Stugor i Skyum
Destination

Skyum

Skyum

Hyr semesterstuga i Skyum - Boka här

Stuga i Skyum, Limfjorden, Danmark till uthyrning!

Skyum är en liten, mysig Limfjordsby i Thy, som är omgiven av härlig och orörd natur.

Område

Skyum är belägen helt ute vid Limfjordens västligaste del, 19 km söder om Thisted och c:a 20 km från Vesterhavet. Området är lugnt och naturskönt, och vänder sig i första hand till fritidsfiskare och andra naturälskare. Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i Skyum. I Vildsund, 7 km norrut, samt i Thisted finns det fler inköpsmöjligheter och matställen.

Strande

Det är en fin Limfjordsstrand vid Skyum. Stranden är inte särskilt bred, men vattnet är rent, lugnt och barnvänligt. Vill ni bada i Vesterhavet är stranden vid Lyngby den närmaste. Det är c:a 20 km till den fina badstranden med Blå Flagg. Stranden består av grov sand och sten, vattnet är nästan alltid klart och det är sandbotten. Som vid andra badstränder vid Vesterhavet blir det dock snabbt djupt och det kan ofta vara vågor och stark ström. Här finns bra möjligheter för vindsurfing.

Natur

Skyum är omgiven av en vacker och omväxlande natur med fält, skogar och Limfjorden. Skyum Bjerge är ett högtliggande, kuperat backlandskap med hedar, skog, kärr och strand. Från de högsta platserna är det flott utsikt över Limfjorden och Mors. Fågelreservatet Vejlerne är belägen mindre än en timmes körväg härifrån.

Aktiviteter

Fjorden ger fina möjligheter för såväl surfing som kustfiske och segelsport. Det är också möjligt att fiska i en av områdets Put & Take-sjöar eller ta på en havsfisketur till Det Gule Rev med kutter från t ex Hanstholm. Naturområdet Skyum Bakker inbjuder till vandringsturer. Området kring Skyum kan också upplevas på cykel.

Attraktioner

Det finns 17 bevarade gravhögar från början av bronsåldern på de högsta platserna i Skyum Bjerge, sex av dessa ligger vackert på rad över en höjdkam.

Utflykter

Jesperhus Blomsterpark är nordens största blomsterpark med färgrika blomsterarrangemang, djungelzoo med bl.a. vackra tropiska fåglar samt pirat-, lek- och vattenland med diverse aktiviteter (28 km). Besök ev. Hanstholm, där ni bl.a. hittar Hanstholm Fyr och Bunkermuseet, som berättar om 2;a världskriget (39 km). Vejlerne, som ligger nordost om Skyum, är Nordeuropas största fågelreservat. Här kan ni följa fågellivet från de många utsiktstornen (45 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum vid Vinderup är ett spännande och levande museum för hela familjen. Se bl.a. hur det dagliga livet på landet för 150 år sedan blir levandegjort (66 km).