Stugor i Gatten
Destination

Gatten

Gatten

Hyr semesterstuga i Gatten - Boka här

Stuga i Gatten, Limfjorden, Danmark till uthyrning!

Ta semester i det rofyllda och natursköna Limfjordslandet, som inbjuder till aktiviteter och avkoppling.

Område

Gatten är beläget i ett fridfullt naturområde med ängar, skogar, sjöar och golfbanor. Området är perfekt för en aktiv semester, eftersom det går att spela golf, bowla, fiska, vandra, cykla, segla och njuta av naturen inom en radie av bara några kilometer från Gatten. Gatten är beläget mellan Løgstør (15 km) och Års (13 km) och i västlig riktning är det 16 km till badstranden i Limfjorden i Trend. Området är känt för Himmerland Golf & Country Club, som bl. a har 3 utmanande, 18-håls banor. Här finns bra möjligheter för shopping samt restauranger på de närliggande orterna Løgstør, Års och Farsø.

Strande

Det går att bada i några av områdets mindre sjöar och 16 km längre bort kan Ni njuta av Limfjordsstranden i Trend, som är en fin, lång och barnvänlig badstrand med små vågor. Från stranden är det vacker utsikt till ön Livø. Det är förbjudet med bilkörning på stranden. Här finns det fina möjligheter för windsurfing. Vill Ni bada vid Västerhavets härliga sandstrand med vågor och sanddyner, skall Ni köra 35 km norrut.

Natur

Gatten omges av ett grönt landskap med lätt kuperade ängar, små skogar, åar och sjöar. Sjørup Sø är 20 ha stor och vackert belägen nära Gatten. Här kan Ni vandra eller fiska. I den mindre sjön Øjesø, också nära Gatten, kan Ni bada.

Aktiviteter

Bara 1 km från Gatten centrum ligger den berömda Himmerland Golf & Country Club med 3 utmanande, 18-håls banor, driving range, putting green och shortgame area. Himmerland Bowling & Sport Center vid golfbanorna har bl. a bowlingbanor av internationell klass, squashbanor, pool, lekrum, spelautomater, ett stort café och en trevlig bar. Sportfiskare kan kasta ut linan i områdets åar och sjöar, bl. a i Sjørup Sø och i Limfjorden. Dessutom kan Ni besöka Put & Take sjön Søttrup Fiskesø, som har en härlig, 7 000 m2 stor och 9 m djup sjö med klart vatten och en sjö för barnen på 700 m2 (3 km söder om Gatten). Ni kan vindsurfa och segla med hjälp av motor- eller segelbåt på Limfjorden. Dessutom finns det en inomhus gokartbana, segelflyg klubb och två hamnar för sportsegelbåtar. Mot entréavgift på Rønbjerg Feriecenter har Ni tillgång till subtropiskt badland och massor av andra aktiviteter för såväl barn som vuxna (16 km).

Attraktioner

I Bjørnsholm Bugt, nära Trend, hittar Ni det imponerande, 3-längade medeltidsklostret Vitskøl Kloster från 1157. Här kan Ni se på slottsruinen, örtagården och platsen med de vackra byggnaderna (13 km). Fästningsanläggningen Aggersborg från 980 är en av de största ringborgbarna i Danmark med spår av 48 långhus. Vikingaborgen ligger mycket strategiskt där Limfjordens är som smalast (17 km). På många platser i området kan Ni besöka de lokala konsthantverkarna, se dem arbeta i sina verkstäder och beundra deras alster.

Utflykter

Ertebølle kulturen vittnar om bosättningar omkring Limfjorden under stenåldern för flera tusen år sedan. I Ertebølle grävde man fram det första arkeologiska hushålls-avfallet 1890. I stenålderscentret i Ertebølle kan Ni lära Er mera om stenålderssamhället (22 km). Från Rønbjerg (16 km) kan Ni åka över med färjan till den vackra ön Livø, som är bilfri, mycket naturskön med ett rikt djurliv och flera markerade vandringsleder. På ön Fur, som ligger utanför Trend (16 km), finner Ni varierande och spännande landskap, som präglas av slätter, sjöar, ängsmarker, kullar, ett kustband med branta stup, skogar och molergravar (moler: bergart med inlagrade skikt av vulkanisk aska, tertiär ålder). Herrgårdsmuseet Hessel ligger på halvön Louns vid Hvalpsund (31 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum i Vinderup är ett spännande och levande museum för hela familjen. Gå och titta på hur utställningen levandegör hur folk på landet levde sitt dagliga liv för 150 år sedan (75 km).