Stugor i Jörsby, Mors
Destination

Jörsby, Mors

Jörsby, Mors

Hyr semesterstuga i Jörsby, Mors - Boka här

Stuga i Jörsby, Mors, Limfjorden, Danmark till uthyrning!

Jørsby är ett trevligt, lugnt och naturskönt område på Limfjordsön Mors.

Område

Jørsby är belägen i en södervänd bukt på den nordliga delen av Mors, 16 km från Nykøbing Mors. Här är ni ombiven av oförstörd natur, kust, grönområden, åkermarker och frisk luft. Jørsby är ett perfekt semestermål om ni vill ha lugn och ro och ändå gärna vill vara nära städer och attraktioner för hela familjen. Det finns möjligheter för inköp av dagligvaror i området och i Nykøbing Mors finns det butiker, restauranger, sevärdheter och trevlig stämning i hamnen. Mors har en vacker och mycket omväxlande natur med bl. a. molergravar (moler är en naturblandning av diatoméer och lera). Ön karaktäriseras av slott, gamla herrgårdar och små bysamhällen med en gemytlig atmosfär, som inbjuder till semester i lugn och ro.

Strande

Ni kan bada vid den fina, barnvänliga badstranden vid Ejerslev Lyng, 4 km norrut. Nykøbing Østerstrand på udden Ørodde är också den en bra och barnvänlig badstrand, som även har badbrygga och Blå Flagga (garanterar rent vatten, säkerhet och goda förhållande på stränderna). Den 20 meter breda och flera kilometer långa stranden med sand och sten har grunt, klart vatten och en fin sandbotten. Beachvolley är en mycket populär aktivitet här (17 km). Om ni vill bada vid Västerhavets breda, vita sandstränder med vågor och höga sanddyner, ligger kysten och Vorupør Strand med den långa molen. på bara 40 km avstånd från Jørsby.

Natur

Jørsby omges av åkermarker, grönområden och hav. Strax norr om Jørsby kan ni se de vackra molerskränterna, som reser sig brant från kusten, vid Ejerslev Molergrav. Den mest interessanta platsen är Hanklit (61 m) med en geologisk historia, som går mer än 55 mio år tillbaka i tiden. Här har förstenade djur och växter påfunnits, som kan ses på Molermuseet. De natursköna omgivningarna lockar till långpromenader på stranden eller på de markerade stigarna som går genom molergravarna. Mors och grannön Fur är de enda ställena i världen, där det finns molerförekomster i underjorden. Från öns högsta punkt Salgerhøj (89 m) på Norra Mors kan ni hjuta av en fantstisk utsikt över Mors, Limfjorden och öarna Livø och Fur. Skogen Legind Bjerge Plantage, som är öppen för allmänheten, strax söder om Nykøbing Mors, är en mycket varierande skog med dalar, sjöar och kullar, gamla träd från nordvästra USA (20 km).

Aktiviteter

Det finns bra möjligheter till att bada, vandra, cykla, fiska och spela golf på Mors. Ni kan bl. a. följa den totalt 120 km långa, markerade solskensleden, som tar er runt hela ön. Ni kan fiska längs öns vackra kuster eller i en Put & Take fiskesjö på Mors eller Salling. Ni kan t. ex. fånga öring i Morsø Fiskepark i Nykøbing (19 km). Golfspelare kan prova banan på Morsø Golfklubb i Nykøbing. 18-håls Pay & Play banan ocj 9-håls Par 3 banan är anlagda på en äng med ett system av åar - strax intill Limfjorden. Därför har banan även blivit döpt till 'Limfjordens Perle’ (16 km).

Attraktioner

På Molermuseet i Hesselbjerg kan ni titta på det otroliga fyndet av de 55 mio. år gamla fossilerna, som grävts fram av molern (7 km). Den gamla godsherregården Skarregaard fungerar i dag som ett lantbruksmuseum, där ni flyttas flera generationer tillbaka i tiden. En naturstig leder er runt i det omkringliggande de landskapet med skog, åkermarker, strandängar, sjöar, gravkullar och ruinlämningar av en borg (7 km). I handelsstaden Nykøbing kan ni se små, trevliga gator med gamla arbetarbostäder i hamnkvarteren, en charmig gågata och Nykøbing Havn med en trevlig, lokal hamnatmosfär och flera bra restauranger (16 km). Dueholm Kloster i Nykøbing är stadens äldst bevarade byggnad, som grundades av Johanitterordenen år 1371. I dag används de 5 historiska byggnaderna som utställningslokaler (19 km). Överallt på Mors kan ni besöka gallerier med spännande konst och konsthantverk.

Utflykter

Besök Jesperhus Blomsterpark - nordens största blomsterpark med färgrika blomsterarrangemang, junglezoo med bl. a. vackra tropiska fåglar och pirat-, lek- och äventyrsbad med diverse aktiviteter (20 km). Det sagolika slottet Højriis Slot, söder om Nykøbing, är en av Danmarks äldsta herrgårdar. Här kan ni bl. a. se en utställning om Törnrosa (24 km). Herrgården Hessel på den fridlysta Lounshalvön är den enda bevarade herrgården med halmtak i Danmark. Här kan ni se på, hur herrskap och tjänstefolk levde i gamla dagar (47 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum i Vinderup är ett spännande och levande museum för hela familjen. Här kan ni se på hur vardagslivet tedde sig på landet för 150 år sedan (58 km).