Stugor i Vester Assels
Destination

Vester Assels

Vester Assels

Hyr semesterstuga i Vester Assels - Boka här

Stuga i Vester Assels, Limfjorden, Danmark till uthyrning!

Vester Assels på södra Mors ligger i stillsamma omgivningar med stränder och omväxlande natur.

Område

Vill ni semestra i ett lugnt, grönt område med bra fiskemöjligheter, är Vester Assels en lämplig plats. Här har ni vatten på flera sidor av de öppna, gröna landskapen, utsikt över fjorden och över kuststräckor, som är perfekta för fiske. Vester Assels en bra utgångspunkt för en aktiv semester, eftersom ni kan fiska, spela golf, bada, surfa och cykla i närheten av er stuga, och samtidigt har ni nära till sevärdheter för hela familjen. Ni kan köpa mat i närområdet, och vill ni ha ett större utbud av butiker och matställen, ligger öns största stad Nykøbing Mors bara 20 km från Vester Assels.

Strande

Ni kan bada vid kusten utanför Vester Assels, eller kan ni ta er till Sillerslev Strand, Mors bästa badstrand, som ligger 7 km österut. Vattnet är grunt och rent, och därmed mycket barnvänligt. Ni kan också spela beachvolley här och utnyttja en brygga samt bord och bänkar. Här har ni dessutom fina möjligheter för bra surfing.

Natur

Landskapet runt Vester Assels är platt, grönt och omgivet av kust och vatten på flera sidor. På flera ställen kan ni, trots det platta landskapet, njuta av den flotta utsikten över Limfjorden. Många fåglar håller till i de grunda vattnen runt Vester Assels. Nära Jesperhus kan ni besöka den natursköna plantagen Legind Bjerge, som är en mycket omväxlande skog med dalgångar, sjöar och höga, gamla träd från nordvästra USA (13 km). Limfjordsön Mors bjuder på många vackra kuststräckor. Här hittar ni både höga klippor och strandängar med ett rikt fågelliv. Mors och grannön Fur har, som de enda platserna i världen, vågbrytare under markytan.

Aktiviteter

Södra delen av Mors är ett bra fiskeområde. I Vester Assels hittar ni både grunda områden med bandtång och banker med musslor samt områden med djupare vatten. Området är speciellt lämplig för flugfiske. Ni kan fånga havsöring på våren och hösten och horngädda under sommarmånaderna. Dessutom kommer ni att hitta flera Put & Take fiskesjöar i området, bl.a. Morsø Fiskepark i Nykøbing. Ni kan vindsurfa utanför stranden i Sillerslev, 7 km österut. På grund av sin hanterbara storlek, är Mors perfekt för cykelturer på de lätt trafikerade vägarna. Ni kan bland annat följa den markerade solskensleden runt ön (totalt 120 km). Golfare kan besöka Morsø Golfklubb i Nykøbing och prova den nya golfbanan 'Limfjordens pärla' med totalt 27 hål; en 18-hålsbana och en 9-håls Pay and Play bana. Den natursköna golfbanan ligger ända nere vid Limfjorden och bjuder på utmaningar för alla.

Attraktioner

Højriis slott på den södra delen av Mors, är en av Danmarks äldsta herrgårdar och framstår idag med vackra, trappgavlar och ett torn. Ni kan besöka det spännande slottet och delta i lösningen av en mordgåta ... eller ta en promenad i de natursköna skogsområdena, som ligger ända nere vid Limfjorden (13 km). Jesperhus är en jättestor och färgsprakande blomsterpark med djungelzoo, pirat-, lek- och badland. Här hittar ni aktiviteter och evenemang för hela familjen (15 km). Överallt på Mors kan ni titta in i konsthantverkarnas verkstäder och gallerier.

Utflykter

Besök köpingen Nykøbing Mors med trånga gränder i de charmiga hamnkvarteren. I Nykøbing Hamn kan ni njuta av den avslappnade stämningen (19 km). Nieholm Kloster i Nykøbing Mors är stadens äldsta bevarade byggnad. Det grundades av Johanittermunkarna på 1300-talet, och de historiska byggnaderna används i dag som utställningslokaler. På Støberimuseet i Nykøbing Mors kan ni få en mycket autentisk upplevelse av det gamla gjuteriet, Morsø Jernstøberi. I de gamla lokalerna får ni höra om platsens historia och se på ugnar, spisar och stöpformar från äldre tider. Landbrugsmuseet i Skarregaard på Nordmors är en av öns gamla släktgårdar, och här kan ni uppleva autentiska vardagsrum, möbler och arbetsredskap. Gården är fortfarande verksam som lantbruk med små lamm, höns, gäss och kaniner (35 km). På Molermuseet i Hesselbjerg kan ni se 55 miljoner år gamla fossiler, som har grävts fram ur vågbrytarna (36 km).