Stugor i Virksund
Destination

Virksund

Virksund

Hyr semesterstuga i Virksund - Boka här

Stuga i Virksund, Limfjorden, Danmark till uthyrning!

Virksund ligger i ett lugnt och naturskönt område, direkt ute vid Limfjorden.

Område

Från Virksund är det utsikt över Lovns Bredning och det fridlysta naturområdet Ulbjerg Klint. Vid Virksund ligger ett litet fiskeläge, en härlig sandstrand samt en småbåtshamn med en mysig atmosfär. Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror samt flera matställen i Virksund. Den närmaste större stad är Skive, som ligger c:a 18 km härifrån.

Strande

Den 20 m breda och 2 km långa stranden i bukten vid Virksund är en härlig sandstrand med småsten. Stranden är mycket barnvänlig eftersom det är långgrunt. Bottnen består av sand och sten och vattnet är nästan alltid klart och rent. Här är det fina betingelser för vindsurfing - för såväl nybörjare som mer tränade.

Natur

Naturen kring Virksund, i den centrala delen av Limfjorden, är varierad och orörd med ett rikt djurliv. Området är mycket vattenrikt och har flera åar samt en stor sjö; Flynder Sø. Ofta kan ni få syn på sälar i fjorden mellan stranden och fördämningen. Det fridlysta naturområdet Ulbjerg Klint; en brant klint, som går direkt ner i fjorden, ligger alldeles utanför Virksund. 'Knuden' är en liten ö, som ni kan gå ut till, och här kan ni njuta av den orörda naturen samt uppleva vadarfåglar och kanske sälar. I 'Kvindskarp Skov' vid herrgården Ørslev Kloster väntar fina naturupplevelser.

Aktiviteter

Det finns en minigolfbana i Virksund. Det är 5 km till närmaste golfbana. Här på platsen är kustfiske i Limfjorden en mycket populär aktivitet. Annars finns det fina fiskemöjligheter i områdets åar, bl.a. Simested Å, Karup Å, Skals Å, Trend Å och Lærkenfeldt Å samt i sjön Flynder Sø. Här finns också bra möjligheter för vindsurfare på alla nivåer. Vattnet vid Ulbjerg Klint är grunt och lämpar sig väl för nybörjare, medan vågorna är högre vid Lundø, vilket lockar till sig mer erfarna surfare.

Attraktioner

Upplev bärnstensbearbetning i Virksund Ravsliberi. Området är rikt på gamla herresäten. Staarup Hovedgaard är traktens äldsta herrgård och här ställer man bl.a. ut antikviteter och konst. Ørslev Kloster har egen kyrka, park, skogar och fält. Här finns en naturstig samt en liten utställning, som berättar om klostrets historia. Vid Taarupgaard finns två vandringsstigar, och från dessa har ni en storslagen utsikt över den vackra Hjarbæk Fjord.

Utflykter

Besök den vackert belägna Skive, som är rik på museer och gallerier. Här finns dessutom en charmig småbåtshamn, en mysig gågata med bra inköpsmöjligheter samt flera bra matställen (18 km). Mønsted Kalkgruvor vid Stoholm är en ändlös labyrint av två km upplysta gruvgångar med såväl stora grottor som smala gångar (21 km). På ön Fur, hittar ni olikartade och säregna landskap, som är präglade av flacka ängar, sjöar, fält, backar, branta kustklinter, skogar och molergravar (32 km). Spøttrup Middelalderslot huserar ett borgmuseum och bildar hela sommaren ram om marknader, konserter osv. (35 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum vid Vinderup är ett spännande och levande museum för hela familjen. Se bl.a. hur det dagliga livet på landet för 150 år sedan blir levandegjort (41 km). Jesperhus Blomsterpark på Limfjordsön Mors är nordens största blomsterpark med djungelzoo och lekland (46 km).