Stugor i Louns
Destination

Louns

Louns

Hyr semesterstuga i Louns - Boka här

Stuga i Louns, Limfjorden, Danmark till uthyrning!

Louns ligger på den fridlysta och mycket natursköna Louns-halvö, mellan Louns Bredning och Risgårde Bredning i den södra delen av Limfjorden.

Område

Louns är en idyllisk liten by på landet, som är omgiven av skog, kullar, sjöar, fågelområden och härliga badstränder. Louns är det perfekta semestermålet för Er, som önskar att koppla av eller vara aktiva i naturen. Det finns goda möjligheter för att observera fåglar, surfa, spela golf, fiska eller vandra och cykla i den omväxlande naturen. Det finns möjlighet för inköp av dagligvaror i Hvalpsund, som ligger 3 km från Louns och som dessutom erbjuder en trevlig småbåtshamn, och ett färjeläge, från vilken färjan går till Sundsøre på Salling, samt en historisk krog med utsikt över Limfjorden. Närmaste större stad är handelsstaden Farsø, som ligger 13 km öster ut.

Strande

Hela vägen runtom Louns-halvö hittar ni underbara, långa badstränder med lugnt, klart och barnvänligt vatten.

Natur

Louns-halvö är fridlyst och präglad av stora kullar och raviner och där finns ett rikt djurliv och sällsynt vegetation i denna enastående natur. P g a den kuperade terrängen finns det många utsiktspunkter i området varifrån Ni kan se fjorden och det vackra landskapet lite från ovan. För att bevara naturen bör Ni bara gå omkring på halvöns stigar och stränder. Den vackra, återskapade sjön, Louns sjö är i dag ett attraktivt mål för både flytt- och strandfåglar och är därmed också ett bra ställe för att observera olika fågelarter. I Uhrehøj Plantage finns flera fridlysta gravkullar. Härifrån är det en storslagen utsikt över landskapet och delvis också till Limfjorden. Hyllebjerg Kullar är ett naturskönt och kuperat hed- och skogsområde I Hyllebjerg (23 km). Sjön Navn är totalt fridlyst och ligger vackert omgiven av mossar, ljung och hedar vid Gatten (31 km).

Aktiviteter

Området omkring Louns, är som gjort för en aktiv semester. Fjorden är perfekt för bad, småbåtssegling, surfing och havsfiske. Det omväxlande landskapet bjuder på härliga naturupplevelser längs de många bra vandrings- och cykelrutterna i området. Det finns flera besöksgårdar i omgivningarna, där Ni kan uppleva djurlivet på en gård. Hästar hyrs också ut. I Gatten finns Nordeuropas största golfanläggning; Himmerland Golf & Country Club, med utmaningar för såväl redan kunniga som nybörjare. Limfjorden samt de många sjöarna, åarna och Put&Take-sjöarna i området, erbjuder verkligen goda möjligheter för sportfiskaren.

Attraktioner

Herrgården Hessel, den enda bevarade, stråtäckta herrgården i Danmark och är belägen här på halvön. Herrgården fungerar i dag som ett lantbruksmuseum och här kan Ni uppleva hur herrskap och tjänstefolk levde förr i tiden (2 km). Stenanläggningen i Myrhøj uppkom på bronsåldern och består av en stenlänga på 154 m (15 km). Det vackert belägna Stenålderscentret i Ertebølle, skildrar naturen i och omkring Ertebølle för 6-7000 år sedan, liksom hur människorna levde i den miljön. Bl a utställes arkeologiska fynd av hushållsavfall (køkkenmødding) från stenåldern. En rekonstruerad boplats visar hur dåtidens boende såg ut (16 km). Området omkring Louns-halvön har alltid inspirerat och dragit till sig många konstnärer och konsthantverkare. Upplev konstnärerna i deras verkstäder och ateljéer.

Utflykter

På ön Fur, finner Ni ett annorlunda och speciellt landskap, som är präglat av slätter, sjöar, backar, ett kustband med branta stup, skogar och molergravar (23 km). (moler: bergart med inlagrade skikt av vulkanisk aska, tertiär ålder). Besök det vackert belägna Skive, som är rik på museer och gallerier. Här finns dessutom en charmerande småbåtshamn, en trevlig gågata med goda inköpsmöjligheter och flera bra restauranger (27 km). Jespershus Blomsterpark på Limfjordsön Mors, är Nordens största blomsterpark med jungelzoo och lekpark (31 km). Hjerl Hede Friluftsmuseum i Vinderup är ett spännande och levande museum för hela familjen. Gå och titta på hur utställningen levandegör hur folk på landet levde sitt dagliga liv för 150 år sedan (47 km).