Stugor i Amtoft
Destination

Amtoft

Amtoft

Hyr semesterstuga i Amtoft - Boka här

Stuga i Amtoft, Limfjorden, Danmark till uthyrning!

Amtoft är en liten, trevlig by, som ligger i Amtoft Vik vid Limfjorden.

Område

Amtoft är omgivet av Limfjorden, fågelreservatet Vejlerne och fridlysta naturområden med skog och är p g a sitt läge, den ideala semesterorten, speciellt för fågel- och naturälskare. Byn har en bra och trevlig småbåtshamn där det bl a finns bord, bänkar, grillplats och en liten mataffär. Det är 24 km till Thisted och 25 km till Fjerritslev och på båda dessa orter finner Ni bra inköpsmöjligheter och flera restauranger.

Strande

Badstranden vid Limfjorden i Amtoft är verkligen fin med grov sand och sten. Det finns dessutom en badbrygga på platsen. Vill Ni bada i Västerhavet, ligger kusten och Lild Strand 19 km från Amtoft. Här är stranden omkring 50 m bred och 30 km lång. Stranden är en sandstrand med bara några få stenar. Badvattnet är klart med sandbotten.

Natur

Amtoft ligger precis vid Vejlerne, som är Nordeuropas största viltfågelreservat och här i våtmarken, kan Ni följa fågellivet från en av de markerade lederna eller från en av de många utsiktstornen. Vid Västkusten, precis nord om Amtoft, ligger Danmarks enda fågelfjäll, den 47 m höga kalkbranten Bulbjerg. Branten, 'klinten' bebos av havsfåglar och härifrån är det en enastående utsikt över hela Jammerbukten. I Lild Klitplantage finns sju markerade vattenleder i den varierande naturen. Det är också tillåtet att cykla på grusvägarna överallt i området.

Aktiviteter

Det finns goda möjligheter för sportfiskare i fjorden samt i områdets sjöar och åar. I området finns också flera golfbanor och de två närmaste ligger i Fjerritslev och Thisted. Vid kusten utanför Amtoft finns det ytterligare goda möjligheter för vindsurfare.

Attraktioner

I den charmiga byn Øsløs, 4 km öster om Amtoft kan Ni uppleva de välbevarade bond- och sjömansstugorna från 1800-talet. En av dem, är författaren Johan Skjoldborgs barndomshem, idag omgjort till museum. På fältstationen i Lynge, 9 km öster om Amtoft, har man inrättat ett mindre naturmuseum.

Utflykter

Besök gärna Hanstholm Fyr och Bunkermuseet i Hanstholm, som berättar om andra världskriget (27km). Det vackert belägna Stenålderscentret i Ertebølle, skildrar naturen i och omkring Ertebølle för 6-7000 år sedan, liksom hur människorna levde i den miljön. Bl a utställes arkeologiska fynd av hushållsavfall (køkkenmødding) från stenåldern. En rekonstruerad boplats visar hur dåtidens boende såg ut (56 km). Jespershus Blomsterpark på Limfjordsön Mors, är Nordens största blomsterpark med jungelzoo och lekpark (59 km). Hjerl Hede Friluftsmuseum i Vinderup är ett spännande och levande museum för hela familjen. Gå och titta på hur utställningen levandegör hur folk på landet levde sitt dagliga liv för 150 år sedan (98 km).