Stugor i Vinderup
Destination

Vinderup

Vinderup

Hyr semesterstuga i Vinderup - Boka här

Stuga i Vinderup, Limfjorden, Danmark till uthyrning!

Vinderup ligger längst in i Limfjorden, nära bra strand och spännande, kulturella sevärdheter.

Område

Vinderup är ett härligt och mysigt sommarstugeområde, som ligger i den sydligaste änden av Limfjorden. I området kring Vinderup är det fin natur med skogar, sjöar, hedar och mossar, Limfjorden med strandängarna, bra strand, många aktivitetsmöjligheter för hela familjen samt flera kulturella sevärdheter. Det finns bra inköpsmöjligheter i Vinderup by, som ligger lite längre in i landet.

Strande

Stränderna vid Venø Bugten är barnvänliga med grunt vatten och små vågor. Den bästa badstranden i området är Ejsingholm Strand, som också är en bra surf-spot. Här finns dessutom ett surfcenter.

Natur

Det natursköna området kring Vinderup är präglat av bokskog, hedar, djupa sjöar och landets kortaste å Hindså. Rydhave Skov är Danmarks västligaste bokskog. Stubbergård Sø ligger i den vackra naturen, omgiven av hedar, mossar, eksnår och plantager. Sjön är 6 km lång, och det är möjligt att gå de 16 km runt om den. Den bästa utsikten över Stubbergård Sø får ni från den södra änden. I norra änden av sjön finns ett fint enesnår. Flyndersø är Danmarks största hedsjö. Sjön är 8 km lång och omgiven av ljungarealer, eksnår, barrträdsplantager. Det finns tre markerade vandringsleder vid sjön. Geddal Strandenge är ett område med strandängar och klitter. Från den högsta klitten har ni en praktfull utsikt över Limfjorden, Venø och Sdr. Lem Vig. Här finns också ett fågeltorn, varifrån det rika fågellivet kan observeras.

Aktiviteter

Det finns flera markerade och kartlagda cykel- och vandringsleder i trakten; det finns t ex bra vandringsleder kring Flyndersø och Stubbegård Sø. För fritidsfiskare finns det goda möjligheter i Karup Å, Limfjorden och Put & Take-sjöar. Det arrangeras havsfisketurer med kutter från flera hamnbyar längs Vesterhavet. Vid Ejsingholm, alldeles norr om Vinderup, ger det grunda vattnet, de lugna vågorna och den säkra vinden goda surfbetingelser. Här finns dessutom ett surfcenter med surfskola. För golfentusiaster finns det en 18-håls golfbana i Råsted utanför Holstebro.

Attraktioner

Vid Flyndersø ligger Flyndersø Mølle, som visar en liten utställning om luffarlivet, naturen och den sista danska vargen, som sköts i området 1813. I det praktfulla landskapet vid Stubbergård Sø ligger Stubbergård Klosterruin, som är resterna av ett nunnekloster från 1200-talet. Klostret består idag av en välvd källarsal, som nu är täckt av en byggnad med halmtak. Det vackra Rydhave Slott sägs ha sitt eget slottsspöke; den heliga Birgitte. Omkring slottet ligger Danmarks västligaste bokskog. Här finns en grotta som frihetskämparna använde under andra världskriget. Spøtting Borg från omkring år 1500 är omgärdad av nio meter höga vallar. Det finns kanonhål i borgens murar, som vittnar om borgens barska historia under medeltiden. Hjerl Hede Frilandsmuseum vid Vinderup är ett spännande och levande museum för hela familjen. Se bl.a. hur det dagliga livet på landet för 150 år sedan blir levandegjort. Det finns dessutom flera gallerier med olika utställningar i området.

Utflykter

Handelsstaden Holstebro ligger 19 km härifrån och har många spännande specialbutiker och bra shoppingmöjligheter i den bilfria stadskärnan. Byn bjuder också på massor av konst och kultur, mysiga kaféer och en vacker å-miljö. Jesperhus Blomsterpark på Limfjordsön Mors är nordens största blomsterpark med djungelzoo och lekland.