Stugor i Skive
Destination

Skive

Skive

Hyr semesterstuga i Skive - Boka här

Stuga i Skive, Limfjorden, Danmark till uthyrning!

I Limfjordsstaden Skive, finns ett aktivt stadsliv, en charmig småbåtshamn, en vacker badstrand och välbelägna fritidslägenheter med utsikt över hamnen. Här kan ni tillbringa semestern i en maritim miljö och njuta av det vackra landskapet kring hamnen och er fritidsbostad.

Område

I Skive-trakten kan ni segla med gamla träskepp, utforska kalkgruvor, besöka öppna kyrkor och herrgårdar, borgar och museer samt uppleva en fantastisk natur med branta klippor, 190 km kustremsa, fjord, skogar och hedar. Här finns en charmig småbåtshamn, en trevlig gågata, bra kulturellt utbud och flera restauranger. Skive City bjuder på en massa inspirerande specialbutiker. Stämningen är avslappnad och miljön är trevlig och på 'Posthustorvet' kan ni besöka marknaden där Skive-traktens många matvaruproducenter säljer lokalt framtagna produkter. I Skive finns också 'Skives 11 Stjärnor', 11 stora skulpturer uppställda i Skives rondeller och designade av Jacob Jensen Design, som i 40 år har varit bosatt i Hejlskov i Skive.

Strande

Stranden i Skive småbåtshamn är en härlig strand med fin sandbotten och den lämpar sig för vindsurfing. Här finns det dessutom toalett och parkeringsmöjligheter. Bland andra bra stränder i närheten av Skive, är stranden i Lyby värd att nämnas. Den är ca. 15 m bred och 1 km lång (12 km nordväst om Skive). Den består framför allt av sand och småsten. Vattnet är rent och stranden är, som de övriga Limfjordsstränderna mycket barnvänliga, eftersom de är långgrunda. På somrarna läggs en brygga ut vid stranden. Vidare kan stranden vid Lundø Nordspids nämnas. Den är 20 m bred och 10 km lång. Även denna strand har fin sandbotten och den är mycket barnvänlig (15 km nordöst om Skive).

Natur

Naturen i Skive-trakten är speciell med allt från branta klippor till områden med hedar. Den inbjuder till cykelturer och promenader eller kanske för att prova krafterna med en cykelsemester. Området är likaså ett eldorado för sportfiskare med både Limfjorden, sjöar och den välkända Karup å med en av Danmarks finaste havsöringsbestånd. Området bjuder på mer än detta, t. ex kanot och kajak - bowling - vattenskidor - dykning - ridning - squash - rappelling - paintball - badland - fitness - tennis - surfing. På halvön Lundø, (15 km) finns ett kilometerlångt stenrev 'Jelse Odde', som det går att gå på vid lågvatten och därmed uppleva Limfjordens kuster från sjösidan. Den yttersta delen av udden bebos av rastande fåglar och ofta finns det chans att se sälar här. I de natursköna områdena Urhøjene och Junget Krat (20 km norr om Skive), kan ni få uppleva en fantastisk utsikt över Salling, Fur, Livø, Himmerland och Mors från områdets högsta punkt på 56 m.

Aktiviteter

Den rena fjorden erbjuder bra förutsättningar för surfare. Sportfiskare kan fiska direkt från kusten eller från en båt på fjorden. Som golfspelare har ni fina möjligheter i området. Skive Golfklubb har tillgång till en vacker, välansad 18-håls bana, som också är en utmaning för elitspelaren. Därutöver finns det här ett praktiskt klubbhus, en träningsbana, en proshop och ett café. Ni kan även prova banorna på Harre Vig Golfklubb i Roslev (ca. 21 km) eller på Hjarbæk Fjord Golf Klubb i Skals ( 27 km). Om ni tycker om att vandra eller cykla, väntar er härliga upplevelser i den fantastiska naturen mellan Lovens Bredning och Skive Fjord. Skive-trakten har 46 natursköna markerade vandringsleder och många markerade cykelstigar.

Attraktioner

Skive har många museer och gallerier. På Skive Museum finns Danmarks största fynd av bärnsten, som består av mer än 13 000 pärlor. Dessutom kan ni gå omkring bland kulturhistoriska samlingar, som beskriver den lilla och gamla byn och byarna i omgivningen. Det gamla herresätet, Stårupgaard och klostret Ørslev Kloster (ca. 7 km öster om Skive) är också värda ett besök. Sundsøre Pakhus vid Sundsøre Udde är ett restaurerat packhus med skiftande utställningar (19 km). Spøttrup Borg är Danmarks bäst bevarade medeltidsborg (21 km). Borgen restaurerades 1941 och framstår i dag som unik, enastående, barsk, vacker och präktig. Här kan ni uppleva den genuina medeltidsstämningen, när det anornas dagar för att levandegöra hur det var en gång. På denna plats finns även marknader. Fur Museum på ön Fur är känd för sin fantastiska utställning av försteningar. 'Geoeksperimentariet' för utomhusaktiviteter i naturverkstan och geoparken med dinosaurier - en stor T-rex och en Triceratops (ca. 29 km).

Utflykter

Besök diktaren Jeppe Aakjærs hem 'Jenle' i Breum. Här kan ni bl. a uppleva diktarens arbetsrum och se på varierande utställningar (ca. 13 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum i Vinderup är ett spännande och levande museum för hela familjen. Titta bl. a på hur vardagslivet på landet för 150 år sedan levandegörs (ca. 23 km). Mønsted Kalkgruvor i Stoholm är en ändlös labyrint av 2 km upplysta gruvgångar med såväl stora hål som smala gångar (ca. 26 km). Jesperhus Blomsterpark på Limfjordsön Mors, är Nordens största blomsterpark med djungelzoo och lekland (ca. 28 km). På ön Fur finns olikartade och särpräglade landskap (ca. 23 km). Besök även Viborg med bl. a Nordens största granitkyrka, Viborg Domkyrka, ett rikt konst- och kulturliv, många intressanta museer, en trevlig gågata och många restauranger (ca. 33 km). Det vackert belägna Stenålderscentret i Ertebølle, skildrar naturen i och omkring Ertebølle för 6-7 000 år sedan (ca. 41 km).