Stugor i Trend
Destination

Trend

Trend

Hyr semesterstuga i Trend - Boka här

Stuga i Trend, Limfjorden, Danmark till uthyrning!

Sommarstugeområdet Trend ligger precis vid Limfjordens fina badstrand. När ni tillbringar semestern i en stuga i Trend, är ni omgiven av vacker natur med skogar, ängar, kullar och Limfjorden. Trend är ett lugnt, mysigt och barnvänligt fritidsområde med stugor för alla smaker - varav flera har utsikt över fjorden.

Område

Till den lilla byn Trend hör ett trevligt semesterområde med många fina stugor. Vissa stugor ligger ganska väldigt nära stranden, och andra semesterstugor ligger något högre upp i vacker skogsmiljö bakom kusten. I det här semesterorådet är ni omgiven av storslagen natur, lugn och ro, massor av frisk luft och strand med utmärkta möjligheter för kitesurfing. Trend har en matbutik och ett par matställen. Annars finns det bra inköpsmöjligheter i Ranum, 5 km från Trend. Lite längre bort hittar ni Løgstør, Farsø och Aars. Trend är ett attraktivt semesterområde för den aktiva familjen och för alla, som söker vacker natur och lugn och ro.

Strande

Limfjordsstranden i Trend är en fin, lång och barnvänlig sandstrand med små vågor. Om ni har med er rullstol, barnvagn eller sittvagn, kan ni använda en asfalterad stig ner till stranden. Och från stranden kan ni njuta av utsikten över Fur och Livø och till det vackra Vidtskøl Kloster. Bilkörning är inte tillåtet på stranden. Här finns det riktigt bra möjligheter för vind- och kitesurfing.

Natur

Trend är omgiven av fält, skog och Limfjorden. I Trend Skov, som ligger bakom byn, finns den Kongelige Jagthytte samt många bra vandringsstigar. Trend Å, som slingrar sig från Vester Hornum och ut till Limfjorden, är populär bland fritidsfiskare.

Aktiviteter

Det finns bra möjligheter för fritidsfiskare i åarna Trend Å och Bjørnsholm Å samt i Limfjorden och i Put & Take-sjöar. På Limfjorden är det möjligt att vindsurfa, åka motorbåt eller segelbåt. Fina naturupplevelser väntar längs de många cykel- och vandringsstigarna. Tre 18-håls golfbanor finns i trakten kring Trend. Dessutom finns det golfbana, inomhus go-cartbana, segelflygklubb och två segelsportshamnar i området. Hos Rønbjerg Feriecenter har ni, mot betalning, tillgång till ett subtropiskt badland och massor av andra aktiviteter för såväl barn som vuxna.

Attraktioner

Vid Bjørnsholm Bugt, i närheten av Trend, ligger det imponerande trelängade medeltidsklostret Vitskøl Kloster från 1157. Här finns det möjlighet att uppleva kyrkoruinen, kryddträdgården och platsen med de vackra byggnaderna. Ertebølle-kulturen vittnar om bosättningarna kring Limfjorden under stenåldern för flera tusen år sedan. Vid Ertebølle blev den första komposten utgrävd 1890. Vid Stenaldercentret i Ertebølle informeras om stenålderssamhället. Herregårdsmuseet Hessel ligger på halvön Louns vid Hvalpsund. Fästningsanläggningen Aggersborg från 980 är en av de största ringborgarna i Danmark med spår av 48 långhus. Vikingaborgen ligger mycket strategiskt vid Limfjordens smalaste ställe. På flera platser i området hittar ni konsthantverkare, som gärna öppnar sina verkstäder för besökande.

Utflykter

Från Rønbjerg kan ni åka med färjan till den vackra ön Livø, som är bilfri, mycket naturskön med ett rikt djurliv och med flera markerade vandringsstigar. På ön Fur, som ligger utanför Trend, hittar ni olikartade och säregna landskap, som är präglade av flacka ängar, sjöar, fält, backar, branta kustklinter, skogar och molergravar. Mønsted Kalkgruvor vid Stoholm, 54 km från Trend, är en ändlös labyrint av två km upplysta gruvgångar med såväl stora grottor som smala gångar. Varje timme uppförs en show, där ljuset speglar sig i gruvans största sjö. Hjerl Hede Frilandsmuseum vid Vinderup, 65 km från Trend, är ett spännande och levande museum för hela familjen. Se bl.a. hur det dagliga livet på landet för 150 år sedan blir levandegjort.