Stugor i Fur
Destination

Fur

Fur

Hyr semesterstuga i Fur - Boka här

Stuga i Fur, Limfjorden, Danmark till uthyrning!

Fur är Limfjordens vackraste ö med molerklinter/branter i norr och gräsbevuxna stränder i söder.

Område

Den fridfulla och trevliga ön Fur ligger ca 5 min segeltur från staden Branden på Sallings nordsida. Ön är rik på olika och enastående landskap. Bl a är ön en av de få platser i världen med molerförekomster (moler: bergart med inlagrade skikt av vulkanisk aska, tertiär ålder). En perfekt semesterort för naturälskare. Furs småbåtshamn ligger på sydsidan av ön, precis vid färjeläget. Ön har utöver en fantastisk natur också flera restauranger och bra inköpsmöjligheter.

Strande

Fur har flera barnvänliga badstränder. Vattnet är klart och rent och är långgrunt och bottnen består av sand, sten och tång. Huvudparten av stränderna är sandstränder med sten och musselskal. Under sommarperioden finns det badbryggor öster om Stenøre och vid Færker Odde.

Natur

Den 22 km2 stora ön präglas i den södra delen av, slättlandskap med gräsbevuxna stränder, sjöar och åkrar, medan det på den norra delen domineras av en öst/västlig ås, från vilken det är en storslagen utsikt över ön och Limfjorden. På nordsidan finns dessutom böljande landskap med vackra utsiktsplatser och spridda skogar.

Aktiviteter

Fossiljakt är en populär aktivitet här på ön och moler gör det möjligt att hitta försteningar, som är över 55 Mio år gamla. Fur är perfekt för vindsurfare och sportfiskare. Det är möjligt att fiska både i en fiskesjö samt längs med hela kusten. Ön har ett välutvecklat nät av stigar. Längs de 12 km långa vandringsstigarna, som löper ut vid Emmelstenshus på öns nordsida, väntar spännande naturupplevelser. På ett av öns lantbruk, öppet för besök, kan Ni uppleva hur livet ter sig på en gård.

Attraktioner

På det spännande naturhistoriska museet i Fur, kan Ni se samlingar från öns arkeologiska fynd samt fossiler av bl a jättesköldpaddor. Gammel Hamn är ett tidigare fiskeläge, som i dag fungerar som informationscenter och museum. Det många gravarna och boplatserna vittnar om aktiviteter från forntiden. Gravkullarna Stendalhøje, Manhøje och Smedjehøjene är alla placerade på öns högsta punkter och därifrån är det en underbar utsikt ut över Limfjorden och mgivningarna.

Utflykter

Besök den vackert belägna Skive, som är rik på museer och gallerier. Här finns dessutom en charmerande småbåtshamn, en trevlig gågata med bra inköps-möjligheter samt flera bra restauranger (30 km). Jespershus Blomsterpark på Limfjordsön Mors, är Nordens största blomsterpark med jungelzoo, lekplats och vattenland (30 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum i Vinderup är ett spännande och levande museum för hela familjen. Gå och titta på hur utställningen levandegör hur folk på landet levde sitt dagliga liv för 150 år sedan (48 km).