Stugor i Nyköbing Mors
Destination

Nyköbing Mors

Nyköbing Mors

Hyr semesterstuga i Nyköbing Mors - Boka här

Stuga i Nyköbing Mors, Limfjorden, Danmark till uthyrning!

Sommarstugeområdet i Nykøbing Mors är lugnt och trevligt beläget vid Limfjorden.

Område

Handelsstaden Nykøbing är 'huvudstaden' på Mors. Upplev de små, trevliga gatorna i hamnkvarteret med de gamla arbetarbostäderna. Nykøbing Hamn ligger i förlängningen av den stämningsfyllda gågatan, och här finner Ni en trevlig atmosfär i hamnen och flera bra restauranger. Ørodde är landtungan, som inramar bukten i Nykøbing. Detta är stadens rekreations område med badstrand, grönområden och sportanläggning.

Strande

Nykøbing Østerstrand, på näset Ørodde är en bra och barnvänlig badstrand med badbrygga och Blå Flagga (av myndigheterna godkänt badvatten). Den 20 m breda och 20 km långa stranden med sand och sten har grunt, klart vatten och en härlig sandbotten. Beachvolley är en mycket populär aktivitet här.

Natur

På näset Ørodde finns det ett grönområde med planteringar och badstrand ¿ ett mycket uppskattat utflyktsmål. Skogen Legind Bjerge Plantage, som är öppen för allmänheten, är en mycket varierande skog med dalar, sjöar och åsar, gamla träd från nordvästra USA. På Nordmors finner Ni utsiktsplatserna Salgerhøj och Hanklit, som med sina 87 m över havet är det högsta punkten på Mors. Limfjorden är omgiven av vackra kuster - här avlöses höga branter av gräsbevuxna stränder med ett rikt fågelliv. Mors och grannön Fur är de enda ställen i världen med molerförekomster (moler: bergart med inlagrade skikt av vulkanisk aska, tertiär ålder).

Aktiviteter

Det är perfekta förhållanden för fiske längs de vackra limfjordskusterna på Mors. Dessutom finns det flera Put&Take fiskesjöar i området, varav den närmaste är Morsø Fiskepark i Nykøbing. Det finns tennisbanor på Ørodde som alla kan få använda. För golfspelare är det bra möjligheter i närheten. Morsø Golfklubb i Nykøbing, är anlagd på en ängsareal med ett å system. I Gatten finns Nordeuropas största golfanläggning; Himmerland Golf & Country Club, med utmaningar såväl för kunniga, som för nybörjare (61 km). Mors är som gjord för en aktiv semester och det finns också möjlighet att hyra cyklar i samhället och följa den markerade solskensleden runt ön (totalt 120 km).

Attraktioner

Mors är en inspirerande plats för konstnärer och överallt på Mors finner Ni gallerier, utställningar, samlingar och museer. Dueholm Kloster i Nykøbing, är stadens äldsta nu bevarade byggnad, som grundlades av Johanitterordern 1371. I dag är det utställningar i de fem historiska byggnaderna. Det äventyrsaktiga Højriis Slott, söder om Nykøbing, är en av Danmarks äldsta herrgårdar och är i dag öppet för offentligheten. Jesperhus Blomsterpark är Nordens största blomsterpark med färgrika blomsterarrangemang, junglezoo med bl.a. vackra tropiska fåglar, pirat-, lek- och vattenland med diverse aktiviteter (5 km). 'Skarregaard' är en gammal, välbevarad släktgård i naturskön omgivning. Gården fungerar idag som ett lantbruksmuseum (17 km). På Molermuseet i Hesselbjerg, visas en utställning av 55 Mio år gamla fossiler molersluttningen Hanklit (18 km). Morsø Traktormuseum har en fantastisk samling av 70 traktorer.

Utflykter

Herrgården Hessel, den enda bevarade herrgården i Danmark med stråtak, ligger på den fridlysta Louns halvö nära Hvalpsund. Här kan Ni uppleva hur herrskap och tjänstefolk levde förr i tiden (31 km). På ön Fur, finner Ni ett annorlunda och speciellt landskap, som är präglat av slätter, sjöar, kullar, ett kustband med branta stup, skogar och molergravar (33km). Hjerl Hede Friluftsmuseum i Vinderup är ett spännande och levande museum för hela familjen. Gå och titta på hur utställningen levandegör hur folk på landet levde sitt dagliga liv för 150 år sedan (44 km). Det vackert belägna stenålderscentret i Ertebølle, skildrar naturen i och omkring Ertebølle för 6-7000 år sedan, liksom hur människorna levde i denna miljö. Bl a utställes arkeologiska fynd av hushållsavfall (køkkenmødding) från stenåldern och en rekonstruerad boplats visar dåtidens boende (48 km).