Stugor i Strandet
Destination

Strandet

Strandet

Hyr semesterstuga i Strandet - Boka här

Stuga i Strandet, Limfjorden, Danmark till uthyrning!

Strandet är ett härligt och lugnt sommarstugeområde, beläget ett par km söder om Virksund, direkt ut mot Limfjorden.

Område

Vill ni ha semester i fridfulla, trevliga och orörda naturomgivningar, så är Strandet kanske ett bra val för er. Här kan ni koppla av och njuta av naturen, eller så kan ni ta på utflykter i området, bl.a. ligger det lilla fiskeläget Virksund nära Strandet. Här hittar ni bl.a. en småbåtshamn med mysig atmosfär, inköpsmöjligheter och flera matställen. Den närmaste större staden är Skive, som ligger 17 km härifrån.

Strande

Vid Strandet går naturen helt ned till fjorden. Den närmaste badstranden ligger vid Virksund, som kan bjuda på en 20 m bred och 2 km lång sandstrand med småsten. Stranden är mycket barnvänlig, då det är långgrunt. Bottnen består av sand och sten, och vattnet är nästan alltid klart och rent. Här finns goda betingelser för vindsurfing - för såväl nybörjare som mer rutinerade.

Natur

Strandet är omgiven av Limfjorden, en varierad och orörd natur med ett rikt djurliv. Området är mycket vattenrikt och har flera åar samt en stor sjö; Flynder Sø. Ofta är det möjligt att få se sälar i fjorden mellan stranden och fördämningen vid Virksund. Direkt utanför Virksund ligger också det fridlysta naturområdet Ulbjerg Klint; en brant klint som går direkt ned i fjorden. I Kvindskarp Skov vid herrgården Ørslev Kloster väntar fina naturupplevelser.

Aktiviteter

Det finns bra möjligheter för fiske i ån som flyter genom Strandets sommarstugeområde. Dessutom är kustfiske i Limfjorden en mycket populär aktivitet på platsen. Fjordens relativt lugna vatten inbjuder också till turer i roddbåt eller kanot. Det finns en minigolfbana i Virksund. Närmaste golfbanor ligger i Skive (17 km) och i Skals (18 km). Området har goda betingelser för vindsurfare på alla nivåer. Vattnet vid Ulbjerg Klint är grunt och lämpar sig väl för oerfarna; vågorna är däremot högre vid Lundø, vilket lockar till sig de mer tränade surfarna.

Attraktioner

Området är rikt på gamla herresäten. Staarup Hovedgaard är traktens äldsta herrgård och här finns utställning med bl.a. antikviteter och konst. Ørslev Kloster har egen kyrka, park, skogar och fält. Här finns en naturstig samt en liten utställning, som berättar om klostrets historia. Vid Taarupgaard finns två vandringsstigar och härifrån har ni storslagen utsikt över den vackra Hjarbæk Fjord.

Utflykter

Mønsted Kalkgruvor vid Stoholm är en ändlös labyrint av två km upplysta gruvgångar med såväl stora grottor som smala gångar (14 km). Besök den vackert belägna Skive, som är rik på museer och gallerier. Här finns dessutom en charmig småbåtshamn, en mysig gågata med bra inköpsmöjligheter samt flera bra matställen (17 km). Spøttrup Middelalderslot vid Skive huserar ett borgmuseum och bildar hela sommaren ram om marknader, konserter osv. Hjerl Hede Frilandsmuseum vid Vinderup är ett spännande och levande museum för hela familjen. Se bl.a. hur det dagliga livet på landet för 150 år sedan blir levandegjort (39 km). Jesperhus Blomsterpark på Limfjordsön Mors är nordens största blomsterpark med djungelzoo och lekland (45 km).