Stugor i Lendrup
Destination

Lendrup

Lendrup

Hyr semesterstuga i Lendrup - Boka här

Stuga i Lendrup, Limfjorden, Danmark till uthyrning!

Lendrup ligger precis invid den milda Limfjorden i en fridfull natur med vatten, åkrar och skog.

Område

Sommarhusen i Lendrup området är placerade i mycket rogivande omgivningar. I Rønbjerg finner Ni, förutom lugn och ro, ren natur och frisk luft, också en trevlig marina fylld med mycket atmosfär, där Ni bl a kan äta och köpa färsk fisk. Från hamnen och från det mesta av området ser man ut över Limfjorden och över till öarna Livø och Fur. Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i området och fler affärer hittar Ni i städerna Ranum (4 km) och Løgstør (10 km). Många konsthantverkare har bosatt sig här i området och Ni kan besöka flera av dem i deras verkstäder och ateljéer. Området omkring Lendrup erbjuder många aktivitetsmöjligheter och kulturella sevärdheter för hela familjen, men området kommer också att tilltala Er, som bara vill ha semester i lugna och natursköna omgivningar.

Strande

De närliggande stränderna i Lendrup rekommenderar vi som badstränder. Dessa Limfjordsstränder är bra, långa och barnvänliga badstränder med små vågor. Bilkörning är inte tillåtet på dessa stränder. Det finns möjligheter till bad innan Rønbjerg, men stranden passar bäst för strand- aktiviteter som, t.ex. surfing.

Natur

Slätten, som omgärdar Lendrup är präglad av åkrar, skog och Limfjorden. Naturen är rogivande och orörd. I den vackra skogen Trend, som ligger bakom byn Trend, finns den kungliga jaktstugan och här finns ett antal bra vandringsstigar (11 km söder ut) . Trend å, som rinner fram från Vester Hornum och ut till Limfjorden är populär bland sportfiskare.

Aktiviteter

Mot en avgift har Ni på Danparcs Rønbjergs tillgång till subtropiskt badland, hälsocenter och ett hav av andra aktiviteter för såväl barn som vuxna. Det finns bra förutsättningar för sportfiskaren i Limfjorden (i Rønbjergs hamn och söder om denna) i åarna Trend och Bjørnsholm samt i områdets Put&Take fiskesjöar. Området är som gjort för en aktiv semester. Fjorden är utmärkt för bad, sportsegling, vindsurfing och havsfiske. Det finns också surfing skola i området och här har man tidigare haft EM-tävlingar i vindsurfing. Det omväxlande landskapet bjuder på vackra naturupplevelser längs de många bra vandrings- och cykelrutterna i området. Dessutom finns det i området, en bowlingbana, inomhus go-cartbana, segelflyg klubb och två hamnar för segelsport. För golfspelare finns det bra möjligheter i området. Exempelvis kan Ni i Gatten, hitta Nordeuropas största golfanläggning 'Himmerland Golf & Country Club' med utmaningar för såväl kunniga som nybörjare (25 km).

Attraktioner

I Bjørnsholm bukten ligger det imponerande 3-längade medelåldersklostret Vitskøl Kloster från 1157. Här ges möjligheter att få uppleva kyrkoruinen, köksträdgården med olika sorters örter och hela denna plats med de vackra byggnaderna (7 km). Fästningsanläggningen Aggersborg från 980, är en av de största ringborgarna i Danmark med spår från 48 långhus. Vikingaborgen ligger mycket strategiskt vid Limfjordens smalaste ställe (15 km). Det vackert belägna Stenålderscentret i Ertebølle, skildrar naturen i och omkring Ertebølle för 6-7000 år sedan, liksom hur människorna levde i den miljön. Bl a utställes arkeologiska fynd av hushållsavfall (køkkenmødding) från stenåldern. En rekonstruerad boplats visar hur dåtidens boende såg ut (22 km).

Utflykter

Från Rønbjerg kan Ni åka med färjan till den vackra ön Livø, som är bilfri med mycket vacker natur. Ön har ett rikt djurliv och där kan Ni bl a få se sälar. Dessutom erbjuder ön flera bra badstränder och flera markerade vandringsstigar. Louns Halvö, 30 km söderut, är präglad av stora kullar och raviner. Här finner Ni ett rikt djur- och växtliv i denna enastående natur. Den vackra, återskapade sjön, Louns sjö, kännetecknas av ett rikt fågelliv. Herrgården Hessel, den enda bevarade herrgården i Danmark med strå tak, ligger också på halvön och här kan Ni uppleva hur herrskap och tjänstefolk levde förr i tiden. Jespershus Blomsterpark på Limfjords ön Mors, är Nordens största blomsterpark med jungelzoo och lekplats (60 km). Mønsted Kalkgruvor i Stoholm är en ändlös labyrint med 2 km upplysta gruvgångar med såväl djupa schakt som smala gångar. Varje timma uppförs en show, där ljus avspeglar sig i gruvans största sjö (74 km).