Stugor i Söndbjerg Strand
Destination

Söndbjerg Strand

Söndbjerg Strand

Hyr semesterstuga i Söndbjerg Strand - Boka här

Stuga i Söndbjerg Strand, Limfjorden, Danmark till uthyrning!

Søndbjerg Strand på Thyholm är ett stämningsfyllt semesterområde med frisk luft, rent vatten och hög himmel.

Område

Den välbevarade byn Søndbjerg ligger på den södra delen av Thyholm. Søndbjerg Strand ligger ett par km från byn, på den östra sydkusten av Thyholm. Här finner ni bra strand, frid och ro samt en härlig och varierad natur. Thyholm är ansluten till fastlandet i det nordvästra hörnet, samt av en bro över Oddesund söderut. Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i Søndbjerg. Det är 10 km till Hvidbjerg, som är belägen mitt på ön, och här finns flera matställen och bra inköpsmöjligheter.

Strande

Søndbjerg strand är en bra, mot öster vänd strand med grov sand och rent vatten. Vattnet är grunt vilket gör stranden mycket barnvänlig. För dem som gärna vill bada i lite djupare vatten, kan badbryggan utnyttjas. Bakom stranden finns klitter.

Natur

Stora delar av de natursköna områdena kring Søndbjerg Strand är fridlysta. Den varierade naturen bjuder bl.a. på härlig strand, stora sluttningar med fin utsikt, djupa klyftor och ängsområden. Från Dødbjerg - en 15 m hög kulle - är det en fin utsikt över landskapet. Vid Odby, 5 km väster om Søndbjerg Strand, hittar ni en imponerande och markant kustklint, som sträcker sig långt norrut. Munkholm Odde på nordsidan av Thyholm är en stor, fridlyst areal med strandäng och ett mycket rikt och allsidigt fågelliv.

Aktiviteter

Den härliga och omväxlande naturen inbjuder till promenader, cykelturer och picknickar i det gröna. Det finns möjlighet att hyra båt på flera platser på Thyholm. Det finns också bra fiskemöjligheter på flera platser, bl.a. vid Oddesund, c:a 7 km söder om Søndbjerg Strand. Golfspelare har möjlighet att besöka Struer Golfklubs banor. (18 km)

Attraktioner

Thyholm Egnsmuseum/Apotekergården i Søndbjerg är ett litet museum, som är inrättat i en gammal apotekargård. Här berättas om traktens kultur och historia. I Kutter- och Bunkermuseet vid Oddesund vittnar stora bunkeranläggningar samt en utställning, om ockupationen under andra världskriget (9 km). Vid 'Den hellige Kilde' vid byn Helligkilde, 6 km från Søndbjerg Strand, kan ni uppleva en källa som, året om, sprutar stora mängder kallt, klart vatten upp ur jorden. Den vackert belägna herrgården Hindsels kan betraktas utifrån på den norra delen av Thyholm.

Utflykter

En fördämningsvall leder från Thyholm till ön Jegindø, där bl.a. stranden vid Bøhl och Jegind Tap, en lång smal udde med fina badmöjligheter och särpräglad natur, är värd ett besök (4 km - till vallen). Besök handelsstaden Holstebro, som har många spännande specialbutiker och bra shoppingmöjligheter i den bilfria stadskärnan. Byn bjuder också på massor av konst och kultur, mysiga kaféer och en vacker å-miljö (36 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum vid Vinderup är ett spännande och levande museum för hela familjen. Se bl.a. hur det dagliga livet på landet för 150 år sedan blir levandegjort (42 km). Jesperhus Blomsterpark på Nykøbing Mors är nordens största blomsterpark med djungelzoo, lekland och vattenland (52 km).