Stugor i Glenstrup Sö
Destination

Glenstrup Sö

Glenstrup Sö

Hyr semesterstuga i Glenstrup Sö - Boka här

Stuga i Glenstrup Sö, Limfjorden, Danmark till uthyrning!

Glenstrup sjö är Nordjyllands största och djupaste sjö. Den ligger söder om Hobro, nära Mariager Fjord.

Område

Området omkring den 4.5 km långa Glenstrup sjö, är utmärkt för naturälskare och sportfiskare. Sjön passar bra för både sportfiske och segling liksom för bad och den är omgiven af en underbar och varierande natur. Naturen omkring Glenstrup sjö bjuder på en mängd forntidsminnen, som t ex vattenkällor, gravkullar och ruinerna av ett gammalt kloster, som idag är inbyggt i den nuvarande kyrkan. Från Glenstrup sjö är det bara ca 8 km till Hobro, där det bl a finns flera restauranger och bra tillfällen att handla.

Strande

Det är möjligt att bada på den sydöstliga delen av Glenstrup sjö vid Søbjerg. Föredrar Ni att bada i havet, ligger den underbara sandstranden vid Øster Hurup ca. 50 km mot nordöst. Den här stranden, är p g a sin grunda vattennivå mycket passande för barn och har dessutom 'Blå Flagga' (av myndigheterna godkänt badvatten).

Natur

Glenstrup sjö har en storlek av 348 ha och är 31 m djup. Ett böljande landskap, åkrar, ängar, skogar och hundratals källor, präglar området omkring den fiskrika sjön. Sjön är också häckningsplats för många fåglar och fungerar som rastplats för flera flyttfåglar. Området har ett antal vägar och stigar som inbjuder till promenader.

Aktiviteter

Glenstrup sjö är mycket fiskrik och ett eldorado för sportfiskare. Ni kan antingen fiska från strandkanten eller hyra en båt och fiska ute på den 30 m djupa sjön. Vid utloppet av sjön, Kongsvad Mølleå, är det också ett bra ställe att fiska.

Attraktioner

Hobro Museum håller till i stans äldsta hus fån 1821 och bildar ramarna om den lokala kulturhistorien (8 km). Gasmuseet ligger i de gamla industribyggnaderna i Hobro Hamn och berättar om kol- och gasflaskegasens historia. I vikingacentret Fyrkat intill Mariager Fjord, finns både möjligheter till aktiviteter och sevärdheter som för Er ca 1000 år tillbaka i tiden och illustrerar livet på en av dåtidens största vikingaborgar. Fyrkat Møllegård är en fridlyst korsvirkesgård med en över 200 år gammal vattenkvarn.

Utflykter

Besök världskartan i det natursköna området vid Klejtrup sjö. Här kan Ni uppleva hela världen i miniformat med bl a sjöar, floder och bergskedjor (17 km). Upplev också den idylliska, gamla handelsstaden Mariager. Orten är känd för fjorden, sina rosor, gamla, skeva korsvirkeshus och kullerstensbelagda gator (19 km). Danmarks Saltcenter i Mariager är Skandinaviens enda turistattraktion med råmaterialet salt som tema. I Randers Regnskog kan Ni uppleva djungelstigar, klippor, krokodiler och vattenfall. Randers Regnskog lever upp till sitt namn (25 km). Besök också Jyllands huvudstad, Århus med Tivoli Friheden, Gamla stan´, Musikhuset, Latin kvarterets små, intima gator med spännande butiker, de mysiga gågatorna, den livliga atmosfären på caféerna vid Vadestedet, Marselisborgs skogen osv (63 km).