Stugor i Ejsingholm
Destination

Ejsingholm

Ejsingholm

Hyr semesterstuga i Ejsingholm - Boka här

Stuga i Ejsingholm, Limfjorden, Danmark till uthyrning!

Det mysiga sommarstugeområdet Ejsingholm ligger på en sluttning, alldeles vid Limfjorden. Många av sommarstugorna i Ejsingholm har därför utsikt över vattnet. På semesterorten finns en härlig sandstrand, vackert landskap och lugna omgivningar.

Område

På östra sidan av Venø bukten ligger det lilla, lugna stugområdet Ejsingholm, precis intill en vacker sandstrand. Området är omgivet av vatten, åkrar och ängar och erbjuder lugn och ro. I Ejsingholm kan ni bada, surfa eller koppla av på stranden samt fiska, cykla och njuta av områdets lugn. Den närmaste staden är Vinderup, som ligger ca 6 kilometer söderut. Här kan ni handla och äta. Handelsstäderna Skive, Struer och Holstebro ligger bara ca 20-25 km bort. Ni kan också ta en tur till Spøttrup Borg, Frilandsmuseet Hjerl Hede eller Jesperhus semesterpark.

Strande

Ejsingholm strand är en härlig, barnvänlig sandstrand med små dyner och branta sluttningar på den norra änden av stranden. Ni kan bada direkt från stranden eller från en badbrygga. Den södra delen av stranden är mycket lämplig för kite- och vindsurfing och kajakpaddling.

Natur

Ejsingholm är omgiven av åkrar och ängar. På den norra delen av stranden reser sig de höga klipporna. Nära Ejsingholm kan ni gå på promenad vid en sjö på heden, Danmarks största och vackraste, Flyndersø. Den 8 km långa sjön omges av områden med ljung, en ek-snårskog, barrträdsplantager och ett otroligt rikt fågelliv. Och intill sjön Spøttrup kan ni ha turen att se en utter. Vid båda sjöarna finns det markerade stigar, som leder er genom några mycket natursköna områden. Vid Spøttrup ligger också Vendal Høj, en ca 3500 år gammal bronsålders gravhög. Från berget kan ni njuta av en fantastisk utsikt över Limfjorden och Venø bukt.

Aktiviteter

Vid den södra delen av Ejsingholm bidrar det grunda vattnet, de lugna vågorna och västliga vindar till utmärkta förhållanden för surfing. Den norra delen av kusten, utanför Ejsingholm, erbjuder fina fiskemöjligheter. Faktum är, att Ejsingholm är ett av de bästa fiskeställena i Limfjorden. Här hittar ni grunda vikar och öar och musselbankar med hål, som lockar till sig havsöring. Ni kan också fånga stor makrill här. Om ni har cykel med er, kan ni följa några av de många markerade lederna i området, och på så sätt uppleva naturen på nära håll.

Attraktioner

Från Lihme kan ni följa med på en segeltur på Limfjorden med en veteranfärja och njuta av en trevlig dag på vattnet (9 km norrut). Friluftsmuseet Hjerl Hede vid Vinderup är ett spännande och levande museum för hela familjen. Se när museet kommer till liv och bagaren, tunnbindaren, smeden, drejaren och sävskomakaren utför det gamla hantverken (10 km). Besök Spøttrup Medeltidsborg i Spøttrup, som är Danmarks bäst bevarade medeltida borg. På Spøttrup Borgmuseum kan ni se, hur människor levde på det kärva, vackra medeltidsslottet genom århundraden. Upplev också trädgårdarna med rosor, kryddor och medicinalväxter. Ni kan dessutom uppleva olika aktiviteter, musik, utställningar, teater och marknadsdagar på borgen, som ligger 13 km norrut.

Utflykter

Besök Skive, som är vackert beläget vid Limfjorden. Handelsstaden är rik på museer och gallerier, och har även en småbåtshamn, en mysig gågata med bra butiker och flera caféer och restauranger (21 km). I Daubjerg Kalkgruber från Stoholm kan ni utforska 2 km upplysta gruvgångarna med stora grottor och smala gångar (36 km). I Jesperhus Feriepark på Mors kan ni besöka en gigantisk blomsterpark med djungelzoo, lekland, vattenland, 4D-biograf och mycket mer (39 km).