Stugor i Selde
Destination

Selde

Selde

Hyr semesterstuga i Selde - Boka här

Stuga i Selde, Limfjorden, Danmark till uthyrning!

Semesterorten Selde ligger på toppen av Salling, precis vid Limfjorden och med utsikt över ön Fur. I Selde finns en strand, vacker natur och sommarstugor för alla smaker. Här kan ni tillbringa semestern i lugna omgivningar och besöka de många sevärdheterna i närområdet.

Område

Selde är en trevlig by på landet, belägen i Seldeviken på Sallings nordkust och är omgiven av härliga och fridfulla naturområden. En perfekt semesterort för sportfiskare och surfare eller för Er som bara tycker om att vara ute i den friska limfjordsnaturen. Det finns möjligheter för inköp av dagligvaror i området. Förutom där, finns det också i Glyngøre, 15 km sydväst om Selde, flera butiker och restauranger.

Strande

Kusten i Selde viken är präglad av sandbanker med grunt vatten, strandsjöar och gräsbevuxna stränder. Det bästa badstränderna på Salling finns längs halvöns västkust. Bl a kan Glyngøre, 15 km sydväst om Selde rekommenderas. Här hittar i en bra och bred sandstrand med rent vatten och med möjligheter till bad och vindsurfing. Det finns också petanque- och beachvolley-banor här. Stranden har dessutom fått sig tilldelat 'Blå Flagga' (av myndigheterna godkänt badvatten).

Natur

Selde ligger omgiven av vacker natur, fjord, åkrar och skog. Tar Ni turen över till Sallingsundsbron till Mors, kan Ni uppleva det fridlysta naturområdet Legind Bjerge. Här finns en mycket varierande skog med dalar, sjöar och åsar, gamla träd från nordvästra USA samt ett virrvarr av spännande stigar, som för Er genom de vackra områdena. Ön Livø är bilfri och bjuder på en vacker natur med stora ekskogar, flera markerade vandringsstigar, bergknallar och ett rikt djurliv med bl a sälar samt en helt enastående ro.

Aktiviteter

Vattnet omkring Selde erbjuder goda förutsättningar för surfare. Harre Vik Golfklubb är beläget i närheten av Vile, 19 km sydväst om Selde. Andra bra banor finner Ni på Morsø Golfklubb eller på Skive Golfklubb. För sportfiskaren finns bra möjligheter i fjorden. Det finns också flera fiskesjöar i området, t ex Vile Put&Take sjö, som är en 3000 m2 stor sjö i flott natur. Naturlandskapet omkring Sallingsund bjuder på många bra cykel- och vandringsleder, som leder genom områden som är fyllda med förhistoriska minnesmärken.

Attraktioner

Sallingsund och Omegns Museum är belägna i Glyngøre och visar en utställning om Sallingbanan, fiske och fotografering. Dessutom är det varierande särutställningar (15 km). Herrgården Hessel, den enda bevarade, stråtäckta herrgården i Danmark, ligger på den fridlysta Lounshalvön i Hvalpsund. Här kan Ni uppleva hur herrskap och tjänstefolk levde förr i tiden (17 km).

Utflykter

Från Branden, 2 km norr om Selde, kan Ni segla till ön Fur. På ön Fur, finner Ni ett annorlunda och speciellt landskap, som är präglat av slätter, sjöar, kullar, ett kustband med branta stup, skogar och molergravar (23km). (Moler: bergart med inlagrade skikt av vulkanisk aska, tertiär ålder). Jespershus Blomsterpark på i Nykøbing Mors, är Nordens största blomsterpark med jungelzoo och lekpark (29 km). Det vackert belägna Stenålderscentret i Ertebølle, skildrar naturen i och omkring Ertebølle för 6-7000 år sedan, liksom hur människorna levde i den miljön. Bl a utställes arkeologiska fynd av hushållsavfall (køkkenmødding) från stenåldern. En rekonstruerad boplats visar hur dåtidens boende såg ut (35 km). Hjerl Hede Friluftsmuseum i Vinderup är ett spännande och levande museum för hela familjen. Gå och titta på hur utställningen levandegör hur folk på landet levde sitt dagliga liv för 150 år sedan (43 km).