Stugor i Vile
Destination

Vile

Vile

Hyr semesterstuga i Vile - Boka här

Stuga i Vile, Limfjorden, Danmark till uthyrning!

Det fridfulla och mysiga semesterområdet Vile är beläget vid Limfjorden i Harre Vig på halvön Salling.

Område

Området kring Vile är lugnt och präglat av vackra naturlandskap. Platsen appellerar i synnerhet till fritidsfiskare och andra som njuter av att befinna sig i frisk luft och härlig natur. Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror samt flera lokala sevärdheter och aktivitetsmöjligheter i området. I Glyngøre, 6 km norr om Vile, finns det flera butiker och matställen.

Strande

Längs Sallings västkust finns det flera fina stränder. Vile Strand i Harre Vig är en fin och barnvänlig Limfjordsstrand. Glyngøre Strand, 6 km norr om Vile, är en bra och bred sandstrand med rent vatten och möjlighet till bad och vindsurfing. Här finns också petanque- och beachvolleybanor. Stranden har dessutom blivit tilldelad Blå Flagg.

Natur

Tar ni vägen över Sallingsundbron till Mors, kan ni få uppleva det fridlysta naturområdet Legind Bjerge. Här finns en mycket varierad skog med dalar, sjöar och höga gamla träd från nordvästra USA samt ett hav av spännande stigar som tar er genom de vackra områdena. 0m somrarna kör veteranfärjan Cathrine K. från Glyngøre till t ex Livø. Ön är bilfri och bjuder på en skön natur med stora ekskogar, flera markerade vandringsstigar, klinter, ett rikt djurliv med bl.a. sälar samt en helt enastående stillhet.

Aktiviteter

Nära Vile ligger Harre Vig Golfklub. Andra fina banor hittar ni vid Morsø Golfklub eller Skive Golfklub. För fritidsfiskare är det läge att slänga ut linan i fjorden. Det finns också flera fiskesjöar i området, t ex Vile Put & Take-sjö som är en 3 000 m2 stor sjö i fin natur. Naturlandskapet kring Sallingsund bjuder på många bra cykel- och vandringsleder, som tar er genom områden fyllda med forntidsminnen.

Attraktioner

Sallingsund och Omegns Museum är beläget i Glyngøre och visar en utställning om Sallingbanen, fiske och fotografering. Dessutom finns det olika specialutställningar (6 km). Jesperhus Blomsterpark vid Nykøbing Mors är nordens största blomsterpark med djungelzoo, lekland och vattenland (8 km). Det sagoaktiga Højriis Slott, vid Nykøbing, är en av Danmarks äldsta herrgårdar och är idag öppen för allmänheten. Här hittar ni bl.a. en utställning om Törnrosas drömmar (11 km). Spøttrup Borg i Spøttrup, lite söder om Vile, är Danmarks bäst bevarade medeltidsborg. På Spøttrup Borgmuseum kan ni se hur människor har levt på den barska, vackra medeltidsborgen genom tiderna. Upplev också läkeörts-, krydd- och rosenträdgården. Här arrangeras dessutom aktiviteter, musik, utställningar, teater och marknadsdagar.

Utflykter

Herregården Hessel, den enda bevarade halmtakstäckta herrgården i Danmark, ligger på den fridlysta Lounshalvön vid Hvalpsund. Här kan ni uppleva hur herrskap och tjänstefolk levde förr i tiden (24 km). Från Branden på Salling kan ni åka båt till Fur. På ön Fur, hittar ni olikartade och säregna landskap, som är präglade av flacka ängar, sjöar, fält, backar, branta kustklinter, skogar och molergravar (25 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum vid Vinderup är ett spännande och levande museum för hela familjen. Se bl.a. hur det dagliga livet på landet för 150 år sedan blir levandegjort (37 km). Det vackert belägna Stenaldercenter i Ertebølle skildrar naturen i och omkring Ertebølle för 6-7 000 år sedan och människornas liv i denna miljö, bl.a. ställs stenåldersfynd från en kompost ut, och en rekonstruerad boplats visar dåtidens hyddor (42 km).