Stugor i Oddesund
Destination

Oddesund

Oddesund

Hyr semesterstuga i Oddesund - Boka här

Stuga i Oddesund, Limfjorden, Danmark till uthyrning!

Fridfullt ferieområde med stränder, oförstörd natur och välbevarade landsortsbyar.

Område

Oddesund Nord ligger på sydspetsen av Thyholm, precis ute vid Limfjorden. Oddesundbron fra 1938 förbinder halvön med fastlandet och Oddesund Syd. Thyholms sydligaste by karaktäriseras av röda tegelhus, den gamla, trevliga krog Oddesund Færgekro och en charmig småbåtshamn. Söder om Oddesundsbron finns ett fyrtorn på udden Gristå Odde. I Struer hittar Ni butiker, restauranger, sevärdheter och Limfjordens största småbåtshamn (12 km). Oddesund är ett helt perfekt ferieområde för bl. a sportfiskare och naturälskare.

Strande

Limfjordsstranden Oddesund Strand är en härlig sandstrand med småsten och grunt, barnvänligt vatten. Här finns fina möjligheter för vindsurfing och det är tillåtet att ta med bilen på stranden. I Søndbjerg Strand finns en bra strand med grov sand och rent vatten. Vattnet är grunt, vilket gör stranden mycket barnvänlig. För dem, som gärna vill bada i lite djupare vatten, finns en badbrygga. Bortom stranden finns sanddyner (9 km).

Natur

Oddesund är ett mycket vattenrikt och vackert område med sand- och stenstränder, grönområden, små klitter, skog, sjöar och ett rikt fågelliv. I Odby finns en imponerande och tydlig brant utmed kusten, som sträcker sig långt norr ut (4 km). Från de 50 m höga skränterna i Toftum Bjerge kan Ni njuta av en enastående utsikt över Limfjorden mot ön Thybor, Thy, Thyholm och Oddesund (8 km). Vid 'Den hellige Kilde' nära Helligkilde ser Ni den källa, som året om, vräker ut stora mängder kallt, klart vatten ur jorden (9 km). Hvidbjerg Plantage är ett 40 ha stort, slätt plantageområde med löv- och barrträd (10 km). På Venø får Ni uppleva en vacker och mycket omväxlande natur. Den präglas av åkermarker, hedar, skogsområden och branta skränter. Här finns det ett sällsynt rikt fågel- och djurliv och ön är särskilt känd för sina många, enastående arter av sommarfåglar (11 km till färjan). Munkholm Odde i Lyngs är en stor, fridlyst areal med strandäng och ett rikt, allsidigt fågelliv (16 km).

Aktiviteter

Det finns bra förutsättningar för att fånga sill och näbbgädda i Oddesund och Ni kan dessutom hyra båt på flera ställen på Thyholm. Om Ni vill fiska i en Put & Take fiskesjö, kan Ni besöka Humlum Lystfisker Sø i Toftum Bjerge (6 km). Farvattnet, särskilt vid Oddesund Syd är mycket lämpligt för vindsurfing. Ni kan dyka vid Grisetå Odde och uppleva det rika livet på bottnen av fjorden med bl. a många havsnejlikor. På Struer Golfklubb kan Ni prova på en utmanande, lätt kuperad, 18-håls kust bana samt en 9-håls Pay & Play bana med sandbunkers, sjöar och vattendrag (10 km).

Attraktioner

Bunkermuseet är en del av den gamla fästningen i Oddesund Nord. Utställningsbunkern med intakta pansardörrar och 2 m tjocka väggar ställer ut planscher, som ger information om anläggningen, Atlantpakten, motståndsrörelsen och befolkningen. Thyholm Egnsmuseum i Søndbjerg finns i en gammal apotekargård. Här berättas om traktens kultur och historia (9 km). Besök Struer, som kan visa upp Limfjordens största småbåtshamn, trevligt stadsliv och flera gallerier och sevärdheter. Struer Museum ligger i stans äldsta egendom, Torngård, och här kan Ni se ett gammalt rum från en jordbrukarfamilj, en utställning med flaskskepp, en forntidsutställning och en utställning om B&O (10 km). Konst och Kulturcenter Gimsinghoved i Struer har intressanta, varierande utställningar.

Utflykter

Besök Jegindø, som bl. a Jegind Tap - en lång, smal udde med bra badmöjligheter och särpräglad natur (11 km - till fördämningen). Lemvig Museum är ett spännande, lokalhistoriskt och lite gammaldags museum med bl.a. skulpturer och målningar (20 km). Hjerl Hede Friluftsmuseum i Vinderup är ett spännande och levande museum för hela familjen. Gå och se utställningen som visar, på vilket sätt människorna levde på landet för 150 år sedan (34 km). Vejlby Sommerpark är en nöjespark med hästuthyrning och fiskesjö. Kör mini- och motorcross, åk med häst och vagn, gå på miniZoo eller spela minigolf (39 km). I Thyborøn ligger Jyllands Akvariet, där Ni kan klappa en haj på huvudet och hålla en krabba i handen. Kustcentret - ett spännande upplevelse- och informationscentrum för hela familjen och Sneglehuset, som är dekorerat med miljontals av skal, både in- och utvändigt (46 km). Jesperhus Blomsterpark i Nykøbing Mors, Nordens största blomsterpark med djungelzoo, lek- och äventyrsbad (52 km).