Stugor i Lundö
Destination

Lundö

Lundö

Hyr semesterstuga i Lundö - Boka här

Stuga i Lundö, Limfjorden, Danmark till uthyrning!

På Lundø finner Ni frisk och ren natur, ett rikt fågelliv och massor av vatten.

Område

Halvön Lundø är en smal och slät landtunga i det sydöstra hörnet av Limfjorden. Halvön slutar i en lång udde som har ett rikt fågelliv. På Lundø kan Ni fortfarande uppleva gamla, kalkade byggnader och brutna strå tak. Halvön är det utmärkta semestermålet för dem som gärna vill surfa, fiska eller njuta av naturen och fågel-/djurlivet på platsen. Det finns möjlighet för inköp av dagligvaror på Lundø. I Skive, 15 km sydväst om Lundø finns många bra kulturella erbjudanden, flera restauranger och goda möjligheter till shopping.

Strande

Det är strand på båda sidorna av halvön och den är ca 20 m bred och 10 km lång totalt. Stranden består av sand och småsten och vattnet är klart. Vattnet blir bara långsamt djupare och stranden är därför mycket barnvänlig. Det finns också en badbrygga, för dem som gärna vill hoppa i vattnet.

Natur

Det finns flera mindre barrträdsplanteringar på Lundø. Halvön slutar med ett kilometerlångt stenrev 'Jelse Odde', som det är möjligt att gå på under lågvatten och därmed uppleva Limfjordens kuster från sjösidan. Den yttersta delen av udden är bebodd av rastande fåglar och ofta är det möjligt att se sälar här. Från udden är det utsikt över Limfjordens vikar och bukter bl a Salling, Astrup Vik och Louns. Mot öster gränsar Lundø upp mot ett stort EU-fågelreservat med bl a vattenfåglar, svanar och änder.

Aktiviteter

Det är goda förutsättningar för surfing på fjorden. Sportfiskare kan fiska direkt från kusten eller från en båt på fjorden. Som golfspelare har Ni goda möjligheter i området, där Ni bl a kan prova banorna på Skive Golfklubb (15 km), Hjarbæk Fjord Golf Klubb i Skals (23 km) eller Harre Vik Golfklubb i Roslev (31 km). Härliga upplevelser väntar i den fantastiska naturen mellan Lovens Bredning och Skive Fjord.

Attraktioner

Besök det vackert belägna Skive, som är rik på museer och gallerier. Här finns dessutom en charmig småbåtshamn, en trevlig gågata med bra inköpsmöjligheter samt flera bra restauranger.

Utflykter

Mønsted Kalkgruvor i Stoholm är en ändlös labyrint med 2 km upplysta gruvgångar med såväl djupa schakt som smala gångar (25 km). Besök diktaren Jeppe Aakjærs hem 'Jenle' i Breum. Här kan Ni bl a uppleva diktarens arbetsrum och olika utställningar (29 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum i Vinderup är ett spännande och levande museum för hela familjen. Gå och titta på hur utställningen levandegör hur folk på landet levde sitt dagliga liv för 150 år sedan (37 km). Det vackert belägna stenålderscentret i Ertebølle skildrar naturen i och omkring Jesperhus Blomsterpark på Limfjords sjön Mors, som är Nordens största blomsterpark med jungelzoo och lekpark (43 km). Ertebølle för 6-7000 år sedan och människors liv och leverne i denna miljö. Bl a utställes arkeologiska fynd av hushållsavfall (køkkenmødding) från stenåldern och en rekonstruerad boplats visar dåtidens boende (44 km).