Stugor i Sundsöre
Destination

Sundsöre

Sundsöre

Hyr semesterstuga i Sundsöre - Boka här

Stuga i Sundsöre, Limfjorden, Danmark till uthyrning!

Sundsøre ligger mitt på Salling, på den östligaste punkten, helt ute vid Hvalpsund och Limfjorden.

Område

Sommarstugorna i Sundsøre är belägna i vackra, rekreativa omgivningar, nära bra badstrand. Med en bilfärja kan ni på kort tid åka över Limfjorden från Sundsøre till Hvalpsund på Lounshalvön. Sundsøre är en idealisk semesterdestination för barnfamiljer, fritidsfiskare, golfspelare, naturälskare och andra som bara vill koppla av i orörda och ostörda naturomgivningar. Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i området, och Roslev, 14 km in i landet, bjuder på goda inköpsmöjligheter och flera matställen.

Strande

Den härliga, barnvänliga badstranden vid Sundsøre är omkring 10 m bred och 2 km lång. Den består av både sand och små sten. Vattnet är grunt, klart och rent, och bottnen är också sand och sten. Vid Sundsøre Odde ställer man upp en badbrygga om sommaren. Här finns också en beachvolleybana.

Natur

Sundsøre är omgiven av härliga, oförstörda naturlandskap med skogar, åar, fält och fjord. Louns Halvøen, som ligger på den andra sidan av sundet, är präglad av stora kullar och klyftor. Det finns ett rikt djur- och växtliv i denna enastående natur. Den vackra återskapade sjön Louns Sø har ett rikt fågelliv. Brokholm Sø på Nordsalling är en återskapad sjö, som är omgärdad av ett mycket naturskönt område. Vid sjön kan ni, från ett utkikshus, studera det rika fågellivet med kikare. Nära sjön har Harrebjergskoven nyligen blivit planterad.

Aktiviteter

För golfspelare finns det bra möjligheter i området. Prova t ex banorna vid Thise (6 km mot sydöst), vid Junget (9 km norrut), Harre Vig Golfklub vid Vile (20 km västerut) eller hos Skive Golfklub (23 km söderut). I Gatten finns dessutom Nordeuropas största golfanläggning; Himmerland Golf & Country Club, med utmaningar för såväl nybörjare som mer tränade (33 km). Området är som gjort för en aktiv semester. Fjorden är idealisk för bad, segling, surfing och havsfiske. Det omväxlande landskapet bjuder på härliga naturupplevelser längs de många fina vandrings- och cykellederna i området. Limfjorden samt de många sjöarna, åarna och Put & Take-sjöarna i området bjuder på verkligt goda möjligheter för fritidsfiskare. Prova t ex Vile Put & Take-sjö, som är en 3 000 m2 stor sjö i underbar natur.

Attraktioner

Sundsøre Pakhus ligger nära färjeläget och är idag inrättat som lokalhistoriskt museum. Här kan ni se olika intressanta utställningar om livet vid Limfjorden. Besök Hvalpsund på Louns-halvøen, på den andra sidan av fjorden. I byn finns, förutom färjeläget, en härlig småbåtshamn, flera butiker och ett historiskt värdshus med utsikt över Limfjorden. Herrgården Hessel, den enda bevarade halmtakstäckta herrgården i Danmark, ligger på den fridlysta Lounshalvön vid Hvalpsund. Här kan ni uppleva hur herrskap och tjänstefolk levde förr i tiden (4 km från färjan). Det vackert belägna Stenaldercenter i Ertebølle skildrar naturen i och omkring Ertebølle för 6-7 000 år sedan och människornas liv i denna miljö, bl.a. ställs stenåldersfynd från en kompost ut, och en rekonstruerad boplats visar hur dåtidens hyddor såg ut (18 km från färjan).

Utflykter

Från Branden, 19 km norr om Sundsøre, kan ni åka båt till ön Fur. På Fur, hittar ni olikartade och säregna landskap, som är präglade av flacka ängar, sjöar, fält, backar, branta kustklinter, skogar och molergravar. Besök den vackert belägna Skive, som är rik på museer och gallerier. Här finns dessutom en charmig småbåtshamn, en mysig gågata med bra inköpsmöjligheter samt flera bra matställen (23 km). Spøttrup Borg i Spøttrup, lite söder om Vile, är Danmarks bäst bevarade medeltidsborg (24 km). Jesperhus Blomsterpark på Limfjordsön Mors är nordens största blomsterpark med djungelzoo och lekland (28 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum vid Vinderup är ett spännande och levande museum för hela familjen. Se bl.a. hur det dagliga livet på landet för 150 år sedan blir levandegjort (43 km).