Stugor i Sillerslev
Destination

Sillerslev

Sillerslev

Hyr semesterstuga i Sillerslev - Boka här

Stuga i Sillerslev, Limfjorden, Danmark till uthyrning!

Det fridfulla semesterområdet Sillerslev är beläget i den sydvästra änden av Mors, ut mot Sallingsund och Kås Bredning.

Område

Fiskeläget Sillerslev är omgivet av ett öppet landskap, som inbjuder till att bada, fiska, surfa, segla, vandra, cykla, njuta av naturen och koppla av. I den mysiga fiske- och småbåtshamnen kan ni äta, följa fiskarnas aktiviteter samt då och då köpa färsk fisk. Vid hamnen hittar ni både strand och lekplats. Nära hamnen har man uppfört två fyrtorn, som annars är sällsynt i Limfjordslandet. Sommarstugeområdet Sillerslevøre är en idealisk utgångspunkt för en aktiv semester, och samtidigt ligger området nära sevärdheter för hela familjen. Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i Sillerslev, och önskar ni ett bredare urval av butiker och matställen, ligger Nykøbing Mors bara 18 km härifrån.

Strande

Sillerslev Strand ligger vid Sillerslev Havn, och betraktas som öns bästa badstrand. Här är vattnet grunt och rent, vilket gör stranden mycket barnvänlig. En beachvolleybana finns på stranden, som dessutom har badbrygga och Blå Flagg. Det finns bord och bänkar här som kan nyttjas fritt. Här finns dessutom bra surfmöjligheter.

Natur

Sommarstugorna vid Sillerslevøre är omgivna av vacker och frodig natur med fält, sjöar, strandängar, vattendrag och strand. Landskapet är mycket flackt med enstaka höjdsträckningar, som på vissa ställen bildar branta lersluttningar ned mot fjorden. På vägen mellan sommarstugeområdet och Sillerslev Havn kan ni uppleva flera platser med flott utsikt över Limfjorden med omnejd. Det finns några små skogsområden vid sommarstugeområdet och vid Hesterørodde, samt en del plantager och snår i området. Här finns ett rikt fågel- och djurliv. Skogen Legind Bjerge Plantage, nära Jesperhus Blomsterpark, är en mycket varierad skog med dalar, sjöar och höjder samt gamla träd från nordvästra USA (14 km). Limfjordsön är omgiven av vacker kust ¿ här avlöses höga klinter av strandängar med rikt fågelliv. På Nordmors hittar ni utsiktsplatserna Salgerhøj och Hanklit, som med sina 87 m.ö.h. är de högsta punkterna på Mors. Mors och grannön Fur är de enda platserna i världen där det förekommer moler i jorden.

Aktiviteter

Det är bra förhållanden för vindsurfare på Kås Bredning utanför Sillerslev. I Sillerslev finns det möjlighet att spela tennis och petanque. Vid hamnen ligger byns lekplats med rullskridskobana, cykelbana och grillplats. Från lekplatsen kan ni följa en stig som går ned genom Øster Assels Kær. Spåret i Øster Assels Kær 'Gåsevad' består av två markerade leder, som tar er förbi intressanta platser i området. Att cykla längs de små och mycket litet trafikerade vägarna, och härifrån njuta av den fina utsikten över Limfjorden med omnejd, kan också rekommenderas. Det är idealiska fiskemöjligheter längs den vackra Limfjordskusten på Mors. Därtill finns det flera Put & Take-sjöar i området, bl.a. Morsø Fiskepark vid Nykøbing. Golfspelare kan prova banan hos Morsø Golfklub vid Nykøbing, som är anlagd på en ängsareal med ett åsystem. Mors är som skapt för en aktiv semester, och det finns möjlighet att hyra cyklar i byn och följa den markerade solskensleden runt ön (sammanlagt 120 km).

Attraktioner

Jesperhus Blomsterpark är nordens största blomsterpark med färgrika blomsterarrangemang, djungelzoo med bl.a. vackra tropiska fåglar samt pirat-, lek- och vattenland med diverse aktiviteter (14 km). Handelsstaden Nykøbing är 'hovedstaden' på Mors. Upplev de små mysiga gatorna i hamnkvarteret med de gamla arbetarbostäderna. Nykøbing Havn ligger i förlängningen av den stämningsfyllda gågatan, och här finner ni en härlig, lokal hamnatmosfär och flera bra matserveringar (18 km). Dueholm Kloster i Nykøbing är byns äldsta bevarade byggnad, vilken grundades av Johanniterorden 1371. Idag är det utställningar i de fem historiska byggnaderna. Mors är en inspirerande plats för konstnärer, och överallt på Mors hittar ni gallerier, utställningar, samlingar och museer.

Utflykter

Morsø Traktormuseum vid Outrup är en enastående samling av 70 traktorer (23 km). 'Skarregaard' är en av de äldsta släktgårdarna på Mors, och fungerar idag som lantbruksmuseum (33 km). På Molermuseet i Hesselbjerg kan ni se de otroliga fynden efter 55 milj. år gamla fossiler, som grävts ut från moleran (35 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum vid Vinderup är ett spännande och levande museum för hela familjen. Se bl.a. hur det dagliga livet på landet för 150 år sedan blir levandegjort (57 km).