Stugor i Venö
Destination

Venö

Venö

Hyr semesterstuga i Venö - Boka här

Stuga i Venö, Limfjorden, Danmark till uthyrning!

Semestra på en ö i lugn och ro, vacker natur, härliga stränder, ett rikt djurliv och en alldeles speciell atmosfär.

Område

Venø är 7. 5 km lång och 1, 5 km bred och belägen i Venø bukten i Limfjorden - mitt emot Struer. Den trevliga, vidsträckta och mycket vackra ön bjuder bl. a på badstränder, hedar, skogsområden, ett sällsynt rikt fågel- och djurliv, viltfågelreservatet Nørskov Vig, en liten fiske- och båthamn, en krog, en mataffär och Danmarks minsta kyrka. En färja går flera gånger i timman från Kleppen, som ligger ca 5 km norr om Struer och överfarten tar ca 3 min. På Venø Kro, som ligger på västra sidan om ön, kan Ni provsmaka specialiteten Venø Bøf. I Struer, 5 km från Venø, finns butiker, restauranger, sevärdheter och Limfjordens största småbåtshamn.

Strande

På båda sidorna om ön, finns barnvänliga badstränder med områden i lä. På öns östra sida, kan Ni besöka stranden vid lägerskolan Firbjergsande och stranden vid campingplatsen, där det också finns en lång badbrygga. På västsidan går det att bada på båda sidorna om Venø Hamn.

Natur

Den vackra och varierande naturen på Venø, präglas av stränder, kullar, bergsklyftor, skränter, granskogar, ljungbevuxna hedar och ett rikt djur- och fågelliv med harar, fasaner, rapphönor, sång-, strand- och vadarfåglar. Venø är också känd för sina många sommarfåglar. En rad karaktäristiska kullar präglar ön och överallt kan Ni njuta av naturen utmed de markerade stigarna. Öns viltfågelreservat Nørskov Vig kan besökas efter 15 juli varje år och här kan Ni uppleva ett rikt fågelliv, bestående av sångfåglar, vadare, måsar och fasaner. Vid internatskolan, kan Ni besöka ett intressant naturcenter med en utställning.

Aktiviteter

Venø lockar till bad och andra strand- och vattensporsaktiviteter, som t. ex segling och surfing på fjorden. Överallt på ön finns det bra vandringsmöjligheter. Den varierande naturen, som framför allt finns på västsidan av ön, inbjuder till promenader längs de många markerade stigarna. De små vägarna är ideala för cyklister. Sportfiskare har bra möjligheter hela vägen runt Venøs kuster. Dessutom kan Ni fiska från båtar på fjorden. Struer Golfklubb ligger i Humlum, 6 km från färjan till Venø. Klubben erbjuder både en vacker, lätt kuperad 18-håls bana utmed kusten och en 9-håls Pay & Play bana. I Lemvig och Holstebro, båda 22 km härifrån, finns ytterligare två vackra golfbanor.

Attraktioner

På Venø Billedværksted är ett kombinerat galleri och ateljé, där Ni kan beundra konstnären Lis Jensens målningar. Hon har hämtat inspiration från naturen på Venø. Den vackra, vitkalkade Venø Kyrka, mäter 9,5 x 4,2 m och är både den äldsta byggnaden på Venø såväl som den minsta kyrkan i Danmark. Besök Struer, som förutom har Limfjordens största småbåtshamn, även kan erbjuda ett aktivt stadsliv och flera gallerier och sevärdheter. Det kulturhistoriska museet Struer Museum, är inrett i stadens äldsta egendom, Torngård och här kan Ni bl. a titta på gammal bondekultur, en flaskskeppsutställning, en forntidsutställning och en utställning om Bang & Olufsen (5 km). På Konst och Kulturcenter Gimsinghoved i Struer kan Ni se de intressanta och varierande utställningarna.

Utflykter

Hjerl Hede Frilandsmuseum i Vinderup är ett spännande och levande museum för hela familjen. Se bl. a på hur livet på landet för 150 år sedan har levandegjorts (29 km). I Vemb finns den välbevarade herrgården Nørre Wosborg, som i dag är museum. Herrgården är mer än 700 år gammal och ligger omgiven av en vallgrav (31 km). Vejlby Sommerpark är en nöjespark med uthyrning av ridhästar, fiskesjö , mini-cross, 'häst och vagn' körning, mini-zoo, motorcross och minigolf (38 km). I Thyborøn ligger Jyllands Akvariet, där Ni kan klappa en haj på huvudet, hålla en krabba i handen, Kystcentret som är ett spännande upplevelse- och informationscenter för hela familjen samt Sneglehuset; ett hus, som är dekorerat med miljoner snäck- och snigelskal - både ut- och invändigt (47 km). Jespershus Blomsterpark är Nordens största blomsterpark med färgrika blomster arrangemang, djungel-zoo med bl. a vackra tropiska fåglar samt pirat-, lek- och vattenland med diverse aktiviteter (62 km).