Stugor i Hvidbjerg, Thyholm
Destination

Hvidbjerg, Thyholm

Hvidbjerg, Thyholm

Hyr semesterstuga i Hvidbjerg, Thyholm - Boka här

Stuga i Hvidbjerg, Thyholm, Limfjorden, Danmark till uthyrning!

Stan Hvidbjerg ligger på halvön Thyholm i den västra ändan av Limfjordslandet, ut mot Nissum Bredning.

Område

Sommarstugeområdet i Hvidbjerg ligger ute vid kusten, väster om stan. Här är luften frisk och naturen är ren. Här kan Ni fiska, vandra, cykla eller bara koppla av i de rogivande omgivningarna. I Thyholms kyrkor och museer kan Ni lära mer om det tidigare fiske- och bondesamhällena runt omkring omgivningarna. Thyholm är sammanbunden med fastlandet i det nordvästliga hörnet samt med hjälp av en bro över Oddesund mot söder. Det finns många matställen och bra inköpsmöjligheter i Hvidbjerg.

Strande

Stranden väster om Hvidbjerg är en härlig Limfjordsstrand med grov sand, något stening och rent vatten. Vattnet är grunt, vilket gör stranden mycket barnvänlig. Vill Ni bada vid Västerhavets breda, vita sandstränder, så ligger Agger Tange Strand bara 34 km från Hvidbjerg. Den vita sandstranden har 'Blå Flagga' (av myndig-heterna godkänt badvatten). Stranden är omkring 100 m bred och består av sand och sten. Vattnet är klart och bottnen är av sand och sten. Där finns bra badställen och många platser i lä att vara på, bland de många vågbrytarna/pirerna. Det blir dock snabbt djupt vatten och ofta kan det vara både höga vågor och starka strömmar.

Natur

Hvidbjerg Plantage är ett 40 ha stort område med skogsplantering av löv- och barrträd. I Odby, 6 km söder om Hvidbjerg, hittar Ni en imponerande och markant kust med branta klippor, som sträcker sig långt upp mot norr. Munkholm udde på nordsidan av Thyholm är ett stort, fridlyst område med bevuxen strand och ett mycket rikt och allsidigt fågelliv.

Aktiviteter

Den vackra och omväxlade naturen inbjuder till vandrings- och cykelturer i det fria. Det finns också möjlighet att hyra båt på flera ställen i Thyholm. Där finns goda fiskemöjligheter på många ställen i Thyholm, bl a i Oddesund, ca 10 km söder om Hvidbjerg. Golfspelare har möjlighet för att besöka banorna på Struer Golfklubb (21 km).

Attraktioner

Vid 'Den Heliga Källan' i stan Helligkilde, 3 km söder om Hvidbjerg, kan Ni få uppleva en källa som ur jorden, året runt sprutar ut stora mängder kallt, klart vatten. Thyholm Egnsmuseum/ Apotekargården i Søndbjerg är ett litet museum, som är inrett i en gammal apotekargård. Här berättas det om regionens kultur och historia (8 km). På Kutter- och Bunkermuseet i Oddesund vittnar stora bunkeranläggningar och en utställning om belägringen under 2:a världskriget (10 km). Den Vackert belägna herrgården Hindsels kan ses utifrån den nordliga delen av Thyholm.

Utflykter

En fördämning leder från Thyholm till ön Jegindø där stranden i Bøhl och Jegindø Tap, en lång, smal udde med bra badmöjligheter och särpräglad natur bl a, är värt ett besök (5 km - till fördämningen). Besök handelsstaden Holsterbro, som har många spännande specialaffärer och bra inköpsmöjligheter i det bilfria centrum. Stan erbjuder också en massa konst, kultur och trevliga caféer och där ån bidrar till den vackra miljön (36 km).