandskap med ljung och strandråg. En härlig promenad genom Østerild Plantage (12 km) kan även den rekommenderas. Här finns några av Thys många gravkullar från bronsåldern.

Attraktioner

Alldeles i närheten av er stuga, ligger författaren Johan Skjoldborgs barndomshem. I detta museum har man försökt att inreda rummen, så som de finns beskrivna i Skjoldborgs självbiografi, 'Min Mindebog'. 10 km från er stuga finns Tømmerby Vikingegravplads. Gravplatsen ä från ca. år 800 och består av uppemot hundratals gravkullar och ett antal bautastenar. Om ni är intresserad av konst, är Øsløs det rätta fritidsområdet för er. Kirsten Kjær's Museum (12 km) är ett privat konstmuseum, som är inrett i ett gammalt, renoverat torp. Här kan ni se på en stor samling av målningar och teckningar av Kirsten Kjær (1893-1985), speciellt på porträtt. På samma gata finns keramikern Claus Jørgensen, som arbetar med stengods och porslin och som tillverkar bruksföremål, men även större, elegantare unika arbeten.

Utflykter

På ”Han Herred Naturcenter” i Fjerritslev (17 km) får ni en inblick i naturen i ert fritidshusområde, som har präglats av Limfjorden, Västerhavets kust, det fantastiska fågellivet i fågelreservatet Vejlerne och hedarna med sanddyner. I Fjerritslev ligger dessutom Nordeuropas bäst bevarade lantbryggeri. Bryggeriet står fortfarande, som om byggherrarna just hade lämnat det, med de över 100 år gamla bryggkittlarna, jäskaren och öltunnorna. I Jesperhus Blomsterpark är det inte bara blommorna som blommar upp, utan också era barn. Lek-, pirat- och cowboyland lockar med många roliga aktiviteter som t. ex den nya 4D-biografen (62 km). Ta´ även en avstickare till medeltidsstaden Aalborg, där ni bl. a kan besöka Aalborg Zoo - och vara med när lejonen matas, se en orangutang djupt i ögonen, iaktta isbjörnarna och besöka keldjuren, t. ex. getterna (67 km).