Stugor i Gistrup
Destination

Gistrup

Gistrup

Hyr semesterstuga i Gistrup - Boka här

Stuga i Gistrup, Limfjorden, Danmark till uthyrning!

Gistrup ligger i mycket natursköna och rogivande omgivningar, strax intill den härliga skogen Lundby Krat.

Område

Gistrup ligger precis söder om Limfjorden i den östra delen av Nordjylland. Den trevliga byn är omgiven av åkrar och skog och området är det bästa semestermålet för naturälskare. Gistrup har en otraditionell kyrka, en känd golfbana och bra möjligheter för att handla mat och annat och i Aalborg, 9 km västerut, finns ett stort antal restauranger och många sevärdheter.

Strande

Det finns ingen strand direkt i Gistrup, men det korta avståndet till Kattegat gör, att det finns flera bra badstränder i närheten. I Mulbjerge och dalen Stejlgabet har det byggts en pir, som det finns möjligheter att bada ifrån. Här finner Ni en härlig sandstrand med lugnt vatten. Stranden är bilfri och har 'Blå Flagga' dvs, av myndigheterna godkänt badvatten (25 km). Øster Hurup Strand är en kilometerlång, vit badstrand med låga klitter och godkänt badvatten. Stranden är mycket barnvänlig, för att vågorna är låga och vattnet är långgrunt. Stranden passar även, förutom bad, till solbadande och diverse strandaktiviteter, men är också bra för vindsurfing (39 km).

Natur

Gistrup ligger precis vid den vackra, idylliska och kuperade naturskogen Lundby Krat. Skogen har ett antal markerade vandringsstigar och innehåller bl a det 104 ha stora, fridlysta området Lundby Bakker. Här finns också ett rikt djurliv. Ni kan vandra, cykla, rida, gå på picnic och plocka svamp i den härliga skogen. Området omkring Gistrup, är präglat av åkrar och ängar och naturskön, omväxlande vegetation i det lätt kuperade landskapet. Nära Gistrup rinner Lindeborg å, som ger möjlighet till både fiske och till att paddla kanot i.

Aktiviteter

Ørnehøj Golfklubbs banor, ligger i den västra delen av Gistrup. Banan är vacker och omväxlande med flera gravkullar och är omgiven av skog. Det finns ridskolor, både i Gistrup och i den närliggande byn Klarup. Det finns möjligheter till att fiska i Limfjorden, i Kattegat och också i Lindeborg å, inte långt från Gistrup. Lindeborg å erbjuder också möjligheter till att paddla kanot. Go-cartbanan Mou, arrangerar spännande tävlingar för hela familjen. Upplev farten och spänningen och få ett sug i magen på den 600 m långa banan (18 km).

Attraktioner

Aalborg är Nordjyllands huvudstad och ligger ca 9 km från Gistrup. Här finnens flera intressanta museer, kulturella och roliga sevärdheter, gågator, den charmiga stadskärnan, nöjesgatan Jomfru Ane Gade och diverse restauranger. Aalborg Zoo är en härlig, barnvänlig och grön park i vacker omgivning, där Ni kommer nära inpå de 800 spännande djuren från hela världen, varav många är utrotningshotade

Utflykter

Från Egense (25 km) kan Ni ta den 5 min långa turen med färjan över Limfjorden till Hals, som är en trevlig semesterort med en livlig och charmig hamnmiljö. På torget i Hals finns det valkäkar och ryggkotor från en blåval att titta på. Fästningen Hals Skanse ligger vid utloppet av Limfjorden. Kruttornet och Tøjhuset är bevarat och det sistnämnda är inrättat till museum. Hals Museum visar en lokalhistorisk utställning om hav, fjord, land, stad, Hals Skanse, krig och ockupation. På Vildtfarm Nord i Nibe, kan Ni på en yta av 12 tunnland uppleva djur och fåglar från den nordligaste delen av världen (27 km). I Thingbæk Kalkgruvor nära Rold skog, har ett underjordiskt skulpturmuseum upp-rättats i de gamla gruvgångarna (35 km). Besök nöjesparken Fårup Sommerland vid Blokhus på västkusten. Efter erlagd entréavgift, är det gratis tillgång till alla attraktioner (48 km).