Stugor i Vilsund
Destination

Vilsund

Vilsund

Hyr semesterstuga i Vilsund - Boka här

Stuga i Vilsund, Limfjorden, Danmark till uthyrning!

Vilsund är vackert beläget i Thy, alldeles vid Limfjorden och den vita Vilsund bron, som leder över till Mors.

Område

Det trevliga Vilsund är omgivet av blått vatten och grön, rekreativ natur. Njut av atmosfären i vilsunds trevliga småbåtshamn, från vilken Ni kan segla ut i fjorden och det aktiva stadslivet. Upplev bl. a de traditionella häst- och andra marknader, som äger rum i Vilsund varje sommar, där hela staden tar del i festligheterna. Ni kan bada, fiska, vandra, cykla, studera fåglar eller bara njuta av den vackra, ostörda naturen, som omger Vilsund. Det finns bl. a café och värdshus samt inköpsmöjligheter i Vilsund och vill Ni ha ett större utbud, har Thisted, 14 km norrut, flera butiker, restauranger, sevärdheter och en mysig hamnstämning.

Strande

Nära bron ligger den härliga och barnvänliga badstranden med lugnt och grunt badvatten. Stranden är omkring 500 m lång och består av grovkornig sand och sten. Här kan Ni dessutom använda Er av en badbrygga. Vill Ni bada vid Västerhavets breda, vita sandstränder med vågor och höga sanddyner, ligger västkustens stränder bara omkring 20 km från Vilsund.

Natur

Vilsund omges av lugna farvatten, stränder, gröna kuster, frodiga, lätt kuperade fält, sjöar och skogsområden. Den blida och orörda naturen präglas av öppna vidder, frisk luft och mycket plats. Här omkring finns ett rikt fågelliv. Skyum Bjerge är ett högt beläget, kuperat landskap med hedar, skog, kärr och strand. Från de högsta höjderna är det vacker utsikt över Limfjorden och Mors (7 km).

Aktiviteter

Landskapet omkring Vilsund lockar till vandring och cykelturer. I fjorden går att bada, surfa, segla, åka vattenskidor, dyka och fiska. Ni kan fiska från pirerna i Vilsund och i en av områdets Put & Take fiskesjöar. Dessutom kan Ni gå ut på fisketur på havet med kutter till Det gule Rev från t. ex Hanstholm (33 km). Kanske vill Ni segla med ut på fjorden från Vilsund och se hur sälarna vältrar sig i vattnet eller hur skulle det vara med en piratsegling från Thisted Hamn? Golfspelare kan prova flera banor i området och den närmaste ligger i Vang, där Nordvestjysk Golfklubb har en naturskön och utmanande 18-håls bana i Nystrup Klitplantage.

Attraktioner

17 sevärda gravkullar från början av bronsåldern ligger högst upp på Skyum Bjerge. På en lång rad utmed en ås ligger 6 av dem vackert belägna (7 km söder ut). Thisted har butiker, restauranger, gallerier, keramikverkstäder, Thisted Kyrka, Thisted Bryghus och Thisted Museum, som ligger i en gammal, privat villa. Här har ett rum ställts i ordning till minne av författaren J. P. Jacobsen och utställningar om Thys bondekultur och Thisteds historia visas också här (14 km).

Utflykter

I Nordsjöakvariet i Vorupør kan Ni se fiskar och havsdjur, som har fångats av fiskarna i Vorupør. Vorupør Museum finns i det gamla båtvarvet, som har byggt båtar till ortens fiskare. Det förmedlar den historiska bakgrunden om Vorupør och kustbefolkningens speciella levnadsvillkor. Jesperhus Blomsterpark är Nordens största blomsterpark med färgrika blomsterarrangemang, djungel zoo med bl.a. vackra tropiska fåglar, pirat-, lek- och vattenland med diverse aktiviteter (21 km). Hjerl Hede Friluftsmuseum i Vinderup är ett spännande och levande museum för hela familjen. Gå och titta på utställningen, som levandegör hur människors vardag på landet för 150 år sedan såg ut (59 km). Det vackert belägna Stenåldercentret i Ertebølle skildrar naturen i och omkring Ertebølle for 6-7 000 år sedan och människors liv i denna miljö. Bl. a visas stenåldersfynd från arkeologiskt hushållsavfall och en rekonstruerad boplats visar dåtidens boende (63 km).